O reteta foarte speciala, pentru atunci cand vine regele la cina, sau pur si simplu va rasfatati (cum e cazul meu :). Reteta de pui cu portocale este foarte simpla, nimic care sa necesite un efort supraomenesc. Rezultatul? MI-NU-NAT! Si va asigur ca este o reteta care va fi pe placul tuturor, chiar si a celor mici.
Reteta am luat-o de pe www.reteteculinare.ro
Ingrediente pentru pui cu portocale
- piept de pui dezosat (sau orice gen de carne de pui – aripioare, pulpe intregi, pulpe dezosate)
- 4 portocale
- 1 morcov fiert
- o lingura stafide
- 2 linguri zahar
- 2 linguri unt
- un paharel de vin
Cum procedam?
Se fierbe morcovul. Se storc doua dintre portocale, iar celelalte doua se curata de coaja (inclusiv de coaja alba, care poate da un gust amar sosului) si se taie bucatele.
Se pune puiul intr-o oala, se acopera cu sucul de portocale, diluat cu putina apa, se adauga morcovul pisat si stafidele si se lasa sa fiarba impreuna pana carnea de pui este patrunsa.
In alt vas, se topesc cele 2 linguri de unt si se adauga zaharul. Cand se topesc se adauga cele doua portocale taiate felii si vinul si se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic.
Se scoate puiul din primul sos si se aseaza intr-un vas de yena.
Cele doua sosuri (si cel in care s-au inabusit portocalele si cel in care a fiert puiul) se amesteca si se toarna peste pui, fiind gata de bagat la cuptor. Lasati mancarea la cuptor la o temperatura medie pentru 15-20 de minute. Gata!
Puteti servi alaturi si o garnitura, insa si asa simplu este numai bine!
Sper ca v-a placut reteta mea super simpla, dupa cum ati vazut, de Pui cu portocale si ca o incercati cat de curand. Eu sunt convinsa ca va fi pe placul vostru. 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
reteta pare ok…si chiar ma d gand sa o incerk …doar k nu am inteles la sf cat timp tr salat puiul in cuptor si la c temp:-?:-?:-?….
si eu am aceeasi problema
sunt total incepatoare si imi doresc sa fac reteta asta…cat timp trebuie lasat puiul?
Teo draga esti in mare belea… trebuie sa imi cumperi cartuse la imprimanta, ca m-am apucat de tiparit o sumedenie de retete de-ale tale. Esti absolut fenomenala. Retetele tale sunt pur si simplu delicioase. Multumesc ca impartasesti aceste minunatii cu noi.
Pupici
Pai si…de aici ai dat-o in bara, doar jumatate de reteta? Si noi toantele care habar n-avem sa gatim ce facem?
Exprimarile de genul "ai dat-o in bara" nu cred ca isi au locul aici. Cred ca e de la sine inteles ca bagi puiul in cuptor, nu? Nu exista un timp standard pt statul la cuptor. Iti place mai rumen, il lasi mai mult, iti place in sange, il lasi mai putin, iti place carbonizat, il lasi de pe o zi pe alta.
Buna, Teo. E primul meu comentariu pe acest blog, insa deja am incercat 2 dintre retele tale. Sunt in cautarea unui sfat: am un curcan intreg de vreo 10 kg si nu stiu cum sa il gatesc. Ai ceva idei? Multumesc frumos.
Buna, nu am gatit niciodata curcan intreg, insa americanii sunt specialisti in asta, asa ca iti sugerez http://www.allrecipes.com sau http://www.marthastewart.com, cauta dupa turkey recipes sau thaksgiving recipes si ar trebui sa gasesti ce si cum.
Buna Teo,numele meu este Bogdan si am facut si eu puiul acesta cu portocale acum 10 minute…arata foarte bine,miroase foarte bine,dar nu l-am gustat inca.Intrebarea mea este daca se face vreo garnitura la el si,in caz ca raspunsul e afirmativ,as vrea sa imi spui ce garnitura mi-ai recomanda
Bogdan, nu este o regula cu privire la garnitura, poti incerca cartofi prajiti, cartofi natur cu patrunjel, orez simplu sau o salata simpla… dupa cum iti dicteaza poftele 😛
Hai, te astept inapoi sa-mi zici cum a fost
Multumesc pentru reteta!Este prima care am incercat-o de pe blogul tau desi am pus demult ochii pe el. Toata lumea a laudat aceasta reteta.
Inca odata iti multumesc si abia astept sa mai incerc. Spor la gatit in continuare!
vreau si eu sa fac pui insa am si eu aceeasi problema…de unde sa stiu cat sa las puiul?stau tot timpu sa verific daca s'a facut?
ieri am facut gnocchi cu pui, azi asta (un succes total – i-am facut praf pe toti) si deja mi se recomanda sa gatesc mai des 🙂 merci mult pentru ajutor
Maine incerc si eu reteta. Cred ca este delicioasa, Sper ca baietelului meu mofturos o sa-i placa mai ales daca are un gust dulceag acrisor. Cu drag Luminita
Buna Teo,
Chiar arata si "suna" a reteta papala/prezidentiala.
Am sa gatesc asta f curand pt ziua logodnicului meu. Vine si familia lui… si trebuie sa impresionez…
Intrebarea mea: ce garnitura sa servesc langa,si ce salata/muratura ar merge cu friptura?( am vazut ca au mai intrebat si altii dar chiar tre sa fie perfect…) si la final ce dulce as putea servi, ca sa mearga cu totul?
Multe multumiri anticipate!!!!
Am facut reteta cu pui, si vreau sa spun, ca nu mi-a placut deloc. Gustul era cu adevarat ingrozitor. Aceeasi parere au avut-o si membrii familiei mele 6 la numar.
Dar,vreau sa spun ca am facut si alte multe retete ale tale ,draga mea Teo, si vreau sa-ti spun ca ai niste retete super bune !!!!!!!!!!
Hm…..mie sincer nu mi-a prea placut.a iesit amar,in ciuda faptului ca am curatat portocalele de pilita aceea alba.bleax
are ceva daca in loc de portocale pun mandarina,8 ca tu ai 4 portocale sau chiar 10 ca sa fie mai mult sos ca suntem 5 persoane la masa.meri muult pooop bye bye
ma cheama madalina dar sunt cu anonim ca are draci pcul meu teas ruga sa imi raspunzi daca se poate
foarte buna reteta de pui cu portocale….. am incercat-o in weekend! multumim!