Azi va vorbesc putin despre mic dejun si va ofer si o reteta delicioasa – Rulada de omleta – numa’ buna pentru un mic dejun cinstit si corect, asa cum toate ar trebui sa fie!
Mic dejunul, aceasta prima masa a zilei, despre care se vorbeste ATAT de mult, dar in realitate se face atat de putin. De ce? Pentru ca toti stim teoria cu “mic dejunul e cea mai importanta masa a zilei” sau “la mic dejun mananci ca un rege, la pranz ca un print si la cina ca un cersetor”. Dar de cele mai multe ori, e fix invers: nu avem timp sa pregatim micul dejun, este inlocuit de 3 cafele. Apoi ciugulim ceva la pranz, intre doua mail-uri la birou. Cina se transforma intr-un festin, de parca ne-am dori sa recuperam TOT ce n-am mancat in timpul zilei. Gre-sit 🙂
Stim toti ca e gresit si tot continuam sa facem asta. Nu din rea vointa, nu pentru ca nu ne-am dori sa avem un mic dejun copios si mai ales sanatos. Este pentru ca nu avem timp. Si nu, nu este o scuza, asta e adevarul in societatea moderna. Sau, vorba lui Buni “in zilele voastre, c-ale noastre erau altfel”. Dar, cu putina stradanie, organizare si retete ca si cea de Rulada de omleta, putem avea parte de un mic dejun delicios si mereu la indemana.
O reteta pentru un mic dejun delicios – Rulada de omleta
- O poti pregati de seara si o ai la indemana dimineata, nu doar pentru micul dejun, dar si pentru pranzul din caserola de la birou sau pachetelul celui mic pentru scoala
- Poti adauga in amestecul de oua si cubulete de cascaval, spanac sotat, legume trase la tigaie (ceapa, ardei, mazare, porumb, ciuperci, ceapa verde etc)
- Pentru umplutura eu am folosit felii de cascaval si felii de sunca tip prosciutto. Dar poti folosi crema de branza, somon afumat, branza de burduf, felii de salam taiat foarte subtire, carne de pui ramasa de la cina de ieri 🙂
- Pentru a coace omleta am folosit o tava 38*27cm
Ingrediente pentru 4 portii Rulada de omleta
- 6 oua
- 50g Grana Padano razuita Lovilio
- sare Castello
- piper Kania
- 2 linguri ierburi aromatice Freshona
- 200g felii de sunca Padurea Neagra Dulano
- 150g cascaval feliat Bluedino
Toate ingredientele va asteapta cuminti in magazinele LIDL, sunt foarte accesibile ca pret si le gasiti in gama permanenta, nu doar in saptamanile tematice.
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 38*27cm. Amestecam ouale cu branza razuita, sare, piper, ierburi aromatice. Turnam compozitia in tava si coacem 10-15 minute sau pana omleta e bine legata si usor aurie.
O rasturnam pe un platou, o acoeprim cu folie alimentara de plastic si o lasam sa se raceasca 5 minute. Asezam feliile de cascaval, apoi cele de sunca si rulam cat de strans putem. Invelim rulada in folie si o dam la rece 10 minute.
Da da, e chiar atat de simpla reteta de Rulada de omleta si…atat de frumoasa! Baietii mei sunt foarte incantati de fiecare data cand fac Rulada de omleta. Noi vriem mereu ingredientele, atat in omleta cat si pentru umplutura. Sa va fie de cel mai bine! 🙂