Omuleti din turta dulce (de post)

Omuleti din turta dulceTurta dulce nu poate lipsi de pe masa de Craciun! Si Mosul s-ar bucura foarte tare daca langa brad ar gasi un platou cu prajiturele, fursecuri si turta dulce alaturi de un pahar de lapte rece. Omuletii de turta dulce pe care vi i-am propus azi sunt dupa o reteta de turta dulce pe care nu am mai postat-o pe blog, este una fara ou, deci o puteti face si inainte de Craciun, pentru zilele de post.

Dar parerea mea de “experta in turta dulce” este ca nimic nu se potriveste mai bine decat un pahar de lapte alaturi de orice dulce. Mai multe despre beneficiile consumului de lapte gasiti aici www.bealapte.ro. Si acum sa ne intoarcem la reteta noastra.

Ingrediente:
– 150g zahar brun
– 100g margarina moale
– 125ml miere
– 500-600g faina
– 1 lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– o lingurita mix condimente pentru tarte
– o lingurita ghimbir macinat
– 125 ml apa

Mai intai spumam margarina si zaharul brun, adaugam apoi mierea si amestecam bine. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, sarea si condimentele. Punem ¼ din faina, apoi putina apa, iar faina si iar apa, amestecand pana avem un aluat omogen.

Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina si framantam putin, apoi intindem o foaie de 4-5 mm grosime si taiem omuletii sau orice alte forme. Asezam turta dulce in tava tapetata cu faina si coacem in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor pe margini (10-12 min). La inceput, turta dulce va fi mai moale, insa dupa ce se raceste, se va intari.

Urmeaza sa decoram omuletii de turta dulce, dupa ce s-au racit complet. Eu am folosit creioane de decorat prajiturele, markere comestibile si glazura facuta din zahar pudra (100g) si o lingura de apa. Acum, numai voi si cei mici care va ajuta in bucatarie stiti cum planuiti sa decorati omuletii, asa ca lasati-va imaginatia sa zburde libera 🙂

Sper ca v-au placut omuletii, din acelasi aluat puteti face si casuta din turta dulce sau orice alte forme. Turta dulce se mentine foarte foarte bine, insa trebuie sa o pastrati in caserole sau borcane inchise etans. Cu cat stau mai mult, cu atat turta dulce este mai moale, de aceea e bine sa o coaceti cu cateva saptamani/zile inainte de Craciun.

Sa va fie de bine, sa nu uitati sa beti lapte si la categoria prajituri de casa veti gasi si alti biscuiti care merg perfect alaturi de un pahar de lapte in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Chocolate chip cookies

Biscuiti de casa spritati

Biscuiti spiralati

13 Comments

  1. Alexut

    Ce frumosi ti-au iesit!!!
    Felicitari!!! 🙂

  2. Dream Events

    Teo, unde gasim markerele comestibile si creioanele pentru decorat ?
    Vreau neaparat sa fac turta dulce pentru bradut !!

    Denisa L.

    • Salut, markerele se gasesc la orice supermarket, gen Auchan, sunt de la Dr. Oetker, foarte bune 🙂 daca le desfaci si le tii la frigider, cand ai de gand sa le folosesti le scoti afara cu o jumatate de ora inainte. De asemenea poti sa mai tai din capatul cu orificiul pentru a-l face mai larg, altfel produsul iese foarte greu… Bafta la prajiturit!

  3. Omuletii de turta dulce va pupa 🙂 Markerele le-am luat de pe http://www.lumeabasmelor.ro si creioanele sunt cele de la dr. oetker, le gasiti in hypermarket 🙂

  4. de-abia astept sa-i fac de craciun! multumim, teo;)

  5. Anonymous

    Teo, crezi ca as putea inlocui zaharul maro cu zahar tos la reteta asta? oare va iesi la fel? imi place mai mult reteta asta pentru ca aluatul pare mai tare si nu trebuie intins intre folie ca la turta dulce condimentata…

  6. Nu e indicat sa il inlocuiesti, schimba si gustul si consistenta si culoarea turtei dulce.

  7. accesoriinunta

    Felicitari arata foarte bine omuletii

  8. multumesc 🙂 au fost nu doar draguti ci si foarte buni 🙂

  9. dragutza reteta

  10. Eliza P.

    Unde gasesc “mix condimente pentru tarte”? …sau ce firma il are pe piata?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.