Ca sa fiu sincera, e prima data cand gatesc tofu. Am mancat tofu, de mai multe ori, cateodata mi-a placut, cateodata nu. De asta nu l-am incercat acasa, pentru ca ma gandeam ca poate e una din datile in care nu o sa imi placa. Dar am fost foarte tentata de Tofu afumat in saramura de la Inedit. Pe langa tentatie a fost si faptul ca deja produsele din soia de la Inedit imi sunt foarte familiare, am tot gatit cu ele in ultima vreme si am incredere in ele. Mi-au placut pana acum toate si nu doar produsele din soia, dar si sosurile pentru paste, care am spus-o si o sa o mai spun, sunt unele dintre cele mai bune sosuri de paste ready-made de pe piata si la fel de mult mi-a placut si zacusca. Asa ca am zis sa ii dau o sansa si domnului Tofu. Si bine am facut! A fost foarte bun, mai ales rumenit la tigaie!
Ingrediente pentru 2 portii:
– 100g baby spinach
– o mana buna de rosii cherry
– 160g gnocchi proaspeti
– o cutie 300g Tofu afumat Inedit
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri otet
– 4 linguri ulei
– 2 linguri apa
– o lingurita mustar Dijon
– sare dupa gust
– o lingurita miere
– o lingurita ierburi aromatice asortate (cimbru, busuioc, oregano, maghiran)
Mai intai pregatim tofu, pe care il scotem din cutie, scurgem saramura in care a stat si il apasam usor cu un prosop de hartie pentru a scoate excesul de apa.
Il taiem apoi in cubulete.
Intr-o tigaie anti-aderenta incingem cele 2 linguri de ulei de masline si prajim cubuletele de tofu. Trebuie sa fie frumos rumenite pe toate partile, da?
Intre timp fierbem gnocchi in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj, in principiu e foarte simplu: cand apa fierbe (nu uitam sa punem un strop de sare) punem gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata. Atunci sunt gata si ii putem scurge intr-o sita si trece pe sub jet de apa rece. Asta pentru ca ii folosim la salata. Altfel, nu trebuie trecuti pe sub jet de apa, dimpotriva, sosul se lipeste mai bine de ei daca NU sunt limpeziti, da?
Apoi facem vinegreta, pentru care amestecam bine de tot otetul, uleiul, apa, mustarul, sarea, mierea si ierburile. Puteti pune mai putin otet, mai multa miere, in functie de gusturi. Si puteti sa le puneti toate intr-un borcan pe care sa il agitati bine de tot si gata vinegreta 🙂
Apoi asamblam salata si ne bucuram de gustul ei bun bun de tot! Daca nu stiti prea multe espre tofu, o sa va spun ca se face din lapte de soia, printr-un procedeu asemanator cu producerea branzeturilor si daca pana acum aveam indoilei, acum pot sa va spun ca imi place foarte mult. Va las cu pozele de final de la salata minunata! Va pup, sa va fie de cel mai bine!
Vai ce-mi place salata asta;am mancat la fata mea cand am fost in Italia!!!
O zi frumoasa!!
Draga Teo am parcurs cu atentie rezeta si imaginile.Poate ma insel, dar in imaginile de la sfarsit apar si acele mici seminte care nu sunt date in lista de ingrediente.
Eu cred ca sunt acele fructe de coconar- pinus pinea- care in germana se numesc ,,Pinennuschen” sau ,,Pinienkerne”. Adevarat ?
Sunt de decor si sunt samburi de pin 🙂
Buna! Crezi ca poti face rost de reteta prajiturii Reghe? E cea mai buna prajitura care am mancat-o vreodata! Multumesc!
Sanatoasa si gustoasa! Multumim de reteta! Eu sunt fac tofu si sigur am sa o incerc! Zi frumoasa si raman in zona pentru alte retete gustoase!
Ce bine arata! Abia astept sa o incerc.
Arata delicios, perfecta pentru zilele de vara foarte usor de facut.