O reteta light, perfecta pentru pranz sau cina si iubita chiar si de cei mici? Somon la cuptor! Puteti foarte usor dubla cantitatile din aceasta reteta pentru mai multe persoane si, alaturi de somon, puteti folosi si piept de pui, cu aceeasi umplutura de branza si spanac.
Somon la cuptor se pregateste repede-repejos si puteti sa pregatiti somonul in tava, apoi sa il dati la rece pana il bagati la cuptor. Asta inseamna ca puteti pregati masa din timp, de seara, pentru a doua zi. Nimic mai simplu!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Somon la cuptor sunt in magazinele LIDL. Iar pentru si mai multe retete cu peste, gasiti inspiratie in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Pate de ton cu capere si masline
- Supa de peste Bouillabaisse
- Mini placinte cu peste
- Pastrav cu legume in pergament
- Pastrav cu sos alb
Somon la cuptor - Ingrediente pentru 2 portii
Incingem cuptorul la 200°C. Curatam pielea somonului de solzi sau o indepartam total, in functie de preferinte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, crestam bucata de peste pe lung, astfel incat sa facem un buzunar. Ungem cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper pe toate partile.
Pentru umplutura Somon la cuptor – Intr-un blender punem ceapa, ardeiul, spanacul, usturoiul si le maruntim. Putem si sa le tocam foarte fin din cutit. Le amestecam cu grana padano si crema de branza.
Umplem fiecare buzunarel din peste cu amestecul de branza si spanac si acoperim intreaga bucata de peste. Dam la cuptor 25-30 min sau pana somonul e facut si crema de branza are o crusta.
Aceasta reteta de somon la cuptor merge perfect alaturi de orez natur, cartofi sau pur si simplu alaturi de felii de bagheta proaspata. Sa va fie de cel mai bine!