Unul din lucrurile pe care le iubesc la proiectul Din poza in farfurie este ca imi oferiti surse se inspiratie pentru retete si mai ales ma ajutati sa descopar ingrediente noi sau sa mai dau o sansa ingredientelor pe care nu le am neaparat la suflet. Voi ati postat o fotografie cu o minunata salata de andive folosind #HaiSaMancamImpreuna, eu am vazut-o si mi-am spus “hmmm, andive? Cam amare!”
Apoi am stat si am cugetat cu mintea mea de gospo si am ajuns la concluzia ca or fi ele amarui, dar au multe atuuri: sunt energizante si remineralizante, sunt pline de potasiu, calciu, vitaminele B, C si E, beta-caroten si celuloza. Toate astea, cu o singura calorie/frunza 🙂 Destul de uimitor, nu? Nu degeaba li se spune in unele parti ale lumii “aurul alb”.
Ei bine, eu am ales sa le mai dau o sansa la un brunch in familie. Brunch e masa dintre micul dejun si pranz, o combinatie pe care eu o iubesc in weekend, cand se intampla sa ramanem toti la mama peste noapte si, dusi de val cu atatea povesti, sa adormim tarziu si sa ne trezim cu mult dupa micul dejun a doua zi. Si atunci facem brunch 🙂 Cu mancare usor de preparat si foarte energizanta, gustari ca mixuri de alune sau fructe. Salata de andive a fost apreciata de toata lumea si andivele au mai pierdut din reputatia de amarui datorita dressingului cu miere si a merisoarelor confiate, care i-au dat dulceata de care avea nevoie 🙂
Ingrediente pentru dressingul de lamaie si miere:
– 125ml ulei de masline extra virgin
– 50ml suc de lamaie
– 60g miere
– sare si piper negru macinat
Afla cum se perparara minunata salata de andive cu pui AICI 🙂