Retete de paste

retete de paste

Saptamana trecuta, cand va scriam Reteta de baza pentru paste de casa va spuneam ca pornisem cu gandul sa postez o colectie de retete de paste, care sa va bucure pe voi, “iubitorii de macaroane” si pe mine insami, mancatoarea sefa de macaroane! Imi place sa am la indemana cate-o asftel de postare, ca toate retetele mele preferate sa fie stranse intr-un singur loc.  Asa ca azi, pentru voi si pentru mine: 10 retete de paste, care mai de care, ca sa fim siguri ca acoperim o intreaga paleta de gusturi si placeri culinare! Mi-am dorit sa va aduc retete mai speciale in aceasta colectie si combinatii inedite, la care poate nu v-ati fi gandit, in speranta ca, dupa atatia ani impreuna, nu aveti nicio problema sa gatiti SOS BOLOGNESE sau LASAGNA 🙂

1. CEA MAI SIMPLA RETETA DE PASTE – cum puteam incepe altfel decat cu cea mai si cea mai simpla reteta de paste? Sau one-pot-pasta cum o numesc americanii: nu fierbem pastele separat, nu facem sosuri complicate, ci punem toate ingredientele intr-o oala si ele isi fac singure treaba, iar la final avem o masa absolut delicioasa!

retete de paste

2. PASTE AMATRICIANA – o reteta care v-a placut foarte mult, inca de cand am postat-o prima data. Este o reteta pe care o facem in principal vara, cu rosii proaspete, dar buna e si iarna cu rosii cherry, important e sa folositi rosii bine coapte.

retete de paste

3. PASTE CU CIUPERCI SI BRANZA DE CAPRA – una din combinatiile mele preferate: sos alb cremos, branza de capra super-aromata si ciuperci. Iar daca aveti hribi, galbiori sau alte ciuperci de padure, reteta este cu atat mai delicioasa!

retete de paste

4. PASTE CU LEGUME LA CUPTOR – pastele gratinate de orice fel sunt preferatele lui Luca! Si eu, ca o buna mamica profit de acest lucru ca sa fac paste cu tot soiul de legume pe care altfel nu le-ar prea manca. Dar este o reteta de paste la fel de apreciata si de pitici si de adulti, nu va faceti griji! In plus, pastele arata foarte bine, sunt o aparitie pe orice masa, fie ea de zi cu zi, fie de sarbatoare si le puteti pregati in avans, cu o seara inainte, apoi sa le dati la cuptor numai inainte de servire.

retete de paste

5. PASTE CU MIDII SI SOFRAN – o reteta mai aparte, mai deosebita, perfecta pentru o cina romantic in doi, pentru musafirii care trebuie impresionati si mai ales pentru o zi de rasfat total pentru noi insine!

retete de paste

6. PASTE CU SOMON SI PESTO DE DOVLECEL – o reteta inedita, care sper s ava convinga ca pesto nu este neaparat alla Genovese, respectiv pesto cu busuioc, ci exista si alte variante absolut superbe! Aceaasta reteta de paste cu somon si pesto de dovlecel a fost reteta care i-a imprietenit pe multi din cunoscutii mei cu dovlecelul, pe care, dupa ce o viata intreaga l-au mancat numai scazut sau mancarica de dovlecel, ajunsesera sa il urasca. Insa dovlecelul e minunat si in aceasta combinatie este absolut perfect!

retete de paste

7. PASTE CU SOS DE AVOCADOeste un sos absolut delicios, se face in cateva minute se pastreaza bine cateva zile bune la frigider. Poate fi folosit ca si dressing la salata sau ca si sos pentru paste, asa cum am facut noi!

retete de paste

8. SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINOo reteta clasica in Italia, dar din pacate prea putin apreciata la noi, probabil pentru ca suntem obisnuiti cu paste mai “grele”, mai satioase si mai pline de ingrediente . Eu sper sa le readuc in atentia voastra si sa incercati reteta atat de simpla si totusi atat de gustoasa!

retete de paste

9. PASTE CU SOS DE VINETE – paste cu un sos delicios, plin de legume si arome, cu putin caju si menta proaspata, este perfect pentru zilele de vara. Sosul de vinete poate folosi ca atare sau intins pe paine, dar si ca dip pentru nachos, chipsuri sau biscuiti. Este un aperitiv foarte bun sau este un sos perfect pentru paste.

retete de paste

10. SPAGHETTI ALLA CARBONARA – stiu, v-ati fi asteptat sa includ reteta de pasta carbonara in primul paragraf al articolului, la retetele clasice si nu in colectia de retete deosebite. Singura problema este ca la noi, din pacate, atat in restaurante cat si in bucatariile gospodinelor, carbonara se gateste cu mult prea multa smantana dulce, cu sunca presata in loc de pancetta sau mai rau, cu mix pentru carbonara de la plic. Carbonara se face cu galbenusuri, cu pancetta afumata, cu pecorino sau parmesan. Asta am vrut de fapt, sa va tentez sa incercati Spaghetti alla carbonara asa cum trebuie ele sa fie!

retete de paste

Sper din suflet ca v-au placut retetele de azi si, pe masura ce incercati retete de paste, imi spuneti si mie care v-a placut mai mult! Va pup si va iubesc tare tare!

3 Comments

  1. Multumesc tare mult pentru aceste retete!

    Stiu ca tot ce faci este bun,te-am urmat pas cu pas,deci ,le voi incerca cu incredere.

    Inca odata,MULTUMESC!

  2. Singura reteta de paste pe care am incercat-o a fost cea clasica, cu sos de rosii, condimente si ceva carne, toate acestea amestecate si aduagate peste paste. De mancat, am mancat si alte feluri, dar voi continua sa gatesc la fel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.