Irish Coffee

Irish CoffeeIrish Coffee este un cocktail pe baza de cafea, whiskey, zahar si frisca. Desi in reteta originala frisca nu era batuta, reteta a suferit diverse modificari de-a lungul timpului si a fost adaptata dupa gusturi si preferinte.

Asta am facut si eu, am batut putin frisca, insa numai cat sa ma asigur ca va sta la suprafata, pentru ca e foarte important sa bem cafeaua prin stratul de frisca. La capitolul cafea, am folosit 400 ml de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Caffé Lungo, preparata cu noul meu prieten de suflet NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 400ml cafea lunga
– 250ml smantana lichida pentru frisca
– 3 lingurite de zahar
– 80ml crema de whiskey sau whiskey
– scortisoara si nucsoara pentru décor

Intr-un bol mare, batem frisca si o lingurita de zahar, pana capata putina consistenta dar curge in continuare de pe lingura. O dam la frigider pana pregatim restul ingredientelor.

Punem in fiecare pahar 40ml crema de whiskey, peste ea turnam cafeaua lunga fierbinte. Puteti folosi orice tip de capsule NESCAFÉ® Dolce Gusto®, atata timp cat va ofera 400ml de cafea. Eu am ales Caffe Lungo pentru ca este preferata mea. Sistemul prepara toate bauturile la presiunea profesionala de 15 bari astfel incat iti ofera de fiecare data o cafea perfecta, cu un gust intens. Tinem apoi o lingura mare deasupra paharului si turnam incet frisca, astfel incat sa pluteasca deasupra cafelei. Pudram cu scortisoara si nucsoara.

Barbati cititori ai blogului, va asigur ca nu aveti cum sa dati gres daca alegeti sistemul automat NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa drept cadoul de Craciun pentru jumatatea voastra.

Cum sa nu te bucuri ca dimineata nu te trezesti sa prepari cafeaua, ci cafeaua e gata pregatita pentru tine? Alegi de seara bautura ei preferata (iti va fi foarte usor sa faci asta datorita ecranului LCD) si programezi ora la care sa fie gata cafeaua de dimineata.

Sau de ce nu, inainte sa pleci de acasa, programezi ora la care sa fie gata o bautura reconfortanta, care sa te astepte, proaspat preparata cand intri pe usa?

Programarea este valabila pentru bauturile ce utilizeaza o singura capsula. Oricum, pentru fiecare dintre bauturile preferate puteti personaliza si memora retetele preferate.

Sistemul de bauturi il gasiti usor pe www.dolce-gusto.ro si in marile lanturi de magazine electro si hypermarket / supermarket.

Sa va fie de bine!

2 Comments

  1. Uite ca vin si eu la o cafeluta de dimineata….
    Te tzuc Teo !!
    Weekend placut.

  2. Arata delicios ! Vreau sa beau in fiecare dimineata 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.