Mesele in familie si mesele de sarbatoare au un farmec aparte, greu pentru mine de descris in cuvinte! Dar un lucru stiu sigur: nimic nu ma bucura mai mult decat sa am casa plina de suflete si sa ii vad bucurosi de preparatele de pe masa! Azi va arat reteta de Coronita aperitiv, care merge perfect in mijlocul meselor de sarbatoare sau a meselor in familie! ❤
Coronita aperitiv – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Se pregateste foarte usor, desi pare o reteta “muncita”, care ia mult timp pentru preparare.
- Aluatul este unul foarte simplu, de pizza, pe care il pregatim in blender sau in robotul de bucatarie, in mai putin de 5 minute. Nimic complicat!
- Daca nu aveti un robot de bucatarie, cel mai simplu este sa il framantati de mana. Nu va faceti griji, este un aluat rapid, nu trebuie sa framantati foarte mult, ci numai pana compozitia e legata.
- Pentru Coronita aperitiv folosim o tava de 30-32 cm diametru. In mijloc punem un bol de 8-10cm diametru.
- Ce punem in bol ca sos pentru Coronita aperitiv? Eu am ales o combinatie de sos de rosii simplu (sau passata de rosii) pe care l-am condimentat cu sare, piper, ierburi aromatice. Puteti pune si un Sos Ranch (click pentru reteta) care este un sos alb, pe baza de maioneza. Sau, daca doriti un sos super rapid, amestecati ketchup, maioneza si mustar in cantitati egale. Si, desigur, varianta cea mai simpla si totusi atat de potrivita: mustar simplu!
- Ca umplutura am ales Crenvursti Polonezi Pikok – Reteta curata de la Lidl ❤
Ce inseamna RETETA CURATA, eticheta cu care sunt marcate mezelurile din magazinele Lild?
Lidl isi intensifica eforturile de a ne oferi produse de cea mai buna calitate si, din mezelurile marca proprie Pikok dar si in multe din mezelurile de la producatori locali Camara noastra au fost scosi din lista de ingredient 6 aditivi.
Voi stiti ca sunt foarte familiarizata cu produsele Lidl si gatesc cu ele de ani buni, asa ca pot sa va promit ca este un mare pas inainte si asta se simte in primul rand in gustul produselor.
Coronita aperitiv – Ingrediente pentru o coronita (6-8 portii)
- 230g apa calduta
- 7-10g drojdie uscata Belbake
- 350g faina alba Castello
- 2 lingurite zahar Castello
- 2 lingurite sare Castello
- 2 linguri ulei de masline Primadonna
- 500g Crenvursti Polonezi Pikok – Reteta curate
- 1 ou batut
- 200g passata de rosii Freshona
- sare si piper dupa gust
- oregano, busuioc, rozmarin dupa gust
Pentru modul de preparare al delicioasei retete de Coronita aperitiv cu Crenvursti Polonezi, apasati PLAY in fereastra de mai jos si urmariti RETETA VIDEO ❤
Buna, in poza ai faina dar nu in lista de ingrediente. Cata faina trebuie pusa? Multumesc
Salut, Daniela. Sunt 350g, se vede in video. Multumesc pentru atentionare, voi face completarea.