Pizza turceasca (Reteta video)

pizza turceasca

Una dintre cele mai dragi vacante mie este cea in Istanbul, care nu a fost atat o vacanta, ci o calatorie intr-o alta lume. Desi destul de aproape de noi, Turcia mi s-a parut un taram magic, atat de diferit de restul Europei si atat de bogat din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere culinar…vorba aia…fiecare cu ce-l doare 🙂 De cand am ajuns in Istanbul am fost fascinata de mancarea de pe strada, de porumbul copt, prezent la fiecare colt de strada, de Simit – covrigul turcesc, cu o crusta foarte crocanta si groasa de pekmez si susan si un miez moale si pufos, caruia negustorii ii fac reclama “taze simit” si “sicak simit” – covrigi proaspeti, covrigi fierbinti 🙂 Apoi, din doi in doi pasi, pe Istiklal Caddesi, faimoasa strada din Istabul, tranzitata zilnic de cca 3 milioane de suflete, gasim restaurante cu specific turcesc, unul mai plin ca altul, pe 2-3-4 etaje, unde ne putem bucura de toate minunatiile bucatariei otomane – Imam Bayildi, vinetele umplute, Iskender Kebab, Adana Kebab, Urfa Kebab, bulgur, supa rece de castraveti si iaurt si, bineinteles, Lahmacun – pizza turceasca.

pizza turceasca

Azi vreau sa facem impreuna o varianta de pizza turceasca adaptata ingredientelor locale, cu un aluat foarte simplu de pregatit, desi este un aluat dospit si un toping pe baza de carne tocata si Delikat sos de rosii cu busuioc. Ce e special la aceasta pizza turceasca? Pe care, apropo, doar turistii o numesc asa, turcii nu o asociaza in niciun fel cu pizza de origine italiana. Pai este o pizza cu altuat foarte subtire si crocant, care nu are branza, ci accentul este pe ingredientul principal, carne tocata si legumele. De aceea, am ales sa testez in reteta de azi sosul de rosii cu busuioc de la Delikat, pentru ca este extrem de aromat, avand un gust special de rosii foarte bine coapte si inlocuieste cu succes rosiile in orice reteta de acest gen, indiferent de anotimp. Ca sa fiu foarte sincera, e atat de bun si aromat incat, de multe ori, il beau direct din sticla 🙂

pizza turceasca

Delikat sos de rosii cu busuioc este ambalat in varianta de sticla resigilabila de 690g si este perfect pentru mai multe retete: ca si sos pentru orice fel de pizza sau paste, amestecat cu putin ulei de masline, putina ceapa calita, 2-3 catei de usturoi si o lingurita de fulgi de ardei iute ca si sos picant alaturi de pizza, pentru bruschette si supa de rosii. Ca si toate produsele din gama Delikat conserve si sosuri de rosii, gustul de rosii coapte iese de fiecare data in evidenta si asta ne ajuta sa folosim produsele Delikat in diverse retete gustoase, ca si cum am folosi rosii de gradina, vara.

Ingrediente pentru 6 portii:
Ingrediente pentru aluat:
– 180g faina
– o lingurita drojdie uscata
– o lingurita sare
– o lingurita zahar
– 125ml apa calduta
Ingrediente pentru toping:
– 250g carne tocata de vita
– o ceapa data pe razatoare
– 200g Delikat sos de rosii cu busuioc
– 2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
– 3 catei de usturoi dati pe razatoare
– 1 ardei iute tocat marunt
– o lingura bulion Delikat
– o lingura pasta de ardei
– o lingurita fulgi de ardei
– sare si piper dupa gust

GIVEAWAY PENTRU VOI! Dragii si dragile mele, ca in fiecare luna, impreuna cu Delikat, avem premii faine pentru voi! Puteti castiga un voucher de cumparaturi pe Emag si produse Delikat conserve si sosuri de rosii! Tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu la aceasta postare sau la postarea de pe Facebook in care sa imi propuneti O RETETA DE PIZZA LA CARE ATI FOLOSI VOI DELIKAT SOS DE ROSII CU BUSUIOC!

Astept comentariile voastre pana pe 31 iulie la ora 23:59 🙂 Castigatorul il alegem prin tragere la sorti! Va pup si abia astept comentariile voastre!

9 Comments

  1. Mara Petrache

    Blat (voi sari peste cantități, folosesc varianta ochiometrica 🙂 : faina, drojdie uscata desfăcuta în putina apa calda cu puțin zahar, sare, ulei de măsline, apa cât se poate de rece pana la consistenta dorită – e un mic truc pentru un blat mai crocant – se lasă la dospit cam 20 min) întins subțire, ulei de măsline deasupra, sosul de roșii Delikat cu busuioc, topping-uri la alegere (coppa, mozzarella, ciuperci, măsline – aceasta combinație e preferata noastra). Pofta buna & mult succes tuturor!

  2. Ema B.

    Buna Teo si multumim pentru ocazie!
    Eu folosesc acest sos cel mai des la paste (pt o retetea super-rapida), sincer pentru pizza fac sos de rosii proaspat, dar pe acesta l-as folosi la pizza margherita pt fetele mele si pizza carne pt noi (pui tras la tigaie, bacon, porumb, ceapa rosie, mozarella).

  3. madalina vlad

    Pizza pe care o fac eu de obicei contine cam ce am prin frigider. Sosul de busuioc si rosii l-as folosi ca baza direct pe aluat, apoi deasupra as pune sunca, masline, ardei copt, ceapa, potumb si evident mozzarella

  4. Harabagiu Elena

    500 g faina, un cub de drojdie proaspătă, apa calda cat cuprinde și putina sare. O las la crescut după care o ung cu sos de roșii delikat, pun salam,ardei kapia și mozzarella.

  5. Pizza cu piept de pui, carnaciori , dovlecei si praz, alaturi de sosul Delikat cu busuioc. Delicioasa !
    Tentanta si reteta pizzei turcesti, urmatoarea pizza pe lista. Felicitari si spor la munca !

  6. Karin Tiuca

    Eu fac des pizza pentru ca baiatul meu o iubeste, mai ales Quattro Formaggi. Ung aluatul cu suc de rosii amestecat cu busuioc si oregano. Acum pot folosi sosul de rosii cu busuioc de la Delikat.

  7. Un sos indispensabil la pizza si nu concep ca acest preparat iubit de toata lumea ca e de post sau cu de toate sa lipseasca.Pizza cu sosul de rosii cu busuioc ,sunca,piept de pui,cascaval,ardei si măsline verzi.O delicatesa.

  8. Julie

    Pizza cu prosciutto.
    Este preferata mea! ❤️

  9. Am gatit. Imi place mult! 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.