V-am promis ca vara asta va propun mai multe retete culinare de bauturi racoritoare de sezon si asta am de gand sa fac! De data asta avem un cocktail foarte simplu dar foarte de efect: cocktail cu pepene rosu cu rom si menta. Si din titlu ati inteles tot ce era de inteles, pentru ca astea sunt si ingredientele!
Ingrediente pentru 6 portii:
– 750ml piure de pepene rosu
– 200ml rom alb
– o mana frunze de menta
– zahar pudra dupa gust
Musai si foarte important e sa alegeti un pepene verde, o lebenita, lubenita, harbuz sau cum mai vreti sa ii spuneti sau cum i se spune in zona voastra care sa fie foarte copt/coapta. Atunci nu va mai fi nevoie sa folositi zahar, lebenita va fi mult mai zemoasa si se va da mai frumusel prin blender. In speranta ca am ales bine, taiem lebenita in jumatate apoi felii, apoi cubulete. Scoatem samburii si dam miezul prin blender sau il maruntim folosind mixeul vertical pana avem piure de lebenita. Daca vreti un cocktail mai fin, puteti trece piureul prin sita sau tifor pentru a scoate doar sucul, dar eu va sugerez sa il folositi asa cum e.
Peste piureul de pepene rosu adaugam romul.
Urmeaza sa adaugam menta maruntita intr-un mojar si sa gustam.
Daca e nevoie, in cazul in care pepenele nu a fost foarte copt, putem pune putin zahar pudra. La noi nu a fost cazul. E musai sa beti cocktailul rece, ne-am inteles? Sa va fie de bine!
Am facut si eu ceva asemanator acuma ceva vreme. E foarte bun!
Super bun… Dar as dori sa-l facultad pentru copii… Ce ma sfatuiesti sa inlocuiesc romul ??? Te pupic…pozele sunt foarte frumoase…
Imi cer scuze ca nu am raspuns mai repede, insa am fost in concediu 🙂 Din pacate nu stiu cu ce ai putea inlocui romul, el este farmecul reteti. Pentru copii poti pur si simplu sa dai pepenele prin bleder si sa apoi putin la rece, va fi ca o inghetata sau un sorbet