Inca de cand a inceput diversificarea, cand avea 6 luni, Luca a iubit supa crema de orice fel si acum, la 4 si… un snitel, o iubeste in continuare, asa ca am decis ca supa crema este una din retetele potrivite pentru a-i adauga branza de capra in meniul zilnic.
De ce sunt importante lactatele de capra pentru copii? Pentru ca, spre deosebire de alte tipuri de lactate, contin mai putin sodiu, sunt mai putin alergenice, ajuta la o mai buna formare a oaselor si… pentru ca sunt delicioase! Noi comandam branza de capra de la LaColline, pentru ca avem cu adevarat incredere in produsele lor, au ajuns la noi in stare impecabila de fiecare data si le puteti comanda din magazinul lor online, indiferent din ce colt alt al tarii sunteti 🙂
Pentru supa crema pe care am facut-o azi am folosit branza de capra natur – rulou clasic, care se potriveste de minune in orice fel de supa crema, dar si pe bruschetele cu care am servit supa in loc de clasicele crutoane. Am devorat un bol cat era inca fierbinte iar Luca a spus ca e “cea mai buna supa din viata lui de supe” 🙂
Ingrediente pentru 4-6 portii:
– 200g branza de capra natur (2 rulouri)
– 300g broccoli
– 2 cartofi
– un morcov
– o gulie
– o radacina pastarnac
– o telina mica
– o legatura ceapa verde
– 2 linguri ulei de masline
– 1 litru supa de pui sau supa de legume (sau apa)
– sare si piper dupa gust
– o mini-bagheta integrala
– un catel de usturoi
Mai intai incingem o lingura ulei de masline intr-o oala de 2 litri. In ulei calim putin ceapa verde curatata si tocata marunt, 1-2 minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele, taiate cat de mic, ca sa fiarba repede si turnam peste ele supa de pui. Lasam totul sa fiarba la foc mediu pana lichidul scade la jumatate si legumele sunt fierte. In supa fierbinte punem un roulou de branza de capra LaColline si e momentul sa intre blenderul in actiune: blenduim totul pana avem o crema. Acum e momentul sa potrivim de sare si piper.
Pana fierbe supa, noi ne ocupam de bruschette: taiem mini-bagheta in felii de 1 cm grosime, le asezam in tava, le stropim cu ulei de masline si le dam 10 minute la cuptorul incins la 180°C, pana sunt crocante. Le lasam sa se raceasca putin, apoi trecem catelul de usturoi peste fiecare in parte, cat sa le dea un strop de aroma. Peste fiecare bruschetta punem care o felie de branza de capra, dupa ce am trecut ruloul prin ierburi aromatice. Daca nu doriti sa faceti asta, presarati bruschettele cu ierburi aromatice inainte de a le da la cuptor.
Este o supa crema foarte satioasa iar branza de capra ii da o aroma delicioasa! Supa este la fel de buna si calda si rece si va garantez ca nu o sa va puteti satura 🙂 Nu uitati sa aruncati o privire pe site-ul LaColline, pentru ca va asteapta o multime de lactate pe baza de lapte de capra, care de care mai speciale si la preturi de producator. Sa va fie de bine!
Ador branza de capra si supele crema. Cred ca e delicioasa, desi nu m-as fi gandit la combinatia asta.
cred ca e delicioasa!!!cum sotului meu ii place foarte mult branza de capra,am s-o incerc negresit!multumesc pentru reteta!
Buna,
sunt o admiratoare a dvs. si avand in vedere ca am urmat multe”sfaturi”(idei si retete) de ale dvs ma simt obligata moral sa va dau si eu un sfat din experienta mea personala: vazand ca sunteti tare incantata de lactatel;e de capra vreau sa va spun ca eu am tras ponoasele laptelui de capra(si a derivatelor lui)aproape 10 ani de zile.
parintii mei au preferat s ama lase la bunici in loc s ama dea la cresa, si bunica m-a crescut cu lapte de capra.
Laptele de capra pe langa restu beneficiilor lui are un mare dezavantaj: PRODUCE ANEMIE !
eram mereu ametita, zilnic imi curgea sange din nas (rau, nu doar picaturi, in vreo doua randuri mi-au oprit medicii hemoragia nazala) pana au dat ai mei de un medic renumit care in timp ce ma consulta i-a intrebat “nu cumva ii dati fetei lapte de capra?”
Bianca,
Multumim pentru sfat. Ce pot sa-ti spun este ca m-am documentat pe acest subiect si uite ce-am aflat:
O dieta unilaterala si nediversificata poate duce la carente, mai ales in cazul, copiilor.
1. Este unanim recunoscut ca laptele de capra nu contine suficient acid folic pentru a substitui laptele matern in cazul sugarilor.
2. Laptele in general, indiferent de specia de la care provine, contine putin fier.
3. Anemia, adica, carenta de fier poate fi cauzata de lipsa de aport sau de o absorbtie deficitara. Adica in alimente exista suficient fier dar el nu poate fi absorbit.
Pe de alta parte, nu promovez / incurajez consumul exclusiv de lactate de capra si incerc pe cat posibil sa alternez retetele, dintre care multe sunt cu carne, ficat, spanac si alte ingrediente bogate in fier. Multe retete contin legume si fructe ca surse naturale de minerale si vitamine. Daca nu am consuma lactate am avea fier destul dar am suferi de rahitism, respectiv carenta de calciu! Cuvantul de ordine este ca in multe cazuri: echilibrul, in acest caz o dieta echilibrata!
Te pup,
Teo.
Arata foarte bine o voi incerca cu siguranta
Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra le-am incercat pe unele si mai incerc pana invat cat mai multe va pup multumesc pt retete
Cu branza de vaca nu se poate face , ca de capra nu am, am de vaca in casa