Somon la cuptor

O reteta light, perfecta pentru pranz sau cina si iubita chiar si de cei mici? Somon la cuptor! Puteti foarte usor dubla cantitatile din aceasta reteta pentru mai multe persoane si, alaturi de somon, puteti folosi si piept de pui, cu aceeasi umplutura de branza si spanac.

somon la cuptor

Somon la cuptor se pregateste repede-repejos si puteti sa pregatiti somonul in tava, apoi sa il dati la rece pana il bagati la cuptor. Asta inseamna ca puteti pregati masa din timp, de seara, pentru a doua zi. Nimic mai simplu!

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Somon la cuptor sunt in magazinele LIDL. Iar pentru si mai multe retete cu peste, gasiti inspiratie in Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

somon la cuptor

Somon la cuptor - Ingrediente pentru 2 portii

  • 2 bucati file de somon (200g fiecare)
  • 100g crema de branza Pilos light
  • 50g baby spanac
  • 1 ceapa alba mica (50g)
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 50g grana padano Lovilio
  • 1 lingurita ulei de masline extra virgin Primadonna
  • sare Castello
  • piper Kania

somon la cuptor

Incingem cuptorul la 200°C. Curatam pielea somonului de solzi sau o indepartam total, in functie de preferinte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, crestam bucata de peste pe lung, astfel incat sa facem un buzunar. Ungem cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper pe toate partile.

Pentru umplutura Somon la cuptor – Intr-un blender punem ceapa, ardeiul, spanacul, usturoiul si le maruntim. Putem si sa le tocam foarte fin din cutit. Le amestecam cu grana padano si crema de branza.

Umplem fiecare buzunarel din peste cu amestecul de branza si spanac si acoperim intreaga bucata de peste. Dam la cuptor 25-30 min sau pana somonul e facut si crema de branza are o crusta.

somon la cuptor

Aceasta reteta de somon la cuptor merge perfect alaturi de orez natur, cartofi sau pur si simplu alaturi de felii de bagheta proaspata. Sa va fie de cel mai bine!

somon la cuptor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.