De-a lungul anilor, de cand sunt blogger culinar si am inceput sa le dau celor dragi cadouri gatite de mine de Craciun, am observat ca oamenii sunt mult mai impresionati de cadourile acestea personalizate, pentru care se vede ca am depus un efort suplimentar fata de a le cumpara pur si simplu din magazin. Sunt cadouri care nu doar ca sunt pline de suflet si personalitate, dar sunt si o modalitate perfecta pentru a ne manifesta creativitatea, atat in pregatirea retetei in sine cat si in decorarea lor (asta e partea preferata a lui Luca, mereu le decoram impreuna).
Asa ca, m-am gandit sa va propun si voua sa incercati anul acesta niste cadouri mai speciale, pentru doamna invatatoare (care sunt sigura ca a primit cutii de praline si pungi de cafea la fiecare Craciun, 8 Martie si Mos Nicolae), pentru Buni, care mereu ne asteapta acasa cu mancarica proaspata si delicioasa, pentru prietenii nostri. E atat de simplu sa cautam in casa cateva borcane mai frumusele, panglici colorate si decoratiuni de Craciun cu care sa infrumusetam borcanele, iar restul ingredientelor, atat de comune si la indemana oricui, le gasim la prietenul nostru drag Lidl. Am azi pentru voi 3 idei de cadouri la borcan care nu doar ca arata foarte simpatic, dar ies 3 retete minunate: biscuiti turta dulce, o ciocolata calda perfecta pentru serile reci de iarna si un chec delicios si foarte hranitor, cu ovaz, fulgi de ciocolata si fistic! Ce ziceti? Nu suna minunat? Si, ca sa va usurez si mai mult munca, la fiecare reteta v-am pregatit eticheta cu instructiunile, pe care sa o listati si sa o atasati borcanului!
BISCUITII TURTA DULCE sunt atat de aromati incat toata casa miroase a Craciun atunci cand ii preparam. Ca sa oferim in cadou pachetul complet, includem si o forma pentru decupat biscuitii, pe care o legam frumos cu o panglica, dar si fulgi de ciocolata pentru glazura si decoratiuni din zahar tematice.
Ingrediente pentru un borcan de 1 litru (20-30 biscuiti)
Timp de preparare: 10 minute, dificultate redusa
– 180g faina Castello
– 4g (o lingurita) praf de copt Pakmaya
– 8g (o lingurita) bicarbonat Pakmaya
– 2g (1/2 lingurita) sare Castello
– 100g zahar brun
– 10g (2 lingurite) ghimbir macinat Vitasia
– 5g (o lingurita) scortisoara macinata Mikado
– 180g faina Castello
– 100g zahar Brun
– 100g fugi de ciocolata alba Belbake
– 50g decoratiuni din zahar fulgi de nea Belbake
– 100g fulgi colorati de zahar Belbake
Tot ce trebuie sa facem este sa adaugam ingredientele in borcan, in ordinea in care le gasiti mai sus, avand grija sa batem usor borcanul de masa intre straturi, pentru a se nivela frumos. Punem apoi fulgii de ciocolata alba pentru glazura dar si decoratiunile de zahar in pungute individuale si le asezam si pe ele in borcan. Inchidem borcanul, il decoram tematic de Craciun, legam cu o panglica forma pentru biscuiti si lipim eticheta cu instructiunile.
MIX PENTRU CIOCOLATA CALDA – atat de util pentru serile reci de iarna, nu trebuie decat sa adaugam putina apa fierbinte si ciocolata calda e gata!
Ingrediente pentru 10 portii:
Timp de preparare 5 minute, dificultate redusa
– 120g zahar tos Castello
– 80g cacao amara Belbake
– 80g cacao dulce GoodyCao
– 200g praf crema pentru cafea Creamore
– 250g zahar brun
Amestecam toate ingredientele intr-un bol, apoi turnam mixul pentru ciocolata calda intr-un borcan, il decoram frumos, ii lipim eticheta cu instructiunile de folosire “3 linguri de mix la 250ml apa/lapte fierbinte) si atasam si o lingura colorata, pentru a le fi mai usor sa puna cantitatea perfecta de mix 🙂
CHEC CU FULGI DE OVAZ SI FISTIC – avem nevoie de un borcan care se inchide etans, cu capacitate de 1 litru, in care asezam in straturi ingredientele, exact in ordinea de mai jos.
Ingrediente pentru o tava de chec (12-15 felii)
Timp de preparare: 10 minute, dificultate redusa
– 120g faina Castello
– 8g (2 lingurite) praf de copt Pakmaya
– 8g (o lingurita) bicarbonat de sodiu Pakmaya
– 100g zahar brun
– 5g (o lingurita) scortisoara macinata Mikado
– 120g zahar tos Castello
– 2g (1/2 lingurita) sare Castello
– 80g fulgi de ovaz Nordwaldtaler
– 120g faina Castello
– 100g fulgi de ciocolata Belbake
– 100g fistic Alesto (curatat si tocat marunt)
Dupa ce asezam toate ingredientele in borcan, pe straturi, inchidem borcanul, atasam eticheta si il decoram de Craciun.
Eu personal as fi mai mult decat fericita sa primesc un astfel de cadou de Craciun, atat de “muncit” si plin de emotie! Sper ca v-au placut cele 3 idei de cadouri la borcan si, daca le pregatiti pentru cei dragi, astept cu mare drag pozele voastre! 🙂 Si, pentru a intra si mai mult in atmosfera Sarbatorilor, va reamintesc ca in magazinele Lidl continua promotia Vin sarbatorile, cu tot felul de decoratiuni si accesorii de Craciun, eu am deja o intreaga colectie pe care vreau sa vi-o arat in zilele urmatoare 🙂
Minunate ideile!Felicitari!
La reteta de chec apare 120gr faina de doua ori . Asa trebuie sau e o greseala?
Felicitari pentru idei!!
Nu este o greseala, Marinela 🙂 am impartit cantitatea de faina in 2 parti, ca sa arate mai frumos straturile in borcan 🙂
Etichetele de unde sunt?
Le salvezi in calculator si le printezi 🙂
Minunata idee. Am vazut sticle similare la Kaufland dar costa de te usuca. O idee de cadou ieftina si de efetc.
ce faine sunt borcanele 🙂 eu am tot cautat dar nu am gasit pe nicaieri,de unde le-ai luat?
De la un magazin de menaj, fostele magazine metalo-chimice 🙂
Minunate idei,meritati toate felicitarile.
Multumesc 🙂
Draga Teo,
M-am hotarat sa ofer prietenilor dragi aceste minunatii…mi se pare cadoul ideal (ti-am scris si pe fb cat iti multumesc ca mi-ai salvat bugetul) insa am ceva probleme cu etichetele, daca le salvez si le printez ies extrem de neclare (rezolutie insuficienta zic eu). Te rog se poate sa mi le trimiti pe mail intr-un format ok de printat…?
Multuuumesc
Le-am trimis 🙂
Minunate idei! Ce capacitate au borcanele pentru ciocolată calda?
Draga Flori, al meu a avut undeva la 500g 🙂
Draga Teo, tot incerc sa printez etichetele pt ca am inceput deja pregatirile – borcanele-s cumparata la fel si ornamentele (asa cum ti-am spus si pe fb anul acesta mi-ai salvat bugetul) – ingredientele sunt ultimele pe lista, atunci cat mai aproape de momentul oferirii, insa din pacate toate etichetele imi ies neclare – cred ca este prea mica rezolutia sau ceva.
Te rog frumos din toata inima imi poti trimite pe email etichetele intr-o forma pregatita de print?
Multumesc din toata inima
Am trimis <3
Referitor la reteta pentru mixul de ciocolata calda…sunt corecte cantitatile de zahar, adica 120 g zahar alb si 250 g zahar brun? Nu e prea muuult?
Multam.
Da, Ana, sunt corecte. Nu e prea mult zahar, vorbim de o ciocolata calda care este un amestec de mai multe chestiuni si din care pui 3 linguri la o cana.
Dear Teo,
Esti amazing as always <3
Clar ca fac borcane cadou, doar ca am aceeasi problema ca mai sus cu etichetele, sunt putin blurry cind le deschid. Le-as putea primi pe mail si eu? Pretty please <3
Buna Teo,
sunt incantata de ideile astea, arata excelent bocanelele. Imi trimiti si mie etichetele, te rog?
Multumesc!