Paste cu ciuperci si branza de capra

Paste cu ciuperci si branza de capra
Asa cum va spuneam duminica, am absentat motivat de pe blog: am plecat cateva zile in lume. Nu departe, nu foarte departe, aici la o aruncatura de bat (daca esti Hercule si poti arunca la 200 km de casa) de Cluj, respectiv la Colibita, langa Bistrita. A fost un weekend foarte dragut, am cunoscut oameni faini, am cunoscut gloria (din nou) la mima, unde cred ca nu gresesc si nici nu e lauda de sine daca spun ca sunt un fel de campioana neincoronata pe…sate si statiuni, ca oriunde mergem la munte se termina cu mima si regret sa va spun, dragi adversari, dar…VA DOMIN 🙂

Sper din sulfet ca s-a simtit tonul de gluma si NU o sa imi lasati comentarii ca sunt infumurata si ca nu imi respect adversarii de mima, care sincer au fost foarte foarte buni, dar… nu asa de buni ca si noi! As vrea sa spun si ca am mancat foarte bine in zilele in care am fost plecati, dar din pacate nu e chiar asa, desi am stat la o pensiune de 4 stele, mancarea nu a fost nici pe departe la standardul pe care il asteptam. Si am judecat asta in primul rand dupa ciorba de burta, care in putine locuri e gatita cum trebuie si aici nu a fost, dar a compensat puternic peisajul, posibilitatile de activitati (de la hidrobicileta si pana la canoe) si mai ales oamenii simpatici. Inainte sa trecem la reteta, e musai sa va arat si 2-3 poze de la Colibita, ca sa vedeti ca nu mint, chiar e un loc care merita vizitat!

Colibita

Colibita

Colibita

La intoarcerea de la Colibita ne-am oprit in Bistrita, unde, dupa 4 ani, mi-am revazut 2 dintre cei mai dragi colegi de facultate si prieteni, Catalin si Cristina. Intr-o lume care se schimba drastic de la o zi la alta, in care pierzi prietenii din cea mai mica prostie si realizezi intr-un final ca poate nici nu erati atat de prieteni pe cat credeati si ajungi sa crezi ca prietenii nu prea mai exista, ci sunt poate doar niste cunostinte mai apropiate, de conjuctura sau de moment, e bine sa te intalnesti cu oameni pe care, desi nu i-ai vazut de 4 ani, ii simti langa sufletul tau asa cum erau inainte. Oameni cu care inca poti rade la aceleasi glume, carora le recunosti si le cunosti fiecare gest si zambet si simti ca sunt langa tine cu tot sufletul si nu au venit la o intalnire de complezenta intre fosti colegi de facultate. Au fost 3 ore dragute de tot!

Teo

Acuma sa trecem la retea noastra, care e foarte-mega-uber simpla dar plina de savoarea data de branza de capra dar si de rozmarinul proaspat, adus de Simona, Buna Menajera, de la mama lui din Croatia. Am tot asteptat cu branza de capra in frigider in speranta ca o sa gasesc hribi sau galbiori pe undeva, dar de pare ca nu mi-a fost dat, asa ca am recurs la Champignon-ul clasic, dar am ales ciupercute mici, pe care le-am folosit intregi.

Ingrediente pentru 4 portii:
– 320g spaghetti sau orice fel de paste va plac
– 300g ciupercute
– 300g branza de capra (eu am avut cu verdeturi)
– 2 crengute rozmarin proaspat
– 4 catei de usturoi
– 3-4 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– 500 ml smantana pentru gatit

Branza de capra

Mai intai incingem bine uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si in el calim cateva secunde usturoiul. Atentie, usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, devine foarte amar. Peste usturoi punem ciupercutele, pe care nu le curatam, insa le spalam foarte bine, in mai multe ape. Rumenim bine ciupercutele, vreo 10 minute sa tot fie, la foc mare, pana sunt moi si lichidul lasat de ele a scazut aproape de tot. Punem smantana dulce, rozmarinul, sare si piper dupa gust si punem din nou pe foc, la foc mediu, vreo 4-5 minute, pentru ca rozmarinul sa infuzeze smantana dulce si sa ii dea sosului o aroma deosebita. Punem apoi si branza de capra maruntita si punem din nou pe foc pana branza e topita.

Preparare

Scoatem rozmarinul si punem pastele fierte. Atentie, pastele se fierb in multa apa, undeva la 4 litri, apa cu sare, punem pastele numai cand apa clocoteste si respectam timpul de fierbere de pe ambalaj sau chiar cu 1 minut mai putin daca vrem ca pastele sa fie al dente. Nu le limpezim de apa in care au fiert, ci dimpotriva, daca sosul e prea dens, folosim din apa in care au fiert pastele pentru a-l subtia. Punem pastele peste sos, amestecam bine bine si servim 🙂

Preparare

Branza de capra gasiti cam in toate magazinele mari, la raionul cu specialitati si sa stiti ca pretul este chiar acceptabil, iar daca sunteti iubitori de branzeturi, merita sa incercati pastele astea, va merg direct la suflet. Va pup si ma bucur ca am revenit, de acu… sper ca nu mai plec si nu va mai las o saptamana intreaga fara retete! Sa va fie de bine! 🙂

Paste cu ciuperci si branza de capra

Paste cu ciuperci si branza de capra

Paste cu ciuperci si branza de capra

Paste cu ciuperci si branza de capra

Paste cu ciuperci si branza de capra

23 Comments

  1. Arata foarte bine, cu siguranta sunt si foarte bune, voi incerca reteta.

  2. am o presimtire ca merge si cu branza de oaie 😀

  3. nonitta

    chiar, mi-e dor de-o mima! ce bine ca vine luna noiembrie 🙂

  4. Laura Nechita

    Dementiale! o combinatie delicioasaaaa! super plimbare, super poze!

  5. Merge si cu ciuperci la borcan ? 🙂

  6. nelly

    arata super,pot inlocui branza?ar merge altafel de branza?felicitari,dar meriti sa fii la inaltime asa ca sa stii ca ai multi fani si peste ocean….asteptam sa ne incanti cu noile retete,spor la scris

    • Nelly draga, poti folosi orice branza mai iute in locul celei de capra, iar daca nu va place branza iute, poti folosi Philadelphia sau creme freche de orice fel. Pupici

  7. Cristina Maria

    Ieri, dupa serviciu, direct in MEGA IMAGE m-am dus, unde au mereu rozmarin, ciuperci si branza de capra. A iesit o bunatate de bunatate, super reteta … Smantana de gatit folosita in reteta a fost de 32% grasime, nu ?

    • atat!!! ma bucur ca ai incercat-o si mai ales ca a rupt normele! 🙂 Smantana da da, din aia grasutza, pentru frisca, dar neindulcita 🙂

  8. Claudia

    mmmm,arata foarte bine!astea vor fi pe gustul sotului meu,cu branza de capara!ca atare,negresit reteta ta va fi incercata!

  9. rasfatzata

    Ce frumusica esti bruneta 🙂 felicitari pentru ceea ce faci pt ca esti extraordinara! tine-o tot asa!

  10. liana cornea

    Salut, imi plac retetele tale, le-am descoperit cu totul intimplatora azi. Te rog maxim, poti sa-mi dai si mie o reteta de tarta cu nuci si caramel? Mai precis cum sa fac eu caramelul (reteta de tarte am dar nu sint prea incintata asa ca o sa folosesc reteta ta) ca sa fie destul de moale incit sa-l amestec cu nucile, dar nici atit de moale incit sa curga. Oare as putea folosi integral reteta ta de tarta cu nuci pecan? Am impresia ca la ea crema nu e caramel? Am mincat tarta asta cu caramel si nuci sapt. trecuta la St. Tropez, mi-a placut de am lesinat dar era ultima din pravalie, asa ca nu m-am saturat doar cu una si in alta parte n-am gasit. Daca nu ai timp sa-mi raspunzi nu ma supar, o sa caut eu pe site-urile franceze.
    Iti multumesc, Liana

    • Liana, calea cea mai simpla pentru un caramel perfect e cel facut din lapte condensat, gasesti reteta aici: https://teoskitchen.ro/2009/07/dulce-de-leche.html poti sa faci aluatul de tarta, apoi il coci, il umpli cu dulce de leche amestecat cu nuci sau nucile le pui pur si simplu deasupra si dai totul la rece 🙂 e foarte simplu! spor la gatit! 🙂

  11. liana cornea

    Salut din nou,
    stai ca nu inteleg, tu gatesti toate nebuniile astea si esti asa de slaba????
    Felicitari si pt. asta!
    Liana

    • Liana draga, iti multumesc, dar nu sunt slaba deloc, abia ce am intrat in normal si am slabit 20 de kg in ultimele luni 🙂

  12. cum reusesti sa slabesti cand faci asa retete delicioase. mie nu-mi iese deloc”slabitul”

  13. Cautam o reteta de paste mai speciale decat cele clasice. Perfecta! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.