Micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei si azi, de Sfanta Maria, am putea sa ii acordam si mai multa atentie si sa pregatim la “Mic dejun in 5 minute by Cappy” ceva dragut pentru Mariile din viata noastra 🙂 Fresh spring rolls este una din acele retete culinare pe care se “bat” mai multe bucatarii, dar parca in bucataria vietnameza isi gasesc cel mai bine locul. Se fac foarte usor, sunt super sanatoase si mai ales, le puteti pregati de seara, sunt gustarea perfecta la birou si sunt niste aperitive senzationale la orice petrecere.
Foile de orez le gasiti in magazinele mari, la raionul de produse internationale, la fel si ingredientele pentru sos. Ardeii, morcovii si castravetele se pot pregati de seara, pentru ca pachetele in sine se fac foarte repede, mai mult dureaza pregatirea ingredientelor decat pregatirea lor propriu-zisa 🙂
Ingrediente:
– foi de orez
– ½ ardei gras rosu taiat fasii subtiri
– ½ ardei gras galben taiat fasii subtiri
– ½ castravete taiat bastonase
– 1 morcov mare taiat bastonase
– frunze proaspete de menta/coriandru
– 100g taietei de orez subtiri (fierti sau inmuiati bine in apa)
Ingrediente pentru sos:
– 2 linguri sos de peste
– 2 linguri suc de lamaie/lime
– 1 lingura otet de orez
– 2 lingurite zahar
– 1 lingurita chili/ ardei iute (optional)
– 1 lingura sos de soia
super bune!
au fost! 🙂
Foarte faina reteta:D abia astept sa o incerc…In cluj pe unde gasesc foi de orez?
ultima data am luat de la auchan, erau 100 in pachet si pretul undeva sub 10 lei. Sper sa iti fie de folos informatia 🙂
Buna, Teo!Mi-ai promis mai de mult un interviu pentru blogul meu si mi-ai spus sa iti trimit un mesaj la contact.Asa am facut, dar nu am mai primit niciun raspuns.Imi pare rau daca te-a suparat propunerea mea si promit ca nu iti voi mai scrie daca te supara mesajele mele.Scuza-ma din nou!
ti-am raspuns pe mail
Buna, Teo! As vrea sa te intreb daca in varianta cu prajire a pachetelelor, pot sa le pregatesc de seara si praji a doua zi? Multumesc
Loredana, poti, sigur, insa cele mai bune sunt cele proaspat prajite sau daca nu, macar incalzite, altfel pot prinde rapid un gust ranced
Recunosc ca am fost impresionat de combinatii, dar mai ales de cantitate! La prima vedere o sa vi se para de-a dreptul dezmat, too much comparativ cu lapte, musli, suc de portocale samd. Dar… daca ne gandim la zicala ce ne sfatuieste sa luam micul dejun singuri, pranzul cu prietenii si cina cu dusmanii , ei bine parca totul capata un sens.
nu? asa zic si eu! micul dejun e cea mai importanta masa a zilei si trebuie tratat ca atare! 🙂