Paella cu fidea este reteta noastra de azi, o varianta delicioasa a clasicei paella cu orez! De ce Paella cu fidea? Pe langa faptul ca rezultatul este unul WOW, pe care nu ai cum sa nu il iubesti? Pai, va explic mai jos de ce paella cu fidea!
Paella cu fidea – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Spre deosebire de Paella cu orez, paella cu fidea se pregateste mult mai repede si mult mai usor! Timpul de fierbele ai fidelei scurte de la Baneasa este de 1 minut, deci cu totul, paella va fi gata in mai putin de 15 minute!
- Putem folosi fructe de mare, carne de pui taiata cubulete sau un mix de ambele! In ambele variante va sugerez sa nu omiteti chorizo, care da aroma, culoare si gust. Ce est chorizo? Un carnat din carne de porc taiata din barda sau tocata mare, foarte condimentat (printre altele cu multa multa boia) si cu un gust unic. Este specific bucatariei din Spania (unde de obicei este afumat) si Mexic (unde se foloseste si in varianta proaspata).
- La capitolul legume, mazarea si maslinele sunt cele mai folosite de obicei in paella. Dar, la fel de bine, putem folosi un mix de legumele mexicane, ca si cele pe care la gasim la raionul de congelate din magazine. Aceste amestecuri mexicane contin de obicei porumb, mazare, ardei gras, fasole verde pastai.
- Puteti folosi orice condimente doriti pentru Paella cu fidea, dar NU omiteti sofranul. Are o aroma unica si da preparatului culoarea aurie, specifica. In plus, va face fideaua cu oua si mai galbena si delicioasa!
Paella cu fidea – Ce fidea alegem pentru reteta noastra?
Este important sa alegm o fidea cu oua, care are un gust bun, isi pastreaza bine forma la fierbere si are o culoarea deosebita. Ca de obicei, alegerea mea cand vine vorba de fidea este fideaua cu 8 oua de la Pasta Baneasa.
Aici gasesti toate retetele cu fidea!
Toata gama de paste cu 8 oua este minunata, contine ou lichid si grau de cea mai buna calitate si au cu adevarat gustul pastelor de casa, asa cum le faceau bunicile noastre! In gama de paste cu 8 oua de la Paste Baneasa gasiti tot ce aveti nevoie: fidea scurta, fidea cuiburi, taiei medii, taitei lati.
Ingrediente pentru 4-6 portii Paella cu fidea:
- 3 linguri ulei de masline
- o ceapa alba mica
- 3-4 catei usturoi
- 100g chorizo
- 600g mix fructe de mare (midii, inele de calamar, baby caracatita, creveti)
- 150g mazare congelata
- 200g fidea scurta cu 8 oua Pasta Baneasa
- ¼ lingurita sofran
- sare si piper dupa gust
- 1 litru supa de legume sau pui
Intr-o tigaie incapatoare si foarte bine incinsa, punem uleiul de masline. Calim ceapa taiata marunt, pana devine translucida. Punem apoi usturoiul trecut prin presa si feliile de chorizo. Le calim impreuna 1-2 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust Adaugam mazarea, fructele de mare decongelate, sofranul. Turnam supa cat sa acopere totul si amestecam bine. Lasam sa fiarba la foc mare 10 minute, sau pana fructele de mare si mazarea sunt fierte.
Urmeaza sa adaugam si fideaua. Amestecam bine si completam cu restul de supa. Lasam sa fiarba la foc mare 2-3 minute. Apoi stingem focul, acoperim tigaia si lasam paella cu fidea sa se odihneasca 10 minute inainte servire.
Paella cu fidea este un preparat delicios, pe care l-a devorat chiar si Sergiu, care nu este mare fan al fructelor de mare! In plus, toti iubitorii de paste dar si nu de orez, asa cum este Luca al meu, vor iubi aceasta varianta de Paella! Sa va fie de cel mai bine!