Cupcakes cu rosii

thumbnai

Niciodata nu m-as fi gandit ca o sa gatesc. Pentru ca nu a fost nevoie, pentru ca buni si mama mereu ne-au asteptata cu masa pusa, pentru ca…nu am fost nevoita sa invat sa gatesc pana nu am ajuns la casa mea. Mai un cartofel fiert, mai o omleta, nu doar ca am inceput sa gatesc, dar a si inceput sa imi place foarte mult si pasiunea nou descoperita s-a transformat in blogul Teo’s Kitchen. Apoi, cand am intrat “in paine” cu gatitul, nu m-am gandit niciodata ca voi folosi legumele in retete de dulciuri. Am inceput timid, cu o prajitura cu dovlecei dati pe razatoare, apoi am incercat o prajitura de post cu sfecla, mai o tarta cu cartof dulce, mai o tarta cu dovleac si, incet incet, am inceput sa prind gustul acestor delicii. Asa ca, alegerea mea de azi – Cupcakes cu rosii, nu ar trebui sa va surprinda, ci sa va incurajeze sa incercati retete noi in bucatarie.

cupcakes cu rosii

De ce am ales Delikat Pulpa de rosii pentru reteta de Cupcakes cu rosii? Pentru ca toata gama Delikat conserve si sosuri de rosii are un gust deosebit de rosii foarte bine coapte, o aroma unica, dulce si aromata, exact ca rosiile acelea de gradina, coapte si suculente, din care poti musca exact ca dintr-un mar! Pulpa de rosii se potriveste perfect in aceasta reteta si la final ne bucuram de niste cupcakes deosebite, cu o aroma unica!

cupcakes cu rosii

Delikat Pulpa de rosii vine in doua variante de ambalaj, una de 250g si una de 520g, pentru a le putea folosi in functie de reteta pe care o pregatiti si numarul de omuleti pe care ii aveti la masa. In lunile anterioare am testat intreaga gama Delikat conserve si sosuri de rosii si mai jos gasiti retetele video pentru retetele speciale pe care le-am pregatit 🙂 In plus, dupa 6 luni de teste intense, pot sa va spun ca sunt la fel de incantata ca si in prima zi, toate au un gust deosebit de rosii foarte bine coapte si toate produsele sunt extrem de versatile, pot fi utilizate intr-o multitudine de retete, aducand in fiecare aroma rosiilor de vara, indiferent de anotimpul in care le pregatim!

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
– un ou mare
– o lingura ulei de floarea soarelui
– 200g zahar
– 250g Delikat Pulpa de rosii
– 180g faina
– 1 lingurita bicarbonat
– un praf sare
– o lingurita scortisoara
– o lingurita cuisoare macinate
– ¼ lingurita nucsoara
Ingrediente pentru crema:
– 250g mascarpone
– 50g zahar pudra vanilat
– 100ml smantana dulce pentru frisca

Pentru modul de preparare, va invit sa urmariti reteta video de mai jos iar pentru si mai multe retete video impreuna cu Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen!

CONCURS! Este o reteta deosebita pe care sper sa o incercati in bucataria voastra! Ca in fiecare luna, alaturi de Delikat avem si un CONCURS pentru voi 🙂 Lasa-ti un comentariu la aceasta postare sau la postarea aferenta retetei de pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen in care sa imi spuneti ce desert ati pregati voi cu Delikat Pulpa de rosii. Astept comentariile voastre pana pe data de 1 octombrie 🙂

12 Comments

  1. Buna.Eu am incercat-o in perioada postului si e perfecta aceasta prăjitură cu mere si pulpa de rosii,e delicioasa si potrivita zilelor reci de iarna si nu numai.

  2. Rodica Granpier

    Prajitura cu crema de rosii si mascarpone

  3. Imi place reteta asta a ta, ma gandesc ca ar merge bine si sub forma de tort 😉
    Si prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de gris as face

  4. nagy aurica gabriela

    As face un chec aperitiv. Sau e musai ceva dulce?

  5. Eu am facut o placinta americana cu branza si pulpa de rosii. Delicios!

  6. dumitrescu raluca

    Panna cotta cu busuioc si jeleu de rosii este o noutate pentru mine,am gustat la o colega ,mi-a placut si am zis sa inecrc si eu desi nu sunt o impatatimita a gatitului,iar rosiile ca desert ,wow.,iar combinatia de rosii si busuioc classic si potrivita.Am folosit pulpa de rosii Delikat in variant de 250 ca sa nu stic in caz ca nu mi-o iesi iar gustul mi-a placut super.A fost un desert special ,apreciat si destul de comentat in familia mea

  7. Melek Filiz

    cheesecake cu pulpă de roșii , as vrea sa incerc

  8. Eu as mixa bine pulpa de rosii, dupa care as amesteca-o cu un pliculet de topping si o lingurita de scortisoara si as turna-o peste o tarta cu prune. Miam miam

  9. Roxana Săndoi

    Aș pregăti o rețetă inedită americană cu pulpa de roșii de la Delikat. 
    Prăjitura Thunder Cake este una dintre cele mai faimoase prăjituri americane, a devenit chiar o tradiție. Este o prăjitură cu ciocolată și pulpă de roșii. Rețeta face parte dintr-o poveste scrisă de Patricia Polacco, în care o fetiță căreia îi era foarte teamă de tunete a fost vindecată de această frică cu ajutorul prăjiturii Thunder Cake făcută de bunica ei. La grădiniță și școala primară li se cere părinților să facă această prăjitură și să o ducă la școală pentru orele de educație civică, atunci când li se explică copiilor cum să se ferească de intemperiile naturale, precum furtuni, tunete, fulgere, etc. Copiilor li se citește această poveste care conține sfaturi, dar și rețeta. Ingredientele sunt următoarele (americanii folosesc „cup”, adică o ceașcă de 150 ml):
    – O ceașcă și jumătate de zahăr
    – 100 grame de unt
    – 1 linguriță de vanilie
    – 3 ouă separate
    – O ceașcă de apă rece
    – Jumătate de ceașcă de pulpă de roșii
    – 2 cești și jumătate de făină
    – ½ ceașcă de cacao
    – 1 linguriță de praf de copt
    – ½ linguriță de sare

    Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C, se tapetează cu unt și făină forma de prăjitură, se amestecă untul și zahărul. Se mixează vanilia cu gălbenușurile de ou. Peste pulpa de roșii se adaugă apa rece și se amestecă. Albușurile se bat bine până devin o spumă consistentă și se amestecă cu restul ingredientelor mixate. Într-un alt vas se pun făina, pudra de cacao, praful de copt, sarea și se amestecă. Se toarnă peste compoziția obținută anterior, se amestecă bine și se toarnă în forma de prăjitură. Se lasă la cuptor între 35-40 de minute. Poftă bună!

  10. Roxana Săndoi

    Am uitat să menționez că după ce se răcește, se glazurează cu ciocolată. 🙂

  11. Catalina

    Buna! Am facut aceasta reteta…este delicioasa!!!!Usor de facut si cu un gust demential…gustul de rosii combinat cu aromele de scortisoar, nucsoara si cuisoare este ceva de nedescris!!!
    Te rog Teo mai publica retete de cupcakes!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.