Cadou de vara: aerul conditionat

Pana acum m-am plans ca nu a fost vara in adevaratul sens al cuvantului, ca mi-am cumparat sandale si rochite vaporoase si nu am cand sa le port, pentru ca e… frigalau (da da, frigut nu e un termen potrivit pentru serile reci “de vara” pe care le-am rabdat in iunie-iulie la Cluj). Acum mi-e ca o luam pe alta panta, caci tocmai am vazut la stiri ca urmeaza sa na izbeasca diatamai canicula, cod de-nu-stiu-ce-culoare, dar e de rau! Urmeaza 2 luni toride si pentru mine e oarecum clar ca e momentul sa imi ofer in cadou de vara si nu numai: aer conditionat. V-am mai spus ca la mine acasa, bucataria e unita cu living-ul si spatiul e destul de mic, asa ca, daca o sa si gatesc in cele 2 luni care urmeaza (si cu siguranta o sa gatesc zilnic, ca nu degeaba sunt Teo, plus ca urmeaza zacustile si toate pregatirile pentru iarna) atmosfera din casa va fi efectiv insuportabila. Ori eu si Luca am vrea sa simtim briza marii (sau cel putin briza aerului conditionat) in casuta noastra draga 🙂

Sincer, la Cluj nu prea era la moda aerul conditionat, cel putin nu era un lucru pe care il intalneam in fiecare casa, dar in ultimii doi ani situatia s-a schimbat, pentru ca am avut parte de canicula dar si de toamna rece si lunga, asa ca aerul conditionat a devenit necesar. Daca tot ma asteapta o vara incendiara, la propriu, inseamna ca numai seara putem iesi afara, asa ca eu si Luca trebuie sa ne facem un program de stat in casa foarte amuzant, pentru ca piticul are 5 ani deja si trebuie sa schimbam activitatile des si trebuie sa fie din ce in ce mai interesante. Lui Luca nu ii place foarte mult plastilina, dar coloreaza cu placere si cel mai mult ii place sa lipeasca. Fie ca decupeaza chestii din reviste si le lipeste, fie ca isi lipeste degetele intre ele (da da, e si asta un hobby la el), ne place mult sa stam la masa impreuna si sa avem activitati artistice.

creioane-luca

diploma

luca-deseneaza

Eu fac in continuare decoupage, a ramas un hobby foarte drag mie, stiti ca va mai puneam si voua tutoriale. Plus ca seara, dupa ce baietica doarme linistit, poate ar sta si mama lui linistita la un film si o carte buna (acum recistesc cu drag jurnalui Oanei Pelea, vi-l recomand cu drag si voua). Asa ca, ma gandeam ca aerul conditionat ne va oferi atmosfera propice sa ne producem artistic, gastronomic si numai in caso-bucataria Teo’s Kitchen.

lecturi

Eu m-am orientat catre aerul conditionat Seria K (Jungfrau) de la Samsung, pentru ca stiti deja ca sunt fana a tot ce inseamna Samsung dar si pentru ca ar completa foarte bine ideea de casa smart, in care totul se activeaza usor, curatenia se face aproape singura si mancarea se gateste cat ai zice peste, idee in care eu cred foarte mult. De ce m-am gandit la sistemul de aer conditionat Seria K? In primul rand datorita functiei Double Cleaning – asta inseamna ca aparatul are un filtru full HD si un generator de ioni care purifica aerul. Stiu ca exista multe discutii pe tema filtrelor din aparatele de aer conditionat si mi se pare ca aparatul de aer conditionat de la Samsung rezolva problema asta.

Aer conditionat Samsung

In plus, aparatul se poate controla, porni, opri, stabili temperatura optima etc prin intermediul smartphone-ului, asa ca e foarte confortabil. M-am interesat si in ceea ce proveste consumul de energie, pentru ca, de ce sa nu recunosc, sunt o mare econoama la capitolul asta 🙂 Sistemul de aer conditionat Seria K are o functie numita Double Saving, care reduce consumul de energie cu pana la 80% si asta se intampla pentru ca, o data pornit, aparatul mentine temperatura constanta, fara sa se porneasca-opreasca-reporneasca, suprasolicitand astfel compresorul, care consuma mult curent. In al doilea rand, cand aparatul este in stand-by, panoul de comanda optimizat ajuta la economisirea cu pana la 90% a curentului. Eu zic ca suna bine, nu?

Spuneti-mi voi, cei care aveti sisteme de aer conditionat de mai mult timp, cum vi se pare? Cum credeti ca e sistemul de aer conditionat Seria K de la Samsung fata de alte sisteme de aer conditonat? Va astept parerile si va spun un mic secret: mai e putin si eu si piticul plecam in vacanta!

6 Comments

  1. produsele Samsung sunt destul de bune, … insa nu cred ca aerul conditionat este bun pentru copii. Daca este impetuos necesar este de recomandat sa nu il montezi in camera copilului (pentru ca ei transpira mai repede si reglarea temperaturii corpului la ei nu este la fel ca la adulti ) sa se cunoasca exact transferul fluxului de aer rece – cald pentru a evita expunerea la aer prea rece sau cald si crearea unei temperaturi optime care sa circule in toata casa.

  2. pare destul de interesant aerul, si chiar e unul dintre cele mai recomandate aeruri conditionate in situatia in care ai copil si e necesar un aer conditionat.
    felicitari pentru alegere 😉

    Iar de copil ce sa mai zic, un adevarat talent la pictat. Sa iti traiasca 🙂

  3. C0pilu

    12000 BTU “no name” on/off – 1200 ron
    consum pe racire 1100W

    12000 BTU Samsung promovat aici – 3600 ron
    consum pa racire 970 W

    La un simplu calcul, diferenta de pret acopera 4000 kWh. 4000 kWh se economisesc cu aparatul pormovat in cca 30000 ore. Un an are cca 8500 ore. La o functionare CONTINUA diferente se amortizeaza in 3 ani si jumatate.

    La o utilizare normala, 3 luni de vara, pornit non stop, avem 3x31x24=2230 ore/an.
    Amortizare in mai mult de 10 ani.

    Concluzia….

    • concluzia e ca economia cat de mica o fi ea (desi nu e chiar atat de mica) se simte si e importanta nu doar din punct de vedere material, ci si pentru grren living in general 🙂

  4. Teo draga mea, vreau sa stii ca te admir pt retetele delicioase pe care ni le oferi, pt rabdarea de care dai dovada cand scrii posturile si cum pozezi tu pas cu pas procesul 🙂 … Imi mai place mult faptul ca esti atat de deschisa fata de noi, si de aceea revin mereu. Dar, dupa ce am citit postul asta, am si exclamat cu voce tare (iubi se uita la mine ca la felul 3!): “Am stiut eu ca e fata cu bun gust! Si pana acuma mi-a placut de ea, dar de acuma inainte imi place si mai mult!” si asta pentru ca si eu sunt fan declarat Samsung! Si te inteleg.. cred ca si daca era AC-ul de 5 ori mai scump ca alea NoName tot isi merita banii…. Uite ce design beton are, ce tehnologii foloseste… Eu zic, ca daca asta iti bucura tie sufletul, foarte bine ai facut ca ti l-ai cumparat, ca il meriti si sa-l folositi cu sanatate! va pup si sa aveti Vacanta minunata! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.