La Lidl a inceput de luni una dintre saptamanile mele preferate: SAPTAMANA ITALIANA! Mereu am fost foarte pasionata de ea si am “vanat-o” in fiecare an 🙂 Imi plac toate produsele dar in special pastele proaspete, prosciutto crudo, sosurile pentru paste si diversele creme de otet balsamic, ideale pentru fructe si salate 🙂 Intreaga oferta din Saptamana Italaliana o puteti consulta AICI 🙂
Eu am ales sa fac tagliatelle, ca tot va spuneam mai sus cat de mult imi plac pastele proaspete cu ou, cu un sos super aromat, unul dintre cele mai bogate sosuri pentru paste pe care l-am facut vreodata. De ce? Datorita combinatiei de rosii cu ierburi aromatice, pesto alla genovese proaspat si mixul cu rosii si capere pentru bruschette. La final, am garnisit cu prosciutto crudo si fasii de parmesan. Luca a mancat portie dubla si asta inseamna pentru mine un mare succes! 🙂
Ingrediente petru 3-4 portii
Timp de preparare 35 minute, Dificultate redusa
– 250g tagliatelle proaspete Italiamo
– 3 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
– o ceapa mare alba taiata marunt
– un morcov dat pe razatoare
– 3 catei de usturoi dati pe razatoarea mica
– 90g sos pesto cu busuioc Italiamo
– 190g preparat pentru bruschette cu rosii Italiamo
– 400g (o conserva) rosii tocate cu ierburi
– 50g parmesan feliute Italiamo
– 100g prosciutto crudo Italiamo
– sare si piper Kania dupa gust
Mai intai incingem intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei de masline si calim ceapa, morcovul si usturoiul, 4-5 minute sau pana ceapa e sticloasa si morcovii sunt moi.
Adaugam amestecul pentru bruschette. Eu l-am ales pe cel cu rosii, insa gasiti la Lidl si alte sortimente, cum sunt cele cu ardei.
Punem si pesto, care este proaspat, asta inseamna ca este mult mai aromat decat cel la borcan.
La final punem si rosiile tocate, amestecam bine bine si lasam sosul sa fiarba 20 min sau pana cand scade de 2 degete.
Separat, fierbem tagliatellele 3-4 minute, in apa cu putina sare.
La final, nu ne ramane decat sa scurgem pastele si sa le punem peste sos, in tigaie, apoi sa amestecam bine bine, sau, sa le punem in farfurii si sosul deasupra. Italienii cu siguranta ar pune pastele peste sos, in tigaie, insa sunt mai aspectoase cu sosul desupra, asa cum vedeti in poza, mai ales daca aveti musafiri 🙂 Garnisul totul cu felii de parmesan proaspat si prosciutto crudo. Este o cina de vara minunata, foarte aromata, care va duce cu gandul la o vacanta in Italia 🙂
P.S. Gospodinele mele dragi, din 4 iunie incepe la Lidl promotia De ajutor in bucatarie cu tot felul de produse care sa ne faca viata de gospo mai usoara: matura electrice, aparat de indepartat scame (pe acesta il am deja si ete absolut genial), fier si masa de calcat etc 🙂 Intreaga oferta o gasiti AICI