In sfarsit e plina piata de spanac proaspat, asa ca nu am putut rezista tentatiei de a face o reteta de paste rapide cu spanac. Foarte bune au fost pastele in sine, care au fost paste cu trufe, niste delicii nu alta! Pana nu uit, trebuie sa va spun ceva despre paste, in speranta ca in timp vom corecta o greseala pe care o fac foarte multi, respectiv de a scurge pastele sub jet de apa rece. Gresit! Asta facem numai si numai daca vom folosi pastele pentru salata.
Daca insa pastele se servesc alaturi de sos, e important sa le scoatem din apa si sa le scurgem fara a le limpezi, pentru ca amidonul care ramane pe paste ajuta foarte mult la lipirea sosului de paste. Si daca tot a venit vorba de amidon, cand faceti sos pentru paste, nu aruncati apa in care au fiert, pentru ca e plina de amidon si poate fi folosita pentru ingrosarea oricarui sos, indiferent ca e rosu sau alb. Astea fiind spuse, mi-am luat o piatra de pe inima si putem incepe reteta propriu-zisa, pe care v-am prezentat-o si pe Antena 1 Cluj.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 200g paste cu trufe (sau orice fel de paste preferati)
– un piept mare de pui (cca 500g)
– 2 maini bune de spanac proaspat (100g)
– 3-4 catei de usturoi
– 5 ciuperci proaspete
– ierburi aromatice (oregano, busuioc)
– sare si piper dupa gust
– 150g cascaval razuit + cascaval pentru toping
– 4 linguri ulei de masline
Intr-o tigaie mare, incingem uleiul de masline, in care punem usturoiul taiat marunt. Nu lasam usturoiul in ulei decat un minut, amestecand in continuu, pentru ca altfel usturoiul se arde si devine foarte amar. Tragem de pe foc si punem carnea de pui, taiata cubulete mici (cu cat le taiati mai mici, cu atat se fac mai repede). Tinem tigaia la foc mediu, amestecand des, pana puiul isi schimba complet culoarea si e frumos rumenit. Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice, apoi punem ciupercile si spanacul si sotam totul alte cateva minute, pana ciupercile sunt moi si carnea de pui e facuta (pe gustate). Ciupercile vor lasa apa, asa ca baza pentru sos e deja in tigaie, tot ce trebuie sa mai punem este un polonic bun din apa in care au fiert pastele si cascavalul dat pe razatoare. Amestecam pana avem un sos consistent si casvalul se topeste. Intre timp fierbem pastele, in 2 litri de apa, respectand timpul de fierbere de pe pachet (pentru fiecare 100g paste avem nevoie de 1 litru de apa, pentru a se fierbe corect), le scurgem si gata masa!
Asta a fost tot! O masa delicioasa in mai putin de 30 minute! Daca doriti sa fie o reteta de post, tot ce trebuie sa faceti e sa omiteti carnea de pui si sa faceti sosul doar cu spanac si ciuperci. Sa va fie de cel mai bine si abia astept sa va arat retetele de paste invatate in Italia! š
Arata extraordinar! O voi incerca si vin cu raspuns
Imi place foarte mult reteta, am preparat-o si a iesit super!!! Multumesc, Teo ! Felicitari pentru activitatea ta !
Superba prezentarea!!!O duminica minunata iti doresc!
Tare bine arata! pup
Draga Teo, de unde ai luat paste cu trufe? As vrea sa incerc si eu dar n-am observat prin market-uri.
Vreau sa-ti mai spun ca farfuriile de servit sunt senzationale, le admir de mult timp, imi provoaca un sentiment de lux si rafinament din trecut. Superbe!
yammmmy….absolut delicios š
fff bune au iesit..o sa mai fac reteta š
multumesc Teo :*
Corina
Vreau si eu sa incerc! š
As putea sa inlocuiesc puiul cu somon? sau sa renunt de tot la pui? š
arata mortal, ciupercile sunt preferatele mele
Arata delicios intr-adevar…de s-ar spala si vasele singure:))
Va multumim de comentarii š
@Masini de spalat vase…ar fi buna o masina, perfecta chiar, dar niciodata nu am avut posibilitatea sa ne ocupam de "problema" asta. Cine stie…2012 e lung š
Sigur ca se poate inlocui puiul cu somon (file, proaspat) sau se poate omite carnea de tot š
Inspiredkitchen, pastele cu trufe le am de la bacania veche, insa am vazut si in magazinele cu produse bio š
farfuriile le-am luat de pe sunfood.ro, dar nu am mai vazut de atunci š
Tocmai am facut reteta asta….super delicioase si aspectuoasa….merita sa incercati……nu are gust de spanac spre fericirea lui fiu.mio…..
este criminala retata, tocmai ce am facut-o
Genial š am descoperit reteta fiind pe mare graba si a avut un succes maxim – insa am folosit tagliatelle!