Galette in franceza, sau tarta rustica pe limba noastra este foarte versatila, putem folosi orice fel de fructe, insa combinatia pe care eu o consider cea mai reusita este galette cu mere, pere si neaparat dulceata de caise, care ii da tartei dulceata si o face mai suculenta. Inainte de a incepe reteta, e important sa incingem cuptorul la 180°C. Ingredientele sunt suficinete pentru o tarta de 8 portii.
Ingrediente:
– o potie aluat pate brisee – reteta AICI
– 4 linguri gem de caise
– 2 mere rosii
– 2 pere
– 4 linguri zahar (punem deoparte o lingura)
– 2 lingurite scortisoara macinata
– un ou mic batut
Scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-un disc cu diametrul de 25 cm, direct pe hartia de copt, pe care o asezam pe tava cuptorului. Ungem aluatul cu gemul de caise, avand grija sa lasam 2 cm de margine. Taiem merele si perele felii, le amestecam intr-un bol cu scortisoara si 3 linguri de zahar.
Peste gemul de caise punem amestecul de fructe apoi strangem aluatul in jurul fructelor, astfel incat sa sa ramana si fructe descoperite. Ungem marginile tartei cu oul batut si le presaram cu lingura de zahar pe care am pus-o deoparte.
Coacem 30-35 de minute sau pana tarta e frumos rumeinta. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a taia felii. Sa va fie de cel mai bine! 🙂
am sa incerc aceasta prajitura dar cu alt fruct probabil piersica
am sa incerc aceasta retata dar nu cu mere, nu sunt un fan al merelor
Se pot folosi si ale fructe…pere, banane, fructe de padure etc 🙂
Arata foarte bine si deja ma gandesc la un gust bun, bun de tot. Cu aluat din comert nu se poate ?
Din pacate nu se poate cu aluat din comenrt, pentru ca nu e foietaj. Dar iti promit ca este un aluat foarte simplu de facut si extraordinar de bun 🙂
Wow, ce bine arata! Imi plac foarte mult retetele de aici, o sa incerc mai multe pentru copiii mei! 🙂
Ma bucur mult, Simona 🙂 Te mai astept la mine in bucatarie 🙂
Super reteta ! La Cora se gaseste aluat pate brisee , nu e scump si iese o super placinta
Liliana, ma bucur ca ti-a placut! Nu stiam de aluatul gata facut, eu mai gasecs din cand in cand la lidl, nu este tot impul dar cand este…iau sa fie! Sta foarte bine si la coneglator 🙂 Te pup!
Foarte buna. Am încercat cu pere. Yammy
Ma bucur ca v-a placut!