Cina romantica Deluxe

cina romantica

Nu stiu de ce, dar pentru mine, romantic=rasfatat. Cred din tot sufletul ca atunci cand iubesti un omulet iti doresti 2 lucruri: sa petreci cat mai mult timp cu el si sa il faci sa se simta iubit. De aici poate si ideea mea de romantism=rasfat. De foarte multe ori, prinsi in valtoarea vietii de zi cu zi, nu mai avem timpul fizic si nici energia sa ii rasfatam pe cei dragi si eu am constatat ca singurul care primeste atentia mea neconditionata si rasfat (uneori peste masura) este Luca. Azi mi-am zis “Gata, Teodoro, e momentul sa ii rasfeti si pe altii!”. “Altii” de aceasta data fiind prietenea mea de suflet Corina, pe care nu o vad atat de des pe ca as vrea si pe care, din pacate, nu o sa o vad nici de Sarbatori, pentru ca fiecare isi petrece Craciunul cu familia. Asa ca am organizat o cina speciala pentru noi doua, in care sa avem timp sa recuperam, sa povestim, sa radem, sa petrecem un fel de seara de Craciun impreuna…pentru toate celelalte, exista Mastercard. Si Lidl, iubitul meu Lidl.

cina romantica

In preajma Sarbatorilor, apare in magazinele Lidl colectia produselor Deluxe, care sunt, din punctul meu de vedere, un adevarat rasfat din toate punctele de vedere: specialitati care mai de care, la preturi foarte rezonabile, un fel de calatorie culinara gourmet in jurul lumii, de la foie gras la specialitati italiene, de la mousse-uri de tot felul la homar si seturi cadou, care le deschid si celor dragi portita spre lumea Deluxe. Si toate astea le-am cumparat din Lidl cu cardul Mastercard, va explic imediat si de ce!

cina romantica

Cum am pregatit mica noastra cina? Am luat lucrurile care ne plac noua cel mai mult si le-am transformat in mini aperitive, o salata ca si fel principal si un desert foarte rapid, care aduce mult cu o zuppa inglese si care a completat masa noastra exact ca o cireasa de pe tort.
Pentru aperitiv, am fiert tortelloni Deluxe cu umplutura de ricotta si spanac si trebuie sa va spun ca sunt tortelloni proaspeti, deci fierb in 4 minute si nu au nevoie de un sos foarte special sau de condimente deosebite, sunt ei in sine atat de buni incat merg perfect si un dressing simplu, de ulei de masline extra virgin si un praf de sare si piper. Am scurs bine tortelloni si i-am asezat pe o felie de Bresaola Valtellina, cu un cubulet de branza Toma cu trufe. Un aperitiv foarte simplu de realizat si totusi atat de spectaculos ca arome! Sa va lamuresc putin 🙂 Bresaola este o pastrama de vita foarte fina, care este maturata doua-trei luni si uscata apoi pana devine tare si ar o culoare inchisa, un rosu spre mov. Este o pastrama foarte frageda, dulce si cu un miros specific, absolut perfecta. Bresaola este originara din valea Valtellina, din Alpii Italieni de la granita de nord a Italiei cu Elvetia. Deosebit, nu? 🙂 Pai, cam asa sunt toate produsele din gama Deluxe! Tot la aperitiv am avut foie gras, servit pe mini crackers. Am luat un foie gras intreg, gata preparat, care nu a trebuit decat reincalzit si taiat in feliute. Mai are sens sa va explic cat de delicios a fost? Bine atunci! A fost delicios!

cina romantica

cina romantica

cina romantica

La felul principal am pregatit o salata rece de tortelloni, spanac, branza Toma cu trufe si felii de salam La Truffelle, un salam special, cu branza Camebert si trufe, foarte fin, cu o aroma atat de delicata. Branza Toma este o branza moale sau semi-tare, o specialitate din Valea Aosta si regiunea Piemonte, Italia. Denumirea ei – Toma – inseamna “branza facuta de fermier” – adica o branza artizanala de cea mai buna calitate si cu ingrediente alese pe spranceana. Si da, cu asa ingrediente, si salata a fost un succes!

cina romantica

cina romantica

Apoi, pentru desert, am facut repede o crema de vanilie – Crema Pasticcera, pe care am lasat-o sa se raceasca foarte bine, apoi am impartit-o in doua parti egale si in una din parti am amestecat mousse-ul de ciocolata si pere Deluxe. Apoi, in cupe individuale, am asezat cate un strat din fiecare crema si cate un piscot si am decorat totul cu batoane cu nuci si portocale Deluxe, pe care le-am rupt bucatele (si am mancat din ele mai mult decat am decorat, recunosc!)

cina romantica

cina romantica

cina romantica

cina romantica

Cina noastra speciala a fost un prilej sa ne bucuram de prietenia noastra, sa o sarbatorim in stilul Deluxe si, ce a facut-o si mai speciala a fost faptul ca am pregatit totul impreuna!
Va spuneam ca am cumparat toate produsele de la Lidl folosind cardul Mastercard. De ce? Pentru ca acum, in magazinele Lidl se desfasoara o campanie foarte faina, care incurajeaza plata cu cardurile Maestro si Mastercard.

Stiu ca multi dintre noi eram oarecum obisnuiti ca in ziua de salar sa scoatem banii de pe card, in ideea ca “ce-i in mana nu-i minciuna”, insa plata cu cardul nu doar ca este o normalitate in lumea intreaga, dar este si mult mai sigura decat a avem o suma mare de bani la noi, mai la indemana (mai ales ca acum sunt si POS-urile contactless, de care trebuie doar sa apropiem cardul) si fara costuri suplimentare (comision 0 la platile cu cardul).

Posesorii de carduri Maestro si Mastercard care isi achita cumparaturile la Lidl folosind cardul si cumpara cel putin un produs Deluxe, intra automat in concursul “Indeplineste-ti dorintele” si pot castiga prin tragere la sorti premiile fabuloase puse la bataie: o masina Audi A6, 5 televizoare smart TV Samsung si 10 telefoane Samsung Galaxy S6 Edge.
Mai mult decat despre premii, cred ca este vorba despre a constientiza cat de usoara si la indemana este plata cu cardul si…da, premiile sunt si ele foarte faine! Iar produsele Deluxe, merita incercate fiecare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.