Toast cu branza si ridichi este un toast perfect pentru micul dejun, absolut delicios, plin de aromele primaverii!
Pentru crema de branza poti folosi ceapa verde, leurda, usturoi verde sau un amestec de ierburi proaspete pe care le gasesti acum la piata. Crema de branza pregatita astfel se pastreaza foarte bine 2 zile la frigider. Astfel puteti pregati o cantitate mai mare si sa o aveti la indemana pentru toast-uri delicioase in tot felul de combinatii! Puteti folosi crema de branza cu unt si ricotta si in pachetelul de la scoala al celor mici sau in sandwich-uri pentru excursii.
Pentru un plus de savoare, pentru orice toast, este foarte important sa folosim o paine de foarte buna calitate, cu un gust deosebit. Dintre painile pe care le gasim zi de zi in Brutaria Lidl, va recomand pentru reteta de toast cu branza si ridichi: painea campionilor, painea multi-cereale, painea padurarului sau noua paine cu rozmarin si masline, cea pe care am folosit-o si eu la aceasta reteta.
In loc de ceafa afumata, puteti pregati cate un ou-ochi sau un ou posat pentru fiecare felie de toast, pe care sa il puneti peste crema de branza. De fapt, aceasta este farmecul toast-urilor: o data ce ai ales painea perfecta si ai prajit-o, posibilitatile pentru topig sunt nenumarate! Numai imaginatia ta e limita!
Toate ingredientele pentru reteta de Toast cu branza si ridichi le gasiti in magazinele Lidl ❤
Ingrediente pentru 6 bucati Toast cu branza si avocado
- 6 felii de paine cu masline si rozmarin
- 30g unt Milbona
- 150g ricotta Lovilio
- 150g crema de branza natur Milbona
- 100g ceafa crud-uscata Camara Noastra
- 2-3 fire ceapa verde
- o legatura ridichi
- sare Castello
- piper Kania
Mod de preparare Toast cu branza si ridichi
- Incepem sa pregatim crema de branza: untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Adaugam ricotta si crema de branza. Amestecam foarte foarte bine. Condimentam dupa gust cu sare si piper, punem si cozi de ceapa verde. Dam crema de branza la rece pana pregatim ridichile si painea.
- Taiem painea in felii potrivite, de 1 cm grosime. O prajim pe plita, in toaster sau in tiagai grill. Pentru cel mai bun gust, va sugerez sa prajiti painea pe grill-ul incins, uns cu ulei de masline.
- Apoi taiem ridichile in feliute foarte foarte subtiri, de preferinta folosind o mandolina.
- Asamblam toast-ul: felii de paine prajita, crema de branza, ceafa afumata, ridichi.
Toast cu branza si ridichi este un toast minunat, care va face din fiecare dimineata, una speciala! ❤
Iti plac ridichile? Incearca si reteta de Salata de vara (click pentru a accesa reteta). Este o salata cu ingrediente accesibile, o salata economica si super-racoritoare in zilele toride de vara! Castraveti, ridichi, marar, oua fierte? Toate se regasesc in salata de vara, cu un dressing pe baza e iaurt grecesc ❤