Muffins cu dovleac copt

muffins cu dovleac copt

Din ciclul retete de deserturi pentru cei mici, avem azi, fara prea multe introduceri, muffins cu dovleac copt 🙂 De ce sunt ideale pentru pitici? Au foarte putin zahar, doar 100g la 18 bucati, sunt pe baza de dovleac copt, deci o metoda foarte buna de a-i imprieteni pe cei mici cu legumele si sunt foarte simplu de transformat in cupcakes, daca le punem o crema, de ciocolata in cazul nostru 🙂 La petrecerea minionilor, de ziua lui Luca, au fost un real success si sper sa le incercati si voi!

Ingrediente pentru 18 bucati:
– 250g faina
– o lingurita praf de copt
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– ½ lingurita sare
– o lingura scortisoara
– ¼ lingurira nucsoara proaspat macinata
– ¼ lingurita cuisoare macinate
– sau o lingura mix pentru tarte si turta dulce, reteta AICI
– 100g zahar brun
– 2 oua mari
– 250g piure de dovleac
– 120ml ulei de floarea soarelui
– 80ml lapte
– o lingurita esenta de vanilie – reteta AICI

muffins cu dovleac copt

Procedura este foarte simpla, la fel ca la orice reteta de muffins: intr-un bol punem toate ingredientele: uscate, adica faina, praf de copt, bicarbonate, condimente. In alt bol amestecam ouale, pe care le batem ca pentru omleta, piure-ul de dovleac, uleiul, laptele si vanilia. Le amestecam bine bine si cernem deasupra amestecul de faina. Este foarte important sa cernem faina, astfel praful de copt, bicarbonatul si condimentele se distribuie in mod uniform in compozitie si muffins se coc mai frumos. Pentru piure-ul de dovleac, taiem un dovleac placintar pe jumatate, ii scoatem cu o lingura semintele, apoi il coacem in cuptorul incins la 200°C, 30 min sau pana furculita intra usor in el. Scoatem apoi miezul, folosind o lingura si il punem in blender, impreuna cu cateva linguri de lapte cald si amestecam pana avem un piure. Simplu, nu? 🙂

muffins cu dovleac copt

O data ce compozitia e gata, tapetam tava pentru muffins cu hartiute pentru copt, pe care le umplem pe jumatate. Dam tava la cuptorul incins la 180°C, 12-15 min sau pana muffins au crescut, sunt frumos rumenite sit rec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a le pune crema.

muffins cu dovleac copt

La capitolul crema, puteti folosi o crema de branza cu unt:
– 60 gr de unt
– 90 gr de crema de branza Philadelphia
– 115 gr de zahar pudra vanilat

Mixam untul si crema de branza pana cand avem o spuma. Ca sa ajungem la stadiul de spuma este foarte important ca atat untul cat si branza sa fie la temperatura camerei, nu foarte moale si in niciun caz de la frigider. La final punem zaharul pudra, amestecam cu mixerul pana granulele de zahar pudra nu se mai simt deloc si dam crema la frigider pana o folosim. Punem cate un mot de crema pe fiecare muffin, folosind un pos si numai dupa ce prajitura s-a racit complet.

Sau o crema de cacao, pentru care puteti folosi cu incredere crema de la Amandine. Reteta o gasiti AICI.

Sper din suflet sa va placa, va pup si ne auzim maine, da?

muffins cu dovleac copt

muffins cu dovleac copt

muffins cu dovleac copt

6 Comments

  1. Buna Teo, am descoperit retetele tale de ceva vreme, am incercat unele dintre ele si mi-au placut mult. Binenteles ca ti-am facut reclama si te-am recomandat celor ce au gustat din preparate. Azi am deschis pagina sa vad ce ai mai pregatit si , citind primele randuri, aproape am avut un soc. Wow, 180 de muffins pt o zi de nastere?:)))) Si doar cu 100g zahar?:)))cum o fi la nunta lui Luca?:))

  2. Pingback: Briose cu dovleac copt | scn Cuisine

  3. Multumesc pt reteta, Teo! Mi-au iesit delicioase!

  4. Foarte bune, le-am facut aseara!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.