Reteta de orez sarbesc este propunerea mea pentru voi azi. Orez sarbesc este un preparat usor, atat ca mod de preparare cat si pentru stomacel. Ce este de fapt “orez sarbesc”? Un pilaf de orez cu legume. Desigur, puteti pune si carne, dar eu prefer varianta aceasta, doar cu legume. Poate fi servita ca fel principal in zilele de post dar si ca o garnitura langa o friptura suculenta.
Am profitat ca a revenit in magazinele Lidl gama Deluxe, produsele mele preferate si am luat niste hribi congelati absolut deliciosi! Cand am deschis punga si le-am simtit aroma? Pffffff, bucurie curata! In gama Deluxe gasiti specialitati din lumea intreaga, produse gourmet, delicii de toate felurile. Sunt produse de cea mai buna calitate si raportul calitate-pret este exceptional! Va sugerez sa le incercati pentru ca veti fi foarte placut impresionati!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Orez sarbesc:
- puteti folosi orice tip de orez, dar eu prefer pentru pilaf orezul cu bob rotund
- daca folositi carne de pui (pulpa dezosata, piept) o puteti taia cubulete si o prajiti la inceput, o data cu ceapa
- puteti folosi supa de pui sau de legume, in functie de gusturi si, bineinteles, daca va doriti un orez sarbesc de post sau nu
- dupa ce adaugati supa de pui, puteti sa faceti orezul pe aragaz sau sa dati totul la cuptor.
- puteti folosi si rosii din conserva si rosii proaspete, daca doriti un orez sarbesc cu rosii
Ingrediente pentru 4 portii de orez sarbesc:
- 30ml (2 linguri) ulei de masline Primadonna
- o ceapa mare alba, taiata marunt
- 2 morcovi dati pe razatoare
- 2 ardei grasi taiati cubulete
- 300g hribi Deluxe
- 300g orez cu bob rotund Golden Sun
- o lingura cimbru uscat Mikado
- sare Castello
- piper Kania
- o lingura cu varf pasta de tomate Freshona
- ½ legatura patrunjel verde
- 1 litru apa
Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline. Calim ceapa pana devine transucida. Adaugam morcovii dati pe rzatoarea mare si ardeii taiati cubulete. Le calim 3-4 minute impreuna cu ceapa. Adaugam hribii congelati, ii calim alte 2-3 minute.
Adaugam orezul pe care il spalam bine inainte. Turnam apa. Punem pasta de tomate, cimbrum, sare si piper dupa gust, amestecam. Fierbem totul la foc mediu spre mic, 20-25 minute sa pana orezul e fiert. La final, punem patrunjelul tocat marunt.
Reteta de orez sarbesc este o reteta de baza foarte versatila, pe care orice gospodina trebuie sa o stie. Se pregateste usor, cu orice legume aveti la indemana, este potrivita ca masa principala alaturi de o salata sau de muraturi si este ea insasi o garnitura perfecta! Sa va fie de cel mai bine! 🙂
Foarte bun,multumesc frumos!
Este cel mai bun orez sarbesc pe care l-am mancat vreodata.
Recomand cu drag!
Ma bucur mult ca v-a placut, multumesc pentru apreciere!
SUPER bun L-am facut de vreo 6-7 ori..EXCELENT.
Sa va fie de bine!