Briose cu fistic

Azi pregatim impreuna Briose cu fistic, una dintre gustarile preferate ale celor mici (si ale celor mai, hai sa fim sinceri)! Foarte pufoase, foarte usor de preparat, cu ingrediente la indemana, vor fi un succes la mesele in familie, la iesirile la iarba verde, in excursii.

briose cu fistic

De ce ar trebui sa incerci reteta de briose cu fistic? 🖤

  • se pregatesc foarte usor, nu ai nevoie nici macar de mixer, doar doua boluri si o lingura de lemn! Modul de preparare al brioselor este foarte simplu: intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate, in altul ingredientele lichide. Apoi le amestecam numai cat sa fie incorporate. Acesta este secretul pentru briose pufoase: compozitia trebuie amestecata foarte putin. Cu cat amestecam mai mult, cu atat se dezvolta mai mult glutenul din faina si briosele nu vor mai fi la fel de pufoase.
  • sunt preferatele celor mici pentru ca vin in portii individuale, sunt usor de tinut in mana, sunt pufoase si aromate!

briose cu fistic

  • fisticul le face super-hranitoare si aromate. De aceea sunt o gustare perfecta pentru copii, mai ales in pachetelul de la scoala.
  • puteti ajusta usor cantitatea de zahar sau il puteti omite. Trebuie doar sa aveti in vedere ca, din cantitatile date, ies 18 briose, deci cantitatea de zahar per briosa este oricum mica.
  • puteti coace compozitia si sub forma de chec.
  • briosele cu fistic se pastreaza foarte bine pana la o saptamana la frigider, acoperite cu folie alimentara.

briose cu fistic

In reteta de azi avem ajutoare de mare incredere! Figurinele Stikeez s-au intors in magazinele Lidl! De data aceasta puteti colectiona 24 de figurine Stikeez in forma de alimente, care isi gasesc locul in albumul in forma de frigider. Jocul Stikeez si figurinele amuzante ii ajuta pe cei mici sa devina prieteni cu diverse ingrediente, de la ou, lapte, ridichi si pana la fisticul din briosele noastre!

briose cu fistic

Figurinele Stikeez care ne ajuta sa preparam reteta de Briose cu fistic?

  • Pina – fisticul – frigurosul familiei
  • Sunny – Oul vesel si energic
  • Milly – laptele cool si racoritor

Ingrediente pentru 18 bucati Briose cu fistic

  • 300g faina Castello
  • 1 pliculte praf de copt Castello
  • un praf sare Castello
  • 150g zahar brun Belbake
  • 2 oua mari
  • 250ml lapte Pilos
  • 125ml ulei Vita D’Or
  • coaja de la o lamaie
  • 100g fistic Alesto
  • 80g zahar pudra vanilat Castello
  • 1-2 lingurite apa
  • fistic tocat pentru decor

briose cu fistic

Incingem cuptorul la 180 °C si tapetam cu hartii speciale 18 forme pentru briose. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea. In alt bol amestecam ouale, uleiul, zaharul brun, coaja de lamaie. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam cu spatula pana ingredientele sunt incorporate. Adaugam fisticul curatat si tocat grosier din cutit. Amestecam din nou.

briose cu fistic

Distribuim compozitia in formele pentru briose, astfel incat sa fie ¾ pline. Coacem briosele 19-22 minute sau pana sunt frumos rumenite si trec testul scobitorii. Le lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi le mutam pe un gratar de bucatarie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

briose cu fistic

Pregatim o glazura din zahar pudra si apa (sau zeama de lamaie). Adaugam apa putin cate putin, pana obtinem o glazura alba, care curge de pe lingura insa e destul de vascoasa. Punem glazura pe fiecare briosa, apoi presaram fistic tocat.

briose cu fistic

Reteta de Briose cu fistic va ajunge cu siguranta o preferata a familiei si nu uita sa pui mai multe briose in pachetelul celui mic la scoala…toti colegii le vor iubi! Nu uita! Niciun pachetel nu e complet fara Wally – apa sincera! 🖤

briose cu fistic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.