Croissante cu ciocolata

Croissante cu ciocolataZilele trecute v-am aratat cum facem aluatul frantuzesc si v-am spus cam la ce l-am putea folosi, dar asa cum ii spune numele, daca tot e un aluat frantuzesc, am zis sa il folosim la o reteta culinara frantuzeasca dar cu un pic de accent homemade, asa ca am facut croissante cu ciocolata. Reteta pentru aluat o gasiti pe link-ul de mai sus, iar pentru umplutura am folosit crema de ciocolata (Finetti, Nutella etc).

Cum procedam? Taiem aluatul in doua parti egale (acum veti vedea deja cat de frumos se aleg straturile din aluatul de foietaj), apoi lucram cu o jumatate o data, in timp ce restul de aluat sta la frigider. Intindem aluatul (pe planseta bine pudrata cu faina) intr-un dreptunghi cu grosimea de 5mm si ii taiem cu grija marginile, astfel incat dreptunghiul sa fie perfect.

Urmeaza apoi sa taiem aluatul in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cca o lingurita de ciocolata, apoi rulam triunghiurile foarte strans, de la baza spre varf, astfel incat sa aiba forma de croissant. Asezam croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca cca 15 minute.

Intre timp, incingem cuptorul la 190 de grade. Dupa cele 15 minute, batem un ou ca pentru omleta si cu o pensula, ungem in fiecare croissant cu ou si apoi le coacem 15-20 de minute sau pana au o culoare maroniu-aurie.

Croissantele cu ciocolata sunt perfecte pentru micul dejun, alaturi de niste fructe si un pahar de suc proaspat dar sunt si o gustare excelenta pentru cei mici, alternativa sanatoasa a cornurilor cu ciocolata din magazine. De fapt, acesta a fost si unul dintre motivele pentru care am facut aceste croissante, pentru ca Luca tanjeste dupa cornurile cu ciocolata pe care le vede la alti copii si i-am promis ca ii face mama acasa šŸ™‚ Si chiar i-au placut foarte mult, asa cum sper sa va placa si voua. Sa va fie de bine!

23 Comments

  1. Kivi Kola

    Arata demential! Eu am sa trisez cu ceva aluat gata facut, dar e drept ca mi s-a trezit cheful de croissante šŸ™‚

  2. Teo, multumesc frumos! Cautam de mult o reteta de croisante de la A la Z. Acum pot face si croisante simple pe care sa le mancam cu unt si cu gem la micul dejun. Continua sa faci traba buna!
    P.S. – Ai o familie tare frumoasa. V-am vazut odata intr-un centru medical. Cuminte copilas aveti! šŸ˜‰

  3. Sleepless

    arata f bine! tre sa fac si eu! šŸ˜€ reteta la prajitura Alba ca zapada o are cineva? o vreau si eu va rog! nu am gasito la tn teo sau poate e sub alta denumire?

  4. reteta de Alba ca Zapada o gasesti la catagoria prajituri, sub numele de LAMAITA šŸ™‚

  5. Sleepless

    ms mult!

  6. loredana

    Buna,
    am incercat si eu,sunt fff gustoase dar mi-a iesit aproape toata ciocolata cind le-am copt šŸ™

    • Buna Loredana, probabil ca nu le-ai sigilat bine šŸ™ dar ma bucur ca macar la gust au fost ok šŸ™‚

  7. Cristina

    Buna ! Se pot face si cu aluat de foietaj cumparat?

  8. Aureliana

    Le-am facut si eu!!! Exceptionale!!!

  9. Andreea Sara

    Buna:)
    Arata foarte Bine!
    As vrea sa te intreb:
    Cam cate bucati de croissante ies din tot aluatul acela frantuesc?

  10. Andreea Sara

    Si inca ceva …
    Are ceva daca pun drojdie normala?
    Adica … Nu uscata

  11. Andreea Sara

    La aluat bine inteles šŸ™‚

  12. croissantele le poti face si cu foietaj din comert?

  13. O mica observatie as avea de facut … Cand rulezi croissantele ai mare grija sa fie nu existe spatiu intre straturi, pentru ca in momnetul coacerii ele umfla si risti sa se desfaca si sa nu mai pastreze forma de croissant.ideea e sa le rulezi cat mai strans.:)

  14. Daniela

    Salut Teo!O sa incerc si eu reteta ca m-ai dat pe spate cu pozele.Arata demential.
    In Cora este un borcan de ciocolata din pudra de roscove la raionul bio,arata ca si Finetti si e foarte buna pe paine. Cred ca ar fi o umplutura buna.Ma gandesc ca nu are atatea E-uri.

    Te pup si iti doresc multa sanatate si zile frumoase!

  15. Kristina

    As vrea sa te intreb cum sa fac cand le rulez, am incercat sa le fac cat mai stramte dar nu am putut sa le strang prea tare ca a inceput sa iasa la capete crema de finetti šŸ™ si dupa vreo 10 minute la cuptor a ineput sa se topaesca si sa curga afara :(poate exista un truc data viitoare cand fac sa nu mai imi iasa ? mersi šŸ™‚ šŸ™‚

    • Kris, tre sa pui cat mai putina crema si sa nu le rulezi foarte stramt šŸ™‚ asta e secretul šŸ™‚

  16. Kristina

    Buna Teo, am spus ceva gresit sau de ce nu ai aprobat ultimele comentarii care le-am postat? šŸ™ sorry n-am vrut sa zic nimic rau šŸ™

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.