In ultima vreme am gatit foarte mult cu piept de pui, dar ne-am cam saturat de pieptul de pui la gratar, indiferent cum e el marinat, asa ca am incercat ceva mai deosebit: pui cu sos de rosii, unt de arahide, un pic de ghimbir si gogosar dulce.
A iesit ceva foarte interesant, care ne-a placut tuturor. Il puteti servi cu paste, taietei de orez sau noodles dar si cu orez simplu, cartofi natur sau piure. Eu am folosit “china noodles” cu ou, de la Auchan cumparati. In pachet aratat foarte interesant si am zis ca merita incercati, dar sincera sa fiu, mie nu mi-au placut in mod deosebit. In schimb sosul cu pui e delicios, deci garnitura a trecut pe locul doi automat.
Ingrediente:
– un piept de pui mare, taiat fasii
– 300ml suc de rosii
– 3 linguri unt de arahide
– 2 linguri de miere
– 1 lingurita sos de soia
– 1 lingurita otet de orez
– 2-3 linguri ulei
– 1 gogosar taiat felii subtiri
– sare, piper, ghimbir dupa gust
Mai intai am incins uleiul in wok, apoi am prajit fasiile de piept de pui pana s-au rumenit. Am adaugat apoi gogosarul si le-am lasat sa se caleasca impreuna, pana gogosarul a fost moale. Separat, am amestecat sucul de rosii, untul de arahide, mierea, sosul de soia, otetul si le-am dat la microunde 1 minut, pe high, apoi le-am amestecat bine pana s-a topit untul de arahide.
Am turnat sosul peste pui. Am lasat totul sa mai dea un clocot, am condimentat cu sare, piper si ghimbir macinat.
Am servit cu noodles, dar cu siguranta data viitoare vor fi alti noodles sau alta garnitura. Cu cat sosul e mai cald, cu atat e mai gustos, asa ca e important sa serviti mancarea imediat dupa ce ati gatit-o. Sa va fie de cel mai bine si felicitari celor care v-ati dat seama de ceea ce e in tigaie din poza de pe facebook 🙂
hello
oare cu ce putem inlocui otetul de orez?
il poti inlocui cu otet normal, de mere sau de care ai 😉
O rețetă delicioasă! Mulțumesc Teo! 🙂
Cu placere! 🙂