Azi pregatim una din retetele preferate de Luca si Luna – Gofre pentru micul dejun !
GÓFRĂ, gofre, s.f. Produs de patiserie de forma dreptunghiulara sau hexagonala, din aluat lichid (ca de clatite), presat si copt intr-o forma specifica gofrata, servit ca o prajitura, cu frisca, miere, gem sau sirop; din fr. gaufre; sin. (înv.) vafela, din germ. Waffel, engl. waffle.
Asta spune DEX-ul despre reteta de “Gofre pentru micul dejun”, dar eu va spun atat: sunt DELICIOASE, se fac rapid, sunt atat de versatile si usor de adaptat in functie de gusturile tuturor! De exemplu, pentru Luna, nu pun zahar deloc. Luca le serveste cu miere, sirop de artar, sirop de agave sau sos de ciocolata.
In compozitie puteti adauga fructe proaspete sau din compot, fulgi de ciocolata, fulgi de cocos. Daca omiteti coaja de lamaie si vanilie, adaugati in compozitie sare si piper si le transformati in gofre sarate. Astfel, le serviti la micul dejun sau, de ce nu, pentru pranzul din caserola de la birou. In varianta sarata, puteti adauga in compozitie sunca, bacon, branza data pe razatoare, cubulete de telemea, mazare, porumb, ardei gras, ierburi aromatice.
Daca nu aveti aparat de facut gofre, puteti coace compozitia sub forma de pancakes! Zaharul din compozitie este optional, in functie de gust. Daca stiti ca veti servi gofre pentru micul dejun cu sosuri dulci, gem sau ducleata, va sugerez sa omiteti zaharul din compozitie. In plus, astfel sunt si mai potrivite pentru cei mici.
Ingrediente pentru 8 bucati de Gofre pentru micul dejun
- 300g faina Belbake
- 2 pliculete praf de copt Belbake
- ¼ lingurita sare Castello
- 2 oua mari
- 350ml lapte Pilos
- 100ml ulei Vita D’Or
- 80g zahar tos (optional)
- esenta de vanilie Belbake dupa gust
- coaja de la o lamaie
Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Gofre pentru micul dejun va asteapta in magazinele Lidl!
Pentru reteta VIDEO de INGHETATA DE VANILIE FACUTA IN CASA apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥
Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥
Mod de preparare Gofre pentru micul dejun
- Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea. Punem mereu un praf de sare in preparatele dulci, pentru ca scoate si mai mult dulcele in evidenta.
- In alt bol amestecam ouale, laptele, uleiul, vanilia, coaja de lamaie. Acum adaugam si zaharul tos, daca alegem sa il folosim. Trebuie sa mixam foarte bine compozitia.
- Turnam apoi amestecul de lapte si oua peste cel de faina. Amestecam pana avem o compozitie omogena, de consistenta aluatului pentru clatite.
- Lasam amestecul sa se odihneasca timp de 10-15 minute. Intre timp, incingem foarte bine aparatul pentru gofre.
- Coacem gofrele conform instructiunilor aparatului, pana sunt rumenite pe ambele parti.
Nu ne ramane decat sa ne bucuram de delicioasele Gofre pentru micul dejun! Putin sirop de agave/artar, cateva fructe de padure si avem un adevarat festin la micul dejun! Pofta buna!
Cea mai faina rețetă de gofre!! ❤️❤️ Mulțumim!
Alexandra, ma bucur tare ca iti place. Eu va multumesc!
ce aparat fain de gofre. doar la Anna Olson mai vedeam. de unde din RO?
Aparatul este de la Kitchen Aid, se gaseste pe bilancia.ro
Caut de multa vreme aparat ca al tău de facut gofre, însă nu il gasesc pe nicăieri în stoc 🙁 Am intrat si pe site-ul de care ai zis bilancia.ro dar nu îl găsesc. Mă poți ajuta cu un link te rog mult?
Probabil nu il au acum, scrie-le un mail celor de la bilancia, te rog.
Multumesc pentru reteta , Teo . Mi-au iesit foarte bine gofrele si gustoase ! Eu nu am aparat pentru gofre , le.am facut la matrita(presa).
Sa va fie de bine!
Buna Teo, 2 pliculețe de praf de copt la 300 gr de făină? Nu e cam mult? Mulțumesc mult.
Salutare. Nu, nu este prea mult daca vrem sa iasa pufoase pufoase. Se poate reduce, nu e problema.