Lasagna cu iaurt

lasagna cu iaurt

Lasagna, draga mea lasagna! Il stiti pe Garfield? Motanul portocaliu super-simpatic? Sunt sigura ca il stiti! 🙂 Stiti si care e mancarea lui preferata? “Lasgna, with a side of lasagna”, adica “lasagna cu ganitura de lasagna”! Ei bine, cam asta este si parerea mea despre lasagna, una din mancarurile mele preferate si nu doar ale mele ci si ale familiei mele, asa ca, in bucataria mea, lasagna se pregateste foarte des, sub diverse forme. Azi vreau sa va arat o reteta foarte rapida, mult mai usor de pregatit decat lasagna clasica, dar la fel de delicioasa: Lasagna cu iaurt.

lasagna cu iaurt

[box type=”info” style=”rounded”]De ce trebuie sa incercati reteta de Lasana cu iaurt[/box]

  • Mai intai TREBUIE sa incercati foile pentru lasagna de la Paste Baneasa, foi de lasagna pe care eu le iubesc, sunt din faina de grau dur si se comporta exceptional de bine la copt. Nu trebuie fierte inainte, isi pastreaza foarte bine textura si feliile de lasagna se taie impecabil, astfel incat sa se vada straturile.
  • Pastele sunt fabricate din doua feluri de grau: dur si moale. Pastele din grau dur au un indice glicemic mai mic si sunt foarte bogate in proteine, ceea ce le face mai prietenoase cu silueta si mai usor de digerat.
  • Daca inca nu ai incercat produse in gama de paste din grau dur de la Paste Baneasa, afla de la gospo ca sunt de o calitate excelenta. Sunt la acelasi nivel cu pastele din Italia! Merita incercate sub orice forma iti plac: farfalle, spaghetti, penne, lasagna, tagliatelle.
  • In reteta de Lasagna cu iaurt, inlocuim sosul bechamel, un sos pe baza de faina, lapte si unt cu un sos usor, de iaurt cu branza de vaci si mozzarella.
  • In locul sosului ragu care trebuie sa fiarba cateva ore bune, vom face un sos rapid, pe baza de carne tocata de vita si rosii in suc propriu. Sosul va fi foarte bine condimentat cu ierburi aromatice pentru un plus de savoare.

lasagna cu iaurt

Ingrediente pentru 6-8 portii de Lasagna cu iaurt

  • 12 foi pentru lasagna Baneasa grau dur
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa rosie mare, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 500g carne tocata de vita
  • sare, piper, o lingurita busuioc, oregano, cimbru, boia afumata, condimente pentru carna tocata
  • 400g rosii intregi decojite, in suc propriu
  • 500ml iaurt grecesc
  • 250g cottage cheese sau branza de vaci
  • 100g mozzarella data pe razatoare
  • sare, piper, nucsoara proaspat macinata

lasagna cu iaurt

lasagna cu iaurt
Pentru sos, incingem uleiul si calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam si usturoiul trecut prin presa si le calim impreuna 1 minut. Adaugam carnea de vita si o prajim pana isi schimba culoarea, folosind lingura de lemn pentru a rupe bucatile mai mari de carne. Cang carnea isi schimba culoarea, adaugam rosiile date prin blender pana devin piure si condimentele, amestecam bine si punem din nou pe foc. Lasam sosul sa fiarba la foc mic 15 minute. Pentru sosul alb, amestecam iaurtul, branza de vaci,mozzarella data pe razatoare, sare, piper, nucsoara.

lasagna cu iaurt

Pentru a asambla lasagna folosim un vas de 20×15 cm pe care il ungem cu unt sau ulei. Punem 4 foi pentru lasagna (nu le fierbem inainte) apoi ½ din cantitata de sos de carne. Nivelam bine si punem un strat de sos alb (1/3 din cantitatea totala). Urmeaza alte 4 foi de lasagna, restul de sos de carne, inca o parte de sos alb. Acoperim cu ulimele 4 foi de lasagna si punem deasupra ultima parte de sos alb.

lasagna cu iaurt

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si coacem lasagna in cuptorul incins la 180°C timp de 30 minute. Indepartam apoi folia de aluminiu si coacem alte 15-20 minute sau pana lasagna e frumos rumenita. Infige un cutit bine ascutit din loc in loc pentru a ne asigura ca si foile sunt facute, apoi scoatem lasagna cu iaurt din cuptorsi o lasam sa se racoareasca 10 minute inainte de feliere.

lasagna cu iaurt

Nu-i asa ca e o reteta rapida care va permite sa va bucurati de o lasagna delicioasa, mult mai usor de preparat decato lasagna clasica si extrem de aspectuoasa si savuroasa!

Dragii mei, de acum vom avea in fiecare saptamana o reteta delicioasa pe baza de Paste Baneasa. Vreau sa invatam impreuna ca pastele nu inseamna numai Spaghetti Carbonara sau Penne Quatro Formaggi. Pastele sunt delicioase si, probabil, unul dintre cele mai versatile ingrediente din lume. Asa ca, hai sa descoperim impreuna pastele Baneasa! Vom avea si live-uri pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen, in care VOI alegeti reteta pe care o gatim impreuna. Deci, RAMANETI APROAPE!

2 Comments

  1. Atențiepisici

    Am uitat să adaug ierburile aromatice în carne mi-am dat seama doar după ce am băgat la cuptor, când am revăzut lista de ingrediente. Poate n-ar fi rău să scrii și pasul ăsta în rețetă, pt novici ca mine. Oricum, sigur o să iasă gustoasă, right? Right?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.