Eu beau lapte… voi ?

Acum ceva timp va invitam sa deslusim impreuna o ghicitoare legata de un aliment minune si majoritatea dintre voi au raspuns cu: laptele. Am vazut ca si despre lapte, ca si despre orice produs din lumea asta, exista pareri si pareri. Eu va spun cu mana pe inima si o sa o sustin asta mereu: eu sunt PRO lapte, il consum cu drag, il folosesc in foarte multe din retetele mele si este unul dintre alimentele pe care si Luca le consuma cu drag la orice ora.

De ce imi place laptele si de ce il includ in dieta mea? Simplu: este o sursa foarte buna de calciu, ajuta sistemul osos si ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Este o sursa de vitamina D (care ne ajuta sa avem o inima sanatoasa), fosfor (lucreaza impreuna cu vitamina D si calciu pentru a ne asigura oasele puternice si a ne feri de osteoporoza), proteine (ne ajuta masa musculara), potasiu, vitamina B-12 etc. Exista foarte multe studii care incurajeaza consumul de lapte si le puteti consulta si voi la o simpla cautare pe google. In plus, pe site-ul www.bealapte.ro aveti foarte multe informatii despre lapte si beneficiile lui.

Pana una alta, eu m-am gandit la ceva: o sa va propun 5 preparate pe care le putem consuma cu lapte si voi puteti vota pe cel care va place cel mai mult. Dintre cele 5 retete le voi alege pe cele 2 care au cele mai multe voturi si le voi prepara pentru voi, postand reteta pe blog, asa cum v-am obisnuit. Ce ziceti? Ce votati?

1. Omuleti de turta dulce – simpaticii omuleti cu aroma de ghimbir si scortisoara, decorati si imbracati in haine de sarbatoare
2. Biscotti cu migdale si coacaze – biscotii sunt biscuiti copti de 2 ori in cuptor, cei mai potriviti pentru o cana de lapte cald
3. Biscuiti sandwich cu ciocolata – varianta home-made, mult mai fina si mai delicata a clasicilor Eugenii, daca vreti 🙂
4. Muffins cu ciocolata – despre muffins stiti tot, dar nu si reteta asta speciala
5. Prajitura toffe-nut – o prajitura delicioasa, cu blat aromat si toping de ciocolata si migdale

V-ati gandit? Ce reteta ati vrea sa o vedeti pe blog, alaturi de o cana de lapte? Astept sa imi lasati comentarii cu alegerea voastra, aici si sa votati pe pagina de facebook, eu le numar pe toate si pregatesc ingredientele pentru cele 2 retete pe care le preferati.

4 Comments

  1. Draga Teo, blogul tau devine tot mai saturat de reclame si articole platite de entitati pe care nu cred ca le intereseaza sanatatea cititorilor tai ci mai degraba sa isi vanda produsele.
    Mie ca si cititor si fan al blogului tau imi vine tot mai greu sa imi selectez informatia utila si benefica, probabil sunt si altii ca mine.
    M-am gandit sa impartasesc asta cu tine, sper ca nu te-am suparat 🙂

    Remus

  2. Remus, nu m-ai suparat deloc 🙂 Insa ce vreau sa intelegi si tu si cititorii blogului meu in general este faptul ca eu nu promovez niciodata un produs/serviciu/entitate in care nu cred, pe care nu il folosesc sau care nu il consider util pentru voi. Nu cred ca public informatii haotic ci dimpotriva, incerc sa va ofer informatii utile, sa va recomand produse de calitate etc. Cat despre faptul ca sunt sau nu platita ca sa scriu despre un anumit lucru, vreau sa intelegi ca asta e meseria mea, blogul acesta e locul meu de munca si mi se pare firesc ca atata timp cat eu imi fac treaba, pun retete pentru voi (de foarte multe ori pun retete la cerere), raspund la comentarii, la mail-urile voastre si sunt alaturi de voi asa cum pot eu, sa fiu intr-un fel sau altul remunerata pentru asta. Sigur, gatesc din pasiune, dar gatesc in fiecare zi si pun pe blog, imi dedic timp sa fac poze, sa scriu si sa editez reteta, pozele, sa va livrez retete testate, care va reusesc. Nu copiez retete din carti si atasez poze de pe net, lucrez la retetele si la blogul acesta in fiecare zi. Nu vin seara de la munca si gatesc o reteta oarecare pe care sa o pun aici, asta e meseria mea, de dimineata pana seara, in fiecare zi, iar pana o postare ajunge la voi in forma publicata pe blog cere cateva ore bune de munca. Tu nu ai dori sa fii si platit pentru asta?

    Dar, repet, nu ajunge pe blog nicio informatie in care nu cred, indiferent cat de bine e platita ea.

    Referitor la articolul despre lapte, dupa cum vezi nu am ridicat in slavi niciun producator, nu am dat nume, pur si simplu eu personal consum si incurajez consumul de lapte. Si pentru asta, v-am propus sa alegeti din niste retete pe care sa va le gatesc pentru voi. Chiar am gresit atat de mult?

    Ramane la latitudinea ta si a ficarui cititor sa aleaga informatia pe care o doreste si pe care o considera utila si benefica. Eu voi continua sa imi fac treaba asa cum stiu si asa cum e apreciata de atat de multa lume.

    Sper din inima ca m-am facut inteleasa si ca a transmis exact ce am in suflet, pentru ca internetul e usor impersonal si nu as vrea sa se inteleaga gresit. Iti multumesc ca mi-ai impartasit parerea ta si sper ca nu te-am suparat cu mini-scrisoarea de mai sus.

  3. Alexut

    Eu votez omuletii din turta dulce, sa avem si noi inspiratie pt sarbatori. 🙂
    Multumim 🙂

  4. Remus

    Multumesc pentru raspuns, te inteleg si sa stii ca apreciez foarte mult munca ta 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.