Vin Sarbatorile, vin Sarbatorile, vin! Toata copilăria mea a fost marcată de reclama Coca-Cola cu faimosul tir rosu, luminitele care se aprind și tot, dar TOT Crăciunul prins intr-o singură reclama, cea mai frumoasa reclama de Craciun! Anul acesta reclama minunata s-a intors! Si acum, dupa ani si ani in care am vazut reclama cu tirul Coca-Cola, inca imi dau lacrimile de fiecare data si imi amintesc Cracinul din copilarie, cand eram TOTI impreuna si familia era mult, mult mai mare. Stiu ca si voi, cei care ma cititi de ani si ani, sunteti la fel de sentimentali ca si mine si sper sa simtiti si voi aceeasi bucurile de copil pentru cea mai frumoasa reclama EVER!
Acum ca am mai lacrimat putin, imi iau avant de gospo-diva ce sunt si va povestesc despre reteta de azi – Biscuiti cu rozmarin – o reteta inspirata din Live-ul “Ce-ai prin frigider?”. Anul acesta, in fiecare saptamana, am avut pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen un live in care v-am rugat sa imi spuneti ce aveti la indemana in frigider si in camara si retetele voastre s-au transformat in retete pe blog sau in retete video. In aceste live-uri super-mega-simpatice, mi-ati tot cerut retete pentru aperitive, pentru ca, asa cum am stabilit mai sus, vin Sarbatorile, vin Sarbatorile 🙂 Vinerea trecuta am postat pentru voi o reteta foarte simpla, cu doar 3 ingrediente si totusi cu un rezultat spectaculos – un bradut din foietaj si sunca, ce-l va impresiona cu siguranta pe Mod Craciun!
Azi continuam sirul de retete numai bune de servit de Sarbatori cu o reteta de Biscuiti cu rozmarin, atat de fragezi incat se topesc in gura, atat de aromati incat toata casa miroase delicios cand sunt ei in cuptor!
De ce va recomand reteta de BISCUITI CU ROZMARIN:
- aveti nevoie de ingrediente de baza, pe care toti le aveti in frigider si in dulap, asa cum mi-ati spus in live: faina, unt, lapte, rozmarin sau orice ierburi am va plac
- puteti folosi ierburi aromatice proaspete sau uscate si le puteti combina cu praf de ceapa sau usturoi, pentru un plus de aroma
- din cantitatile din reteta ies in jur de 300g biscuiti, dar puteti foarte simplu sa mariti cantitatile daca aveti multi invitati
- biscuitii cu rozmarin sunt o gustare perfecta pentru copii, mai ales ca mamica stie exact ce a pus in ei
- se mentin la fel de fragezi cateva zile bune, mai ales daca ii tineti in borcanele sau caserole inchise ermetic…desi, ca sa fiu foarte sincera…nu vor apuca mai mult de o zi si majoritate vor fi devorati imediat ce sunt scosi din cuptor. Efectiv NU va pot minti, sunt chiar atat de buni si probabil trebuia sa vad dau din start cantitati dulbe, triple…cvadruple chiar!
- daca doriti, puteti sa puneti 50g de unt in plus si sa compensati cu 50g parmesan dat pe razatoare. Nu cred ca se supara nimeni, ba chiar dimpotriva!
- fiind un aluat fraged, pe baza de unt, e foarte important sa folosim un unt de calitate, cu minim 80% grasime. Daca nu aveti la indemana unt, apelati cu incredere la borcanul cu untura pe care in aveti in frigider, trimis de bunica. Biscutii vor iesi si mai fragezi
Acum ca v-am dat toate sfaturile utile si am epuizat si gospo-glumitele din dotare, frumos ar fi sa va spun si ingredientele, nu?
Ingrediente pentru cca 30-40 biscuiti cu rozmarin:
- 200g faina
- 90g unt rece, taiat cubulete
- 1 lingura lapte (15-20ml)
- 1 lingurita sare
- 1 lingura rozmarin proaspat, tocat marunt
- 1 ou
Spalam bine crengutele de rozmarin si indepartam partea lemnoasa, pastrand doar “acele” pe care le tocam marunt. Intr-un bol amestecam cu mixerul untul, laptele si oul pana sunt omogene. Unutl nu se va topi complet, dar e ok sa ramana bucatele de unt, vor face aluatul si mai fraged. Adaugam apoi faina, sarea si rozmarinul si amestecam pana avem o compozitie granulata, care se leaga daca o strangem intre degete. Formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si il dam la rece 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore, lasam aluatul sa se odineasca pe blatul din bucatarie 15 minute si apoi il intindem intr-o foaie de cca 1/2 cm grosime, pe masa tapetata cu faina. Taiem biscutii folosind forme sau pur si simplu un paharel. Ii asezam in tava pe hartie de copt si ii coacem 7-8 minute sau pana sunt rumeniti usor pe margini.
Lasam biscuitii sa se raceasca (daca putem) inainte de a ne bucura de aroma lor delicioasa! Sa va fie de cel mai bine si nu uitati sa postati fotografiile cu retetele voastre inspirate de Teo si Coca-Cola pe Facebook si Instagram, folosid hashtag-ul #tastethefeeling