Azi nu a fost cea mai buna zi dintre toate. Azi noapte am muncit pana tarziu si Luca, care nu stie de muncitu’ noaptea dupa ce doarme el, s-a trezit la 7 si m-am trezit si pe mine sa ii dau sa manance. Am profitat de trezitul de dimineata sa pregatesc o reteta pentru blog. Imi pare rau ca saptamana trecuta nu am apucat sa postez nimic, dar am filmat foarte mult, am avut de scris texte iar dupa-masa, cand ajung acasa, mai e curatenie de facut, mancarica pentru Luca si toate cele. Mai nou o avem pe doamna Angela, care ma ajuta foarte mult cu Luca, il duce si il aduce de la gradi. Aveam mare nevoie de ajutorul ei si a aparut in viata noastra exact cand eram pe punctul de a claca. E foarte greu singura cu un copil dar nu ma plang, pentru ca, greu sau usor, ne descurcam foarte bine noi doi si cand il trezesc dimineata si imi spune “buna dimineata, frumoasa mea!” uit de tot ce e rau si greu si o iau de la capat, intr-o noua zi.
Nu stiu daca ati apucat sau nu sa vedeti, dar de acum ne vedem de luni pana joi de la ora 17:00 la noua emisiune Ziua Buna pe Look TV. Gatim impreuna, la fel ca pana acum, cu Banto facem sport, iar Cristina povesteste de toate cu invitatii nostri. Ne-am dorit ca Ziua Buna sa fie o alternativa la emisiunile tipice de can can de la ora 17 si sper din tot sufletul sa va placa. Am muncit si muncesc foarte mult pentru ca tot ce vedeti la televizor sa fie util pentru voi si mai ales sa cunoasteti si o alta latura a mea, pe langa cea de gospodina – latura mea amuzanta si jucausa. Adevarul e ca fara simtul umorului foarte bine dezvoltat pe care il am, nu as fi putut trece peste multe lucruri care mi s-au intamplat. Asa ca de acum, zi de zi il impart cu voi 🙂
Dupa cum va spuneam, nu a fost cea mai buna dimineata de sambata. Avand la bord doar 4 ore dormite azi noapte, am facut reteta de chec cu dovlecel si a iesit foarte bine. Am vrut apoi sa descarc pozele si am vazut ca e cardul plin. Am selectat ce era de sters, decat ca am pus si poza de la ingrediente. Iertati-ma. Asta e motivul pentru care nu avem poze cu ingredientele de la chec, sper sa nu va suparati prea tare.
Ingrediente pentru 2 tavi de chec:
– 3 oua mari
– 350g zahar
– 250ml ulei de floarea soarelui
– 2 linguri extract de vanilie
– 400g faina
– un pliculet praf de copt (o lingura)
– o lingurita sare
– 3 lingurite scortisoara macinata
– 2 dovlecei zucchini mici, dati pe razatoarea mare
– 100g fulgi de ciocolata (ii puteti inlocui cu stafide, merisoare uscate, nuci, alune etc)
Pasul 1 – incingem cuptorul la 180°C sau la treapta de mijloc, la cuptoarele pe gaz si tapetam cu putin unt si hartie de copt doua tavi pentru chec. Apoi amestecam ouale si zaharul pana avem o crema groasa, ca o alifie.
Pasul 2 – peste amestecul de oua punem uleiul si vanilia, amestecam bine
Pasul 3 – adaugam faina cernuta impreuna cu sarea, scortisoara si praful de copt.
Pasul 4 – punem dovlecelul dat pe razatoare si amestecam. Nu e nevoie sa folosim mixerul, ne putem descurca perfect cu telul sau lingura de lemn
Pasul 5 – punem si fulgii de ciocolata si mai amestecam o tura
Pasul 6 – distribuim compozitia uniform intre cele doua tavi pentru chec.Coacem 40-45 minute, cu gratarul pus la mijlocul cuptorului, pana trece testul scobitorii si checul e frumos rumenit
Este un chec extraordinar de aromat din cauza scortisoarei si din acelasi motiv intreaga casa miroase a Craciun, ceea ce m-a bucurat foarte tare! Voi stiti deja ca iubesc Craciunul si chiar nu mai e foarte mult pana atunci!! Apropo de arome si scortisoara, puteti sa folositi si mixul de condimente pentru tarta, care se face foarte usor si este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am inventat ever! Sincer! Ce mi-a mai placut la checul asta este ca e foarte zemos si ca sa obtinem asta, nu trebuie sa stoarcem dovlecelul, il dam pur si simplu pe razatoarea mare si asa il si folosim 🙂 Acum sa vedem si pozele de final, va pup tare tare si ne vedem luni de la 17.00 la Ziua Buna, pe Look TV 🙂
teo, ce bine arata!!! mai vreau sa pap de la tine! da vin in platou numa daca e desert :p pusik super woman
Te pup si eu si sper sa ai in curand ocazia sa papi ceva facut de mine, mai ales cu dovleac :p
Vreau sa fac si eu reteta, dar de unde iau fulgi de ciocolata? Pot folosi orice ciocolata?
la Kaufland sunt fulgii de ciocolata perfecti pentru asta
Teo,
1.Te admir pentru dedicarea ta ! Esti o mama super!
2.Am vazut emisiunea Buna ziua, dar trebuie sa recunosc ca imi placea mai mult Retete Vedete, pentru ca ne povesteai tu mai multe !
3.Arata foarte bine acest chec !
Buna Teo1Te urmaresc de ceva timp si am facut cateva din retetele tale,cu succes chia.Checul asta insa nu-mi reuseste asa zemos cum zicea tu…din contra,e chiar uscat.Foarte bun la gust,dar sec.Azi l-am facut a treia oara si acelasi rezultat.Oare ce gresesc?Mentionez ca nu storc dovleceii…
Multumesc si felicitari!
hmmm, destul de ciudat…incerca sa pui mai putina faina. In mod normal, dovleceii lasa foarte foarte multa apa, de aici si checul umed…
Pingback: Chec cu dovlecel si cirese | scn Cuisine
Multumesc pentru raspuns!O sa incerc cu mai putina faina.Cred ca ai dreptate ca dovleceii sunt problema,cei pe care-i gasesc eu pe-aici(nu sunt in Romania) nu sunt foarte zemosi…