Paste cu pui, broccoli si spanac sau “pastele pe care le mananca Teo in oras”. Indiferent cat ai fi de pasionat de bucatarie, indiferet cat de mult iti place sa gatesti si, in cazul meu, chiar ai facut din asta o meserie, vine cate un moment in care efectiv nu ai chef sa gatesti nimic. Mi se intampla si mie si sunt sigura ca vi se intampla si voua! Asa ca, in momentele acelea ma imbrac fain frumos, ma machiez si mai frumos (mereu imi palce sa ma machiez, ma relaxeaza extraordinar si ma face sa ma simt mai fresh, mai ales dupa zile si zile de stat in bucatarie si pregatit retete care mai de care) si merg sa mananc in oras. Cateodata sunt aventuroase si incerc localuri si preparate noi, alteori imi place sa merg “la sigur”, intr-un restaurant sau bistro si sa comand ceea ce stiu sigur ca imi merge pana la suflet. Acum cativa ani am descoperit la Camino, in Piata Muzeului din Cluj, niste paste care imi plac extraordinar de mult si sunt cele pe care le comand de fiecare data acolo: Tagliatelle pollo, broccoli e spinaci. Asa ca azi m-am gandit sa gatim impreuna reteta de Paste cu pui, broccoli si spanac, in caz ca nu aveti drum la Cluj si totusi vreti sa mancati aceste delicioase paste.
Desigur, unul din lucrurile care m-au convins sa comand acest preparat de fiecare data sunt tagliatelle proaspete, pe care, daca doriti sa le pregatiti in casa, puteti folosi cu incredere Reteta de baza pentru paste de casa, pe care o gasiti AICI. Daca nu doriti sa va complicati si optati pentru paste gata facute, “de cumparat” cum ar veni, va sugerez pastele mini Panzani, cu fierbere in 3 minute si perfecte atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Noua cel putin, ne plac foarte mult si azi am folosit fusilli. Orice paste care va plac voua cel mai mult functioneaza perfect pentru reteta de azi, deci nu trebuie sa va faceti griji! 🙂
Ingrediente pentru 4 portii:
– 250g paste
– 50ml ulei de masline
– o lingura amestec de condimente pentru pui
– 300g piept de pui
– 300g broccoli
– 100g spanac tanar (baby spanac)
– o ceapa mica alba, taiata marunt
– 2 catei de usturoi trecuti prin presa
– 500ml smantana dulce pentru gatit
– 100g parmesan dat pe razatoare
– sare si piper dupa gust
Mai intai oparim broccoli in apa cu putina sare, 4-5 minute sau pana se inmoaie dar ramane al dente (adica putem musca din el si nu este prea sfarmicios), apoi il scurgem intr-o cita, il trecem pe sub jet de apa foarte rece, ca sa oprim procesul de fierbe si broccoli sa isi pastreze culoarea foarte verde si il lasam sa se scurga complet. Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline si calim ceapa taiata marunt pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul si il sotam impreuna cu ceapa 1 minut, amestecand des, la foc mic, pentru ca usturoiul sa nu se arda (devine amare cand se rumeneste). Adaugam pieptul de pui, taiat fasii subtiri sau cubulete si condimentat cu amestecul de condimente pentru carne de pui. Prajim pieptul de pui pana e frumos rumenit si crocant, apoi adaugam baby spanacul, pe care il spalam bine inainte. Sotam spanacul 1-2 minute sau pana se inmoaie, apoi adaugam broccoli, amestecam totul, condimentam cu sare si piper dupa gust si apoi adaugam smantana dulce.
Lasam totul sa dea cateva clocote la foc mic pentru a fierbe si smantana dulce, apoi adaugam parmesanul si amestecam pana e topit si sosul devine foarte cremos.
Este ideal sa fiebeti pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, pentru ca fiecare tip de paste are un alt timp de fierbere, sis a le fierbeti al dente. Apoi, fara a le trece pe sub jet de apa, le puneti direct peste sosul pregatit si amestecati. Daca sosul este prea gros, puteti pune 1-2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Eu am pus pastele in farfurile si sosul deasupra de dragul pozei, dar va sfatuiesc din inima sa le amestecati cu sosul cald, inainte de servire, apoi sa garnisiti cu putin parmesan inainte de a va infige furculitele in unele din cele mai bune si satioase paste ever! 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
ioooi, fix asta am mancat ultima data cand am fost la Camino. Foarte bune daaaar, preferatele mele sunt ala norma (alea cu rosii si vinete). Fara carne, numai bune. Cum se fac alea? Am incercat ceva hibrid acasa si nu mi-au iesit la fel de bune.
Te pup si spor in toate
Roxana
Pupici! :*
Cat de bine arata, mi-ai făcut o pofta! Neapărat trebuie sa fac și eu 🙂
Arata demential! Am mancat acum cateva luni un fel de paste cu spanac si de atunci sunt innebunit dupa orice reteta de paste ce contine spanac. :))
Cele mai bune paste ever! Parol
Delicioasa! Am inceput sa ador broccoli desi pana acum 20 de ani nu m-am atins de el!
Carnea de pui cruda adaugata peste ceapa deja calita ?? !!! Pana se gateste carnea ghici ce devine ceapa ???
Ceapa nu se arde daca se lucreaza la foc mic. Fac aceasta reteta de foarte multe ori si nu mi s-a intamplat niciodata.