Cotlet de miel in crusta crocanta

cotlet de miel

Este prima data cand gatesc cotlet de miel. Nu stiu daca e corect sa spun “la noi in Ardeal”, dar cu siguranta la mine acasa, se face friptura de miel din pulpa, unsa bine cu untura, intepata cu cutitul din loc in loc (mai multe locuri) si in fiecare intepatura se pune o bucatica de slanina, apoi se face la cuptor, cu vin alb, exact cum v-am povestit AICI. Dar cand am vazut in frigiderul Lidl – cotletele de miel Deluxe, nu m-am putut abtine si am zis “Hai, Teodoro, incearca si tu ceva nou!” Si am incercat! A iesit extraordinar! L-am “asortat” cu un piure dulce de mazare si cartofi noi, prajiti, cu tot cu coaja (pe care mai intai i-am spalat foarte foarte bine cu periuta, ca sa fiu sigura ca NU ramane nicio urma de pamant).

Intreaga oferta a spatamanii aceasta, plina de idei de aperitive Deluxe pentru masa de Paste dar si o intreaga colectie de haine mega faine, o gasiti AICI.

Ingrediente pentru 2 portii:
Timp de preparare: 30 min, Dificultate redusa

Piure de mazare:
– 300g mazare congelata Chira
– 15g (o lingura) unt Pilos
– 50-70ml smantana dulce Pilos
– sare de mare Deluxe
– piper mozaic Kania

piure de mazare

Fierbem mazarea in apa cu putin sare pana e moale (10-15 minute), apoi o scurgem bine de apa intr-o sita si cat e inca fierbinte, o punem in blender alaturi de unt, sare, piper si smantana dulce si o blendam pana avem un piure cremos.

piure de mazare

piure de mazare

Cotlet de miel in crusta crocanta:
– o caserola cotlete de miel Deluxe (300g)
– o lingura ulei de masline extra virgin Deluxe
– sare de mare Deluxe
– piper mozaic Kania
– o lingura miere Deluxe
– 3 linguri caju Alesto
– 3 linguri fistic Alesto

cotlet de miel

Spalam bine carnea, apoi o tamponam cu hartie de bucatarie. Intr-o tigaie incinsa, punem putin ulei de masline extra virgin si prajim cotletele de miel 3 minute pe ambele parti pana sunt frumos rumenite. E important ca atat tigaia cat si uleiul sa fie bine incinse, pentru ca astfel carnea face aproape instant o crusta care inchide la interior toate sucurile acelea delicioase din carne.

cotlet de miel

cotlet de miel

Scoatem carnea de la prajit, o condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi, pe una din parti punem miere (ungem carnea cu miere folosind o pensula). Punem carnea, cu partea unsa cu miere in jos pe un pat de fistic si caju tocate grosier, din cutit. Apasam bine bine carnea, astfel incat fisticul si caju sa se lipeasca bine. O asezam intr-o tava, cu partea cu fistic in sus si o dam la cuptorul incins la 230°C (treapta cea mai inalta a cuptorului) 5 minute pentru cotlete mai in sange, 7-8 minute pentru cotlete bine facute. Acum numai de voi depinde, in functie de cum va place carnea. Mie nu imi place foarte in sange, prefer sa fie bine facuta 🙂

cotlet de miel

cotlet de miel

cotlet de miel

Am mancat cotletele, sa cum va spuneam mai sus, cu piureul de mazare si cartofi noi prajiti. Nu a fost nevoie de sos pentru ca piureul e foarte cremos, dar ar fi mers bine un sos de vin rosu 🙂 Gasiti tot la Lidl, din gama Deluxe, gata preparat si delicios 🙂 Sa va fie de cel mai bine si m-as bucura tare sa incercati cotletul de miel gatit asa pentru masa voastra de Paste!

cotlet de miel

cotlet de miel

cotlet de miel

cotlet de miel

cotlet de miel

cotlet de miel

2 Comments

  1. Arata minunat, felicitari!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.