Piure de legume coapte

piure de legume coapte

Orice reteta de supa crema e automat pe gustul lui Luca. De mic i-au placut si, desi in timp si-a pierdut unele din “placerile” diversificarii, cum e avocado pe care atunci il manca gol si acum nu poate sa il mai vada in fata ochilor, a ramas cu pasiunea pentru supa crema si pentru piure, orice fel de piure. Asa ca le-am combinat pe cele doua si a iesit reteta de azi: piure de legume coapte, pe care si noi si Luca l-am gasit mult mai interesant decat o supa crema, pentru ca, legumele coapte si mai ales usturoiul copt nu se compara cu legumele fierte, cel putin nu din punctul meu de vedere.

Ingrediente pentru 8 portii:
– o capatana mica de conopida, rupta in buchetele mici
– 3 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
– 3 morcovi mari, taiari rondele
– 2 capatani de usturoi
– 1 litru supa de legume/pui
– 5 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust

piure de legume coapte

Mai intai pregatim toate legumele. Usturoiul e cel mai important, cu cat mai mult, cu atat mai bine 🙂 Cateii de usturoi ii curatam de coaja dar ii lasam intregi. Punem legumele intr-o tava incapatoare, le condimentam cu sare si piper, le stropim cu ulei si le amestecam bine. Turnam deasupra cam jumatate din cantitatea de supa de legume/pui si dam tava la cuptorul incins la 200°C 30-40 min sau pana legumele sunt moi. Daca supa scade prea mult, mai adaugam din cand un cand un pic de supa. Cantitatea de supa adaugata depinde mult si de consistenta pe care o doriti pentru piureul vostru: daca vreti un piure in care “sa stea lingura”, puneti mai putina supa, daca doriti un piure care sa mearga mai mult spre o supa crema, puneti mai multa supa si chiar un pic de smantana dulce chiar inainte ca legumele sa fie gata sau o nuca de unt cand dati legumele prin blender.

piure de legume coapte

Cand legumele sunt coapte, le paseram folosind mixerul vertical si daca mai e nevoie, mai adaugam supa. Atentie la cata sare folositi, mai ales daca supa de legume/pui este si ea sarata la randul ei, da? 🙂

piure de legume coapte

Piureul de legume l-am mancat cu o portie sanatoasa de creveti copti cu usturoi si parmesan, reteta pentru ei o gasiti AICI 🙂 Dar, puteti la fel de bine sa il folositi ca si garnitura pentru orice fel de carne, la fel ca piureul de cartofi, de exemplu! Sa va fie de cel mai bine si mai ales sper sa fie pe gustul piticilor vostri 🙂

piure de legume coapte

piure de legume coapte

piure de legume coapte

piure de legume coapte

P.S. Si daca tot am vorbit astazi despre legume si retete cu legume, nu pot sa nu va recomand o alta reteta plina ochi de legume! Am gatit un quiche foarte rapid, cu mazare și fasolea galbenă congelate din gama Bonduelle Precuit Vapeur, pentru ca ambele sunt foarte fine, se gatesc repede si, la fel ca toate legumele Bonduelle, sunt extrem de dulci si gustoase. Crusta pentru mini-quich se face in maxim 5 minute si nu se compara cu niciun aluat de cumparat pentru tarta, va promit! Reteta o gasiti AICI: http://bonduelle.ro/cooking/tbd-new-inspirelle-tasty/mini-quiche-cu-mazare-si-fasole-galbena/

quiche cu mazare

8 Comments

  1. georgiana varga

    Super!Iti multumesc pentru retetele cu multe legume…incerc sa impresionez un pitic mofturos,mai ales ca vazut filmul Ratatouille si ma critica mai rau ca Ego:))

    • Adevarul e ca nici Gordon Ramsey insusi nu e atat de critic ca piticii care nici macar nu gusta mancarea daca nu le place :)) nu ajung la stadiu nici macar la stadiul de a-ti arunca farfuria pe jos si a-ti trinti faimosul “allucinante”…ei nici macar nu se uita la tine :))) Mult spor la bucatarit si sa iei intodeauna nota de trecere de la pitic! Te pup!

      • Georgiana Varga

        Multumesc Teo doar ca tocmai ce am picat examenul cu o supa de peste(delicioasa dealtfel)nici macar nu a vrut sa o guste …a zis ca e dezgustatoare:)))

  2. o retata usoara si gustoasa

  3. Nici nu stiu care dintre retete este mai apetisanta insa cu siguranta am o admiratie enorma pentru tine, munca si talentul tau! Esti…super gospo 🙂

  4. Merge perfect si cu brocolli!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.