Vinete gratinate

vinete gratinate

Avem inca o reteta faina cu soia azi pe blog! 🙂 De ce? Pentru ca noi consumam soia tot timpul, nu doar in perioada de post. O soia de calitate, nemodificata genetic, asa cum este cea de la Inedit, este nu doar o sursa minunata de proteine, dar si o sursa importanta de acizi grasi omega 3, acid alfa-linoleic, acizi grasi omega 6, proteine, fibre, minerale, vitamine (A, B2, B5, B6, C, D, E), acizi grasi nesaturati,c are ajuta la scaderea colesterolului “rau”. BOB, prietenul meu, bobul de soia, e compus din 40% proteine, 20% grasimi, 20% acizi, 10% apa, 5% celuloza si 5% reziduuri minerale. E prietenos, nu? 🙂 Toate informatiile despre BOB, bobul de soia le gasiti AICI.

vinete gratinate

In reteta de azi am folosit soia cuburi de la Inedit intr-o reteta draga mie: vinete umplute, de data asta insa cu un sos pe baza de legume, smantana dulce, cascaval afumat si, bineinteles, cubulete de soia Inedit. Cubuletele de soia se pregatesc exact asa cum scrie pe ambalaj: se fierb 15 minute in apa cu sare (sau diverse alte condimente daca vreti – piper, cimbru, ierburi aromatice, praf de usturoi, vegeta facuta in casa etc), apoi se scurg bine intr-o sita si se tamponeaza cu servetele de hartie, ca sa fim siguri ca iese toata apa in exces. Apoi de folosesc exact ca si cubuletele de carne, pe care le inlocuiesc cu succes in orice reteta 🙂 Intreaga gama e produse Inedit o gasiti AICI .

Ingrediente pentru 2 persoane:
– 50g texturat de soia cubulete de la Inedit http://www.ineditfood.ro/
– o vanata mare
– 3 linguri ulei
– o ceapa alba mica
– ½ dintr-un dovlecel
– 200ml smantana dulce pentru gatit
– 50g cascaval afumat
– sare, piper, boia, condimente pentru pui

vinete gratinate

Mai intai pregatim cubuletele de soia, exact asa cum v-am spus mai sus. Apoi pregatim vanata: o taiem in jumatate pe lung si taiem cate un capacel pe fiecare jumatate de vanata, astfel incat sa fie stabila in tava. Scobim apoi vinetele, folosind un cutit ascutit, si avem grija sa lasam cam 1 cm de vanata de la coaja. Taiem miezul de la vanata in cubulete mici.

vinete gratinate

Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si calim ceapa, taiata marunt. Cand ceapa e translucida, punem si miezul de la vanata, jumatatea de dovlecel taiata cubulete, punem si cubuletele de soia si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, condimentepentru pui. Le calim toate impreuna, pana legumele sunt moi, apoi punem smantana dulce, amestecam bine si lasam totul sa dea un clocot. Tragem de pe foc, punem cascavalul si amestecam pana e topit. Daca e cazul, mai punem sare si piper.

vinete gratinate

Umplem vinetele cu amestecul nostru magic si le dam la cuptorul incins la 180°C 20-25 min sau pana sunt frumos rumenite si vinetele sunt moi (adica furculita intra usor in ele).

vinete gratinate

Sunt foarte simplu de facut si arata bine si pe mesele festive dar si la o cina in familie. Mie personal mi-au placut foarte mult si le-am mancat, pe principiu “ia paine cu franzela” cu salata de vinete cu ardei copti si hribi. Bun bun bun! Sa va fie de cel mai bine si urmeaza sa va mai arat retete cu produse pe baza de soia de la Inedit saptamana viitoare iar intre timp, puteti sa va imprieteniti cu Bob pe Pagina de Facebook Inedit 🙂

vinete gratinate

vinete gratinate

vinete gratinate

vinete gratinate

4 Comments

  1. Mii de felicitari pentru tot ce faci ! Nu mi-as fi inchipuit ca este asa de tanara, te-am “vizitat” de multe ori iar astazi la Cireasa mi-am dat seama cine esti
    Multa imaginatie si pitere de munca in continuare !

  2. Dorina

    Da , Da si mie imi plac vinetele umplute foarte mult …voi face si eu in curind…
    Felicitari pt reteta ..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.