Teo. Teo de la Teo's Kitchen. Teo. Mama lui Luca. Teo. Super-Gospo. Teo. Wonder-Woman. Teo.
Caută rețete

BISCUIȚI DE CASĂ CU NUCĂ – o idee minunată pentru platoul cu deserturi de Crăciun sau un cadou comestibil, făcut cu suflet, pentru cei dragi!⠀
⠀
Ajunge să puneți biscuiții într-un borcănel drăguț, să atașați o fundă frumoasă, o felicitare și gata! ⠀
⠀
Ingrediente pentru 30 buc:⠀
• 2 ouă⠀
• 160g unt moale⠀
• 200g zahăr⠀
• esență lămâie sau vanilie⠀
• 250g nucă măcinată⠀
• 300g făină⠀
• un pliculeț praf de copt⠀
• un praf sare⠀
• dulceață pentru umplutură⠀
• miez de nucă pentru crusta⠀
⠀
Încingem cuptorul la 180°C și tapetăm cu hârtie de copt cele 2 tăvi mari ale aragazului. Toate ingredientele folosite trebuie să fie la t° camerei, deci le scoatem pe blatul din bucătărie cu minim 2 ore înainte de folosire.⠀
⠀
Putem folosi un robot de bucătărie sau un mixer. Amestecăm ouăle, zahărul, untul moale, vanilia, nuca măcinată, făina, praful de copt, sare, până avem un aluat omogen, bine legat.⠀
⠀
Facem un disc din aluat și îl dăm la rece minim 30-60min înainte de folosire. Cu mâinile ușor umede, modelăm bile din aluat, de mărimea unei mingi de ping-pong. Dăm fiecare bilă de aluat prin nucă măcinată sau crantz de nuci/alune.⠀
⠀
Cu ajutorul unei linguri de lemn, facem adâncituri în fiecare bilă de aluat. Umplem cu gemul preferat. Dăm la cuptor 15-20 min sau până biscuiții sunt aurii.⠀
⠀
Scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se răcorească puțin, apoi îi putem muta pe un gratar pentru răcirea completă.⠀
⠀
Alături de Kebene vă dorim Sărbători Fericite și nu uitați…după mesele copioase? Kebene! Și starea de bine, revine! ❤️⠀
⠀
(P) #teoskitchen #gospodiva #kebene #kebeneplus #biscuiti #fursecuri #christmascookies
2 zile ago

O idee rapidă și delicioasă pentru post - PASTE CU CIUPERCI ȘI SOS ALB 🍝 (P)⠀
⠀
Rețetele rapide de paste sunt viața mea în timpul săptămânii - sunt gata în mai puțin de 20min, cu tot cu pregatirea ingredientelor. Până fierb pastele, noi facem sosul și sunt gata în același timp!⠀
⠀
Ingrediente pentru 4 porții:⠀
• 250g conchiglie @paste.baneasa ⠀
• 50ml ulei de măsline⠀
• o ceapă albă mare⠀
• 500g ciuperci brune⠀
• sare și piper⠀
• usturoi granulat sau 2-3 căței usturoi⠀
• 100ml vin alb⠀
• 500ml smântână vegetală pentru gătit⠀
• 1-2 linguri amidon (opțional)⠀
⠀
Într-o cratiță încăpătoare punem uleiul de masline și ceapa tăiată mărunt. Când ceapa e translucidă, punem ciupercile pe care doar le ștergem foarte bine și le tăiem în felii mai groase. ⠀
⠀
Condimentăm cu sare, piper și mult usturoi granulat. Stingem totul cu vin. Lăsăm să dea câteva clocote pentru a se evapora vinul apoi adăugăm smântână pentru gătit în varianta ei vegetală.⠀
⠀
Punem și pătrunjel tocat mărunt și lăsăm să fiarbă până are consistența dorită. Dacă e nevoie, punem și puțin amidon desfacut în puțină apă.⠀
⠀
Între timp fierbem și pastele, apoi le scurgem, fără a le trece sub jet de apă rece.⠀
⠀
Simplu, bun și rapid! Enjoy 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #paste #vegan #veganpasta #pastebaneasa
3 zile ago



Dacă vreți să coaceți ceva rapid pentru Moș Nicolae ❤️⠀
⠀
Ingrediente 20-30 buc:⠀
• 450g faina ⠀
• 250g unt 82% grasime, la t° camerei⠀
• 2 gălbenușuri ⠀
• 200g zahar pudra⠀
• miezul de la o pastaie de vanilie⠀
⠀
Pentru aluat puteti folosi un mixer sau, la fel de bine, il puteti framanta cu mana. Puneti intai faina intr-un bol incapator. Adaugati apoi restul ingredientelor si framantati pana aveti un aluat omogen, care se strange intr-o bila si nu se lipeste de mana.⠀
⠀
Impatim aluatul in doua parti egale, facem un disc din fiecare parte, il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 de minute.⠀
⠀
Lucram cu o jumatate de aluat o data, in timp ce tinem cealalta jumatate la rece. Fiind un aluat pe baza de unt, e important sa muncim cat de repede, pentru ca altfel devine lipicios si greu de manevrat. In plus, cu cat aluatul este mai rece, cu atat isi pastreaza mai bine forma la copt.⠀
⠀
Este important sa incingem cuptorul din timp, la 180°C cu ventilatie. Tapetam 2 tavi mari (tavile de la cuptor) cu hartie de copt.⠀
⠀
Din cantitatile date in ies 3 tavi de biscuit (tavi de 30×40 cm). Nu uitati, dupa ce decupati formele, framantati aluatul ramas, il dati putin la rece si il reintindeti.⠀
⠀
Puteti folosi orice forma pentru a taia biscuitii, de la un banal pahar si pana la forme complexe. Este un aluat foarte bun si biscuitii isi vor pastra forma la copt.⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #cookies #christmascookies #fursecuri
⠀
5 zile ago

COOKIES - salvează rețeta și ea te va salva pe tine! Cei mici adoră fursecurile, iar rețeta asta nu dă greș niciodată!⠀
⠀
Ingrediente pentru 10 bucati⠀
· 120g unt la t° camerei⠀
· 100g zahar brun ⠀
· 50g zahar tos⠀
· 1 ou mare (marimea L sau XL)⠀
· 1 linguriță vanilie ⠀
· 300g făină ⠀
· 1 pliculeț praf de copt ⠀
· 100g chipsuri de ciocolată⠀
· 100g bomboane de ciocolată (M&M)⠀
· 3 lingurițe decorațiuni de zahăr⠀
⠀
Încingem cuptorul la 180°C, cu ventilație. ⠀
⠀
Punem într-un bol untul, zahărul brun și zahărul tos, vanilia. Amestecăm cu spatula până obținem o pasta. Adăugăm oul, amestecăm până e încorporat. Punem făină și praful de copt. Amestecăm la început cu spatula, apoi cu mâna până avem un aluat omogen. ⠀
⠀
Adăugăm ciocolata, bombonelele si le incorporam cu mâna. Modelăm 10 bile de aluat. Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt, lăsând minim 4 cm distanță între ele.⠀
⠀
Coacem 10-12 minute sau pana biscuiții sunt rumeniți. Îi lăsăm să se răcească puțin în tavă, apoi îi mutăm pe un grătar de bucătărie, pentru răcirea completă.⠀
⠀
Cand sunt complet reci, trebuie sa ii tinem in recipiente inchise ermetic pentru a se fragezi. Enjoy ❤️⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #biscuiti #cookies #christmasbaking #craciun #fyp
7 zile ago

PRĂJITURĂ DE POST CU MERE - ai nevoie de doar câteva ingrediente, un bol și un tel și mai puțin de 20 de minute pentru a încropi compoziția!⠀
⠀
Ingrediente:⠀
· 250ml lapte de ovăz⠀
· 150g zahăr brun ⠀
· 50ml ulei de floarea soarelui ⠀
· 1 linguriță esență vanilie ⠀
· 300g făină⠀
· 1 pliculeț praf de copt ⠀
· un praf sare⠀
· 4 mere⠀
· 1 linguriță scorțișoară ⠀
· 2 linguri zahăr brun ⠀
· zahăr pudră pentru decor⠀
⠀
Încingem cuptorul la 180°C. Tapetăm cu unt și făină, hârtie de copt sau spray non stick o tavă rotundă, de 20-23 cm diametru.⠀
⠀
Într-un bol amestecăm băutură vegetală, uleiul, zahărul, vanilia. Cernem deasupra făină, praful de copt, scorțișoara, sarea. Amestecam până avem o compoziție omogenă.⠀
⠀
Curățăm merele, pe 2 le tăiem felii, pe 2 cubulețe. Adăugăm merele cubulețe în aluat, amestecăm bine. Turnăm aluatul în tavă, nivelăm cu spatula. Punem deasupra merele felii, pudrăm cu zahăr și scorțișoară.⠀
⠀
Coacem 45-60 min sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi pudrăm cu zahăr înainte de feliere.⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #prajitura #vegan #veganbaking
2 săptămâni ago
![[Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🍝] Stiu ca nu dau gres niciodata cu reteta de PASTE CU SOS RAGU! Copii o adora, sosul se pregateste foarte usor si e plin de savoare! In plus, este un sos pe care il putem pregati din timp, se pastreaza foarte bine zile bune la frigider si il incalzim cand avem nevoie ⠀
⠀
Ingrediente 6-8 portii de Paste cu sos ragu⠀
⠀
• 500g carne tocata de vita⠀
• 300g carne tocata de porc⠀
• o ceapa alba mare (2 mici)⠀
• 2 morcovi⠀
• 2 tije apio⠀
• sare, piper⠀
• boia afumata⠀
• usturoi granulat sau 3-4 catei usturoi⠀
• 2 linguri oregano⠀
• 2 linguri busuioc⠀
• 2 linguri mix condimente vita⠀
• 750ml passata de rosii cu legume⠀
• 100ml vin alb⠀
• 50ml ulei masline⠀
⠀
Pregatim legumele: curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mare, curatam ceapa si o taiem marunt, spalam bine tijele de apoi si le taiem cubulete.⠀
⠀
Intr-o cratita incapatoare, punem uleiul de masline si legumele. Le calim la foc mic, amestecand des, pana legumele sunt sticloase si moi.⠀
⠀
Adaugam carne tocata si o calim impreuna cu legumele, pana isi schimba complet culoarea. Folosim lingura de lemn pentru a rupe bucatile mai mari de carne. Cand carnea e rumenite, punem toate condimentele si vinul. Amestecam totul foarte bine si lasam la foc mare 5-10 minute, pentru ca vinul sa se evapore. ⠀
⠀
Adaugam si passata de rosii (eu am folosit o varianta cu legume, pentru extra gust) si lasam totul sa fiarba cca 30 de minute sau pana sosul e facut. O alta varianta este sa lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, 1-2 ore, adauganf din cand in cand putina apa, la nevoie.⠀
⠀
Servim sosul alaturi de pastele preferate si nu uitati: dupa mesele copioase? Kebene! Si starea de bine, revine! Pofta buna!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #kebene #paste #ragupasta #pasta #italiandinner⠀
⠀](https://teoskitchen.ro/wp-content/uploads/2012/03/403934665_1083979762740600_4596576009744393608_n.jpg)
[Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 🍝] Stiu ca nu dau gres niciodata cu reteta de PASTE CU SOS RAGU! Copii o adora, sosul se pregateste foarte usor si e plin de savoare! In plus, este un sos pe care il putem pregati din timp, se pastreaza foarte bine zile bune la frigider si il incalzim cand avem nevoie ⠀
⠀
Ingrediente 6-8 portii de Paste cu sos ragu⠀
⠀
• 500g carne tocata de vita⠀
• 300g carne tocata de porc⠀
• o ceapa alba mare (2 mici)⠀
• 2 morcovi⠀
• 2 tije apio⠀
• sare, piper⠀
• boia afumata⠀
• usturoi granulat sau 3-4 catei usturoi⠀
• 2 linguri oregano⠀
• 2 linguri busuioc⠀
• 2 linguri mix condimente vita⠀
• 750ml passata de rosii cu legume⠀
• 100ml vin alb⠀
• 50ml ulei masline⠀
⠀
Pregatim legumele: curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mare, curatam ceapa si o taiem marunt, spalam bine tijele de apoi si le taiem cubulete.⠀
⠀
Intr-o cratita incapatoare, punem uleiul de masline si legumele. Le calim la foc mic, amestecand des, pana legumele sunt sticloase si moi.⠀
⠀
Adaugam carne tocata si o calim impreuna cu legumele, pana isi schimba complet culoarea. Folosim lingura de lemn pentru a rupe bucatile mai mari de carne. Cand carnea e rumenite, punem toate condimentele si vinul. Amestecam totul foarte bine si lasam la foc mare 5-10 minute, pentru ca vinul sa se evapore. ⠀
⠀
Adaugam si passata de rosii (eu am folosit o varianta cu legume, pentru extra gust) si lasam totul sa fiarba cca 30 de minute sau pana sosul e facut. O alta varianta este sa lasam sosul sa fiarba la foc foarte mic, 1-2 ore, adauganf din cand in cand putina apa, la nevoie.⠀
⠀
Servim sosul alaturi de pastele preferate si nu uitati: dupa mesele copioase? Kebene! Si starea de bine, revine! Pofta buna!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #kebene #paste #ragupasta #pasta #italiandinner⠀
⠀
2 săptămâni ago

Din an în an ca Moș Ajun, eu vă povestesc despre bilele din lână de la @oleya.ro Le folosesc de multă vreme și le recomand cu drag!⠀
⠀
🧺 Sunt 100% naturale, deci potrivite și pentru bebeluși/piele sensibilă.⠀
⠀
🧺 Se folosesc atât în mașina de spălat cât și în uscătorul de rufe. În combinație cu uleiurile esențiale, acționează ca un balsam de rufe. ⠀
⠀
🧺 În uscător, reduc timpul de uscare cu până la 40% (economie la energie) reduc încărcarea statică, hainele au mai puține cute și sunt mai ușor de călcat.⠀
⠀
🧺 Le poți folosi și ca odorizant în dressing sau în mașina.⠀
⠀
🧺 Durează muuult și bine, eu le folosesc de luni bune și sunt la fel de eficiente.⠀
⠀
🧺 Le găsești pe @oleya.ro și avem cod de reducere TEO10 🤍⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #wool #oleya #laundry #essentialoils
3 săptămâni ago

Indiferent ca tineti post sau doriti sa variati meniul saptamanal, SARMALELE CU CIUPERCI sunt o idee buna! Stiti vorba aia: sarmalele sunt greu de rulat si usor de mancat si, intr-adevar, chiar daca este o reteta care va ocupa 2-3 ore, partea frumoasa este ca aveti sarmalute pentru cateva zile!⠀
⠀
Ingrediente 50 bucati:⠀
· 2 pungi varza murata pentru sarmale (2 kg)⠀
· o legatura marar si cimbru uscate⠀
· o ceapa alba mare⠀
· o legatura ceapa verde⠀
• 3-4 catei usturoi⠀
· un ardei gras rosu⠀
· un ardei gras galben⠀
· 2 morcovi mari⠀
· 1 kg ciuperci champignon⠀
· 50ml ulei de masline ⠀
· 200g orez⠀
· 2 linguri mix condimente sarmale⠀
· sare, piper⠀
· boia afumata⠀
· 300ml passata de rosii ⠀
· 200-300ml apa⠀
⠀
Mai intai ne ocupam de varza, pe care o lasam in apa rece pana la folosire. In functie de cat de acra/sarata ne place varza, o lasam in apa rece mai mult sau mai putin.⠀
⠀
Pregatim legumele – dam ciupiercile prin blender sau le taiem marunt din cutit. Taiem ardeii cubulete. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mare. Taiem marunt ceapa si usturoiul verde. Intr-o cratita turnam uleiul de masline, punem ceapa, usturoiul, ardeii, orezul si morcovi. Le calim la foc mic pana legumele sunt sticloase. Condimentam dupa gust cu sare, piper, mix de condimente, boia afumata.⠀
⠀
Punem legumele calite peste ciuperci, amestecam bine. Taiem cotoarele frunzelor de varza si partile mai noduroase, apoi le taiem in bucati potrivite in functie de cat de mari/mici dorim sa fie sarmalele.⠀
⠀
Pe fundul oalei punem crengute de cimbru si marar. Acoperim cu un strat uniform de frunze de varza. Aranjam sarmalutele in oala, fara a le inghesui, pentru ca orezul se umfla la fierbere. Intre straturi punem cate 2 linguri de piure de rosii, il intindem cu lingura. La final, acoperim sarmalele cu varza tocata marunt si un strat de sos de rosii. Presaram cimbru, turnam 200-300ml apa. ⠀
⠀
Fierbem la foc foarte mic, cu capac, pana varza si orezul sunt fierte. Timpul de fierbere variaza in functie de varza folosita. Daca apa scade si sarmalele nu sunt fierte, mai adaugam apa (100ml).⠀
⠀
Sa va fie de cel mai bine si post cu folos! 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #vegan #sarmale #romaniamagica ⠀
3 săptămâni ago

Se apropie o aniversare sau o masa in familie? Cauti un tort pe care sa il pregatesti usor, care sa fie light, aerat, plin de fructe si totusi sa faca senzatie pe masa de sarbatoare? Am pentru tine reteta perfecta – TORT FARA COACERE CU FRUCTE DIN COMPOT!⠀
Tavă de 31x11cm (dreptunghiulară) sau rotunda de 30-32cm.
⠀
Ingrediente pentru 15-20 portii⠀
· 250g biscuiti Spekulatius ⠀
· 125g unt ⠀
· o conserva lapte condensat⠀
· 200ml smantana dulce pentru frisca ⠀
· 300g crema de branza natur ⠀
· 1 lingurita esenta vanilie ⠀
· 2 conserve mandarine in sirop ⠀
· 1 conserva fructe tropicale in sirop ⠀
· 2 conserve ananas in sirop ⠀
⠀
Dam biscuitii prin blender si ii amestecam cu untul topit. Punem in tava, apasam intr-un strat uniform, cu ajutorul unui pahar. Dam la rece pana pregatim umplutura.⠀
⠀
Amestecam 50ml apa rece cu 2 pliculete de gelatina. Lasam departe 10 minute sau pana avem un jeleu.⠀
⠀
Intre timp, amestecam cu mixerul smantana dulce pentru frisca, laptele condensat, crema de branza. Adaugam vanilie dupa gust.⠀
⠀
Cand gelatina are consistenta unui jeleu, o topim la baie de abur sau in cuptorul cu microunde, pana este lichida. Avem grija sa NU dea in clocot, ci doar sa se topeasca. Punem in cremă, amestecam.
⠀
Scurgem fructele din compot, pastrand siropul de la fructele preferate. Avem nevoie pentru reteta de 150-200ml sirop din compot. Jumatate din cantitatea de fructe o punem in crema, jumatate o pastram pentru decor.⠀
⠀
Turnam crema in tava, peste blatul de biscuiti. Nivelam cu spatula. Dam la rece 1-2 ore sau pana crema este bine legata si are o pojghita, care sa sustina fructele.⠀
⠀
Cand crema este intarita, punem fructele ramase deasupra, intr-un strat uniform. Incalzim siropul pastrat departe, fara a-l lasa sa dea in clocot. Tragem de pe foc, adaugam un pliculet de gelatina, amestecam pana este topita. Lasam sirop sa se raceasca la t° camerei, apoi il turnam peste fructe. Dam tortul la rece minim 6 ore inainte de feliere.⠀
⠀
Enjoy ❤️⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #tort #cake #nobake #easyrecipes #easymeals #baker
⠀
4 săptămâni ago
Imi dai un LIKE pe Facebook?
Copyright
Copyright 2007-2016 ~ Toate drepturile rezervate. Este interzisa copierea, reproducerea integrala sau partiala a continutului (imagini, retete culinare, articole etc.) de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului.