Orez cu zucchini si Cheddar

Azi am penntru voi o reteta perfecta pentru pranzul sau cina din timpul saptamanii, cand vrem sa gatim ceva rapid, dar si pe gustul celor mici – Orez cu zucchini si cheddar. Dragi mamici, voi STIU ca ma intelegeti cand spun ca sunt momente in care efectiv nu mai stiu ce sa gatesc. Mi se intampla si mie, care sunt o sursa inepuizabila de idei si retete si cu siguranta ni se intampla tuturor. Desi eu gatesc foarte mult pentru blog si cand era mic Luca manca absolut orice, acum a inceput sa mai si refuze mancare. Spre deosebire de mine, nu este foarte curios din punct de vedere culinar. Prefera mai degraba retetele clasice: snitele, chiftele, mamaliguta cu branza, spanac cu ochiuri si mai ales orice, dar ORICE contine carne tocata: musaca, sarmale, lasagna.

Dar cu retetea de Orez cu zucchini si Cheddar stiu ca merg la sigur! Prima lui reactie? Nu vreau, ca are dovlecei! Da, dar are si muuuult cascaval si nu-s dovlecei, sunt zucchini de care punem si in prajitura! Si gata, l-am castigat! 🙂

Tips and trick pentru retetea de Orez cu zucchini si Cheddar

  • In loc de zucchini puteti folosi dovlecei normali, trebuie doar sa ii taiati pe lungi si sa scoateti partea de seminte inainte de a-i da pe razatoare, pentru ca lasa foarte multa apa.
  • Daca nu va plac nici dovleceii si nici zuchinii, puteti folosi morcovi dati pe razatoare, mazare sau porumb.
  • Puteti inlocui branza Cheddar cu orice cascaval va place, chiar si unul afumat, care da orezului o aroma deosebita!
  • Orezul este cel mai bun cald, imediat ce l-ati luat de pe foc. Daca il reincalziti, adaugati putina apa, lapte sau supa de pui, pentru a redeveni cremos.
  • Supa de pui poate fi inlocuita cu supa de legume sau apa, insa supa de pui da cu adevarat gust orezului.

Ingrediente pentru 4 portii de Orez cu zucchini si Cheddar

  • o ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 50g unt Pilos (25g+25g)
  • 20ml ulei de masline Primadonna
  • 200g orez Golden Sun
  • 500ml supa de pui sau legume
  • 2 zucchini dati pe razatoarea mare
  • 100g Cheddar Valley Spire dat pe razatoare
  • 100g parmesan Lovilio dat pe razatoare
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust

Intr-o tigaie incapatoare, topim 25g unt (o lingura buna) si uleiul de masline. Calim ceapa pana e translucida, apoi adaugam usturoiul si il calim cateva secunde. Adaugam orezul si il calim impreuna cu ceapa si usturoiul pana boabele sunt usor transparente. Stingem totul cu supa de pui si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana orezul este fiert al dente. Daca mai e nevoie, mai adaugam putina supa. Cand orezul e aproape fiert, punem zucchini dat pe razatoare. Amestecam bine si lasam 3-4 minute, pana se inmoaie dovlecelul.

La final, adaugam 25g unt, branza cheddar si parmesanul. Amestecam pana branza si untul sunt topite si orezul este cremos.

Va promit ca este o masa delicioasa, pe care o va aprecia toata lumea! Sa va fie de cel mai bine!

6 Comments

  1. Stefania

    L-am pregatit si eu saptamana trecuta! A fost delicios!

  2. Delicios! L-am preparat astazi si fetita mea (care “ocoleste” cu gratie orice fel de cascaval) a mancat un castronel plin 🙂

  3. Mircea

    Extraordinar de bun,cred ca orice copil daca-i vei da sa guste,va manca cu siguranta.De acum voi trece acest fel de mancare la preferatele mele!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.