Incepem saptamana cu vesti bune!!! S-a intors Saptamana Iberica la Lidl!!!! Ma bucur atat de mult pentru ca e una din saptamanile mele tematice preferate si de fiecare data imi fac un stoc de produse suficient…cam pana la urmatoarea Saptamana Iberica! Oricum, uitandu-ma peste oferta completa de produse, mi-am dat seama ca voi gasi la Lidl cam tot ce imi trebuie pentru o salata pe care vreau sa o fac de foarte mult timp: Salata spaniola Amanida, pe care am pus ochii inca de cand am primit cartea cu retete spaniole si nu i-a venit randul pana acum, pana azi!
Amanida inseamna in catalana “aranjata” si este o salata foarte satioasa si variata, care contine peste, carne, legume, branza, in portii aproximativ egale, aranjate frumos pe un platou si stropite cu o vinegreta foarte aromata. Nu exista o reteta standard pentru Salata spaniola Amanida, fiecare restaurant avand prorpia lui “formula” insa un lucru est sigur: nu este o salata usoara, care poate fi servita ca si garnitura alaturi de un fel principal, ci este ea in sine un fel principal, fiind foarte satioasa, o combinatie intre legume (salata, rosii, miez de anginare), 2-3 tipuri de carne, in special chorizo si Jamon Serrano, 2-3 tipuri de masline, 2-3 tipuri de peste.
De ce imi place atat de mult? Pentru ca, desi ingredientele sunt simple, daca sunt de foarte buna calitate, fac o salata exceptioanala. In plus, arata extraordinar asezata pe un platou, in mijlocul unei mese de sarbatoare, fie ca aperitiv, fie ca si fel principal. Este o salata versatile, pe care o puteti varia in functie de preferintele voastre culinare. Nu exista un dressing standard pentru Amanida, insa, de obicei, se stropeste cu ulei de masline extra-virgin si se condimenteaza cu sare si piper. Asa ca eu am facut un dressing cu ulei de masline, otet de vin rosu, sare, piper si usturoi, care a complementat excelent salata spaniola!
Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 80g spanac
– 80g rucola
– 80g masline verzi umplute SolMar
– 80g masline negre fara samburi SolMar
– 160g Jamon Serrano SolMar
– 160g chorizo SolMar
– 160g rosii cherry
– 100g file de ton in ulei de masline SolMar
– 100g midii marinate SolMar
– 160g branza Manchego SolMar
Pentru dressing:
– 100ml ulei de masline extravirgin Primadonna
– 40ml otet de vin rosu
– un praf sare Castello
– un praf de piper Kania
– un catel de usturoi trecut prin presa
Scurgem bine masline, tonul, midiile. Spalam spanacul si rucola, le zvantam de apa si le asezam pe un platou. Intr-o parte punem Jamon si chorizo, in colturile opuse tonul si midiile, apoi la mijloc rosiile cherry si cascavalul. Presaram peste tot masline. Pentru dressing, amestecam toate ingredientele cu telul pana avem un dressing cremos, pe care il turnam peste salata.
Este o salata pe cat de simpla pea tat de delicioasa, promit! Pofta buna, dragii mei si va las pe final alte doua retete pregatite cu ingrediente de la Saptamana Iberica Lidl, pentru un plus de inspiratie: Tortilla spaniola cu cartofi si o mini colectie de retete stranse toate sub numele de Tapas 🙂
SALUTARE! MIEZUL DE ANGHINARE SE MANANCA CA ATARE DIN CONSERVA SAU TREBUIE PREPARAT? MULTUMESC
Adriana, nu mai trebuie preparat cel la conserva, e perfect asa cum e! Pupici si…pofta mare!
Multumesc Teo! si mult succes in continuare!
O nebunie! Felicitari!
Multumesc! 🙂 Pupici multi!
e foarte gustos ce ai pus tu acolo dar seamana mai degraba cu un platou nicidecum cu o salata
Ella, Amanida inseamna aranjata, de asta are acest aspect si da, este o salata si aranjarea asa este una dintre regulile ei, chiar daca noi, obisnuiti cu un alt termen, o vedem ca pe un platou si nu ca pe o salata 🙂
superr bunaa salataa, multam fain, mi-a palcut tare mult , geniala ideea , mai ales ca eu nu mai am chef de gatit nimic la foc sau mai mult de vreo 30 min max .
Voi incerca pe viitor toate retele!!!!!10!Pentru ele!