Cake pops sau prajitura pe bat sunt cele mai de efect prajiturele pe care le puteti servi la o petrecere. Mai intai e curiozitatea… ce or fi bilutele astea trase in ciocolata? O fi dulce? O fi sarat? Apoi e prima imbucatura si surpriza: sub invelisul de ciocolata e o prajitura pufoasa si aromata… apoi nu te mai poti opri din mancat, ceea ce e destul de grav, pentru ca prajitura pe bat e o mica bomba calorica, dar o bomba ataaat de buna!
Compozitia poate diferi foarte mult, in functie de preferintele voastre, in principiu orice prajitura care are crema se poate folosi, chiar si amandina (fara sirop si glazura, numai blatul si crema). Stiu ca urmatoarea intrebare va fi “de unde luam betele pentru acadele?”. Eu le-am comandat de pe ebay.com, dar pe www.lumeabasmelor.ro gasiti foarte multe produse Wilton si ii puteti contacta si pentru betisoarele astea, poate se aduc la comanda, nu stiu exact, dar puteti incerca (p.s. la ei gasiti coloranti alimentari Wilton la super-preturi).
Acum sa trecem la treaba: eu am ales prajitura cu dovleac, pentru ca ne-a placut foarte mult, asa ca ale mele cake pops incep cu o portie de prajitura cu dovleac si crema aferenta, de branza.
O data prajitura coapta si racita, o taiem cuburi mari si le maruntim (fie cu degetele, fie trecem 2 cuburi unul peste celalalt) apoi punem crema si amestecam bine tot, pana avem o pasta omogena, de consistenta salamului de biscuiti. Important este sa nu fie cocoloase de prajitura. Din pasta de prajitura incepem sa modelam bilute, nici prea mari nici prea mici, cu diametrul de 2-3 cm.
O data bilutele modelate (dintr-o portie de prajitura cu dovleac ies in jur de 60 de bucati), e momentul sa infigem betisoarele! In acest scop, topim 50g de ciocolata (de orice fel doriti voi)
Bagam fiecare betisor in ciocolata si apoi in introducem in bilutele de prajitura si le asezam in tava. Dam tava la congelator cel putin 30 de minute, pt a se intari ciocolata si bilutele. Urmeaza apoi sa topim 500g de ciocolata alba (cam atata ne trebuie pt 60 de bilute).
Dam fiecare biluta de prajitura (proaspat scoasa din congelator) prin ciocolata topita (pe care o lasam sa se raceasca, nu trebuie sa fie incinsa), avand grija sa treaca bine ciocolata de locul unde se imbina batul cu prajitura, ca sa ii oferim stabilitate. Apoi batem usor cu degetul batul si rotim incet, ca sa indepartam ciocolata care e in plus. O data ce s-a stabilizat cat de cat ciocolata pe prajitura si nu mai curge deloc, e momentul sa infigem batul intr-o placa de polistiren (eu am folosit-o pe cea din cutia de la tv) si dam prajiturelele la rece pana se intareste ciocolata de tot.
Asta e prima varianta, dar cum am comandat 250 de bete, puteti sa va asteptati si la alte idei, mai elaborate, de cake pops. Si, pe cuvant de cercetas ca au prins foarte bine la public, s-au evaporat cel mai repede dintre toate preparatele de pe masa. Urmatoarea reteta va fi una de cake pops de ciocolata, ca nah, daca tot sunt bombe calorice, sa fie atomice! Sa va fie de bine 🙂
Numa buna pentru sarbatori.. 🙂 Cred c-o sa incerc sa le trec si prin nuca de cocos, sa para "ninse" 🙂
Deci nu am cuvinte…Eu te urmaresc de 3 ani de zile,de fapt gatesc dupa retetele tale…Esti cea mai tare!!!FELICITARI din suflet si tine-o tot asa…!!!
o foarte buna idee….cred ca cei mici sunt super incantati…Bv Teo!
hm.. ce bine arata! 😀
Absolut minunat! Mai ai? :))
Ce alt tip de blat pot folosi pentru reteta asta?
Va multumesc pt comentarii si va pup cu tot dragul 🙂 Corina, de Craciun! Imediat vine si le fac iar si stii deja ca esti invitata! Dana, poti folose de exemplu reteta de la amandine pentru cake pops de ciocolata 🙂
ce crema de branza folosesti?
De obicei Philadelphia, dar si branza marca proprie de la Penny Market sau Lidl
Buna,poti sa-mi spui mai exact cata crema de branza sa pun la prajitura de dovleac?
Buna Cristina 🙂 eu folosesc asa: Philadelphia sau crema de branza de la Lidl, marca proprie, Pic-Frisch sau ceva de genul asta ii zice. E buna si crema de branza Esquisa, numai sa fie toate natur 🙂