Biscuiti de casa cu glazura (video)

Biscuiti de casa cu glazura (video)Avem pe blog mai multe retete de biscuiti, asta pentru ca Luca s-a obisnuit inca de cand era foarte mic sa fie mereu ceva “dulce” facut in casa. A mancat foarte putini biscuiti din comert si sper sa reusim sa pastram traditia asta, desi va fi cam greu, pentru ca maine e prima lui zi de gradinita.

Nu stiu daca va puteti da seama ce emotii am! Pe de-o parte am asteptat foarte mult ziua asta, pentru ca inseamna mai mult timp liber pentru mine, pentru munca mea si blogusorul nostru. Pe de alta parte, inseamna sa stau mult mai putin timp cu el, sa nu ii mai fiu aproape la fiecare pas, sa nu stiu/controlez fiecare lucru pe care il mananca etc. Dar asta e, toate mamicile trebuie sa treaca prin asta, stiu!

Acum sa revenim la biscuitii nostri, care au ca ingredient principal branza topita pentru copii, insa sunt diferiti de fursecurile de data trecuta. Am trecut la functia de ajutor de bucatar de data asta, pentru ce Georgi s-a descurcat foarte bine de una singura, de la pregatirea aluatului si pana la decorarea biscuitilor cu glazura.

Mai jos aveti ingredientele pentru biscuiti iar in ceea ce priveste glazura, treaba e foarte simpla: 200g zahar pudra vanilat, la care adaugati 2-3 lingurite de apa, pana are consistenta dorita (sa curga de pe lingura dar sa nu fie foarte lichida, ci mai degraba de consistenta mierii). Pentru a colora glazura, va sugerez colorantii alimentari gel, care dau culoare fara sa modifice glazura.

Ingrediente:
– 85gr branza topita cu smantana
– 115gr de unt
– 220gr zahar tos
– un ou
– 1/2 lingura extract de vanilie
– 1/2 lingura praf de copt
– 220gr faina alba

Fetitele cred ca vor fi incantate in mod deosebit de biscutii cei roz, dar va spun sigur ca nici Luca nu a stat sa ii caute de culoare dupa ce i-a gustat! šŸ™‚ Sa va fie de bine!

13 Comments

  1. Favolosi!

  2. Anonymous

    Spune-mi te rog de unde ai gratarul pe care ai pus biscuitii? Am tot cautat la un pret acceptabil dar nu am gasit. E posibil sa ajung din nou prin Cj saptamanile urmatoare asa ca imi poti spune si un magazin de acolo.
    Miha

  3. Miha, l-am cumparat de la Carrefour din Cluj, a costat 7 lei šŸ™‚

  4. desigur vine si intrebarea nr. 2: de unde luam coloranti alimentari gel??? šŸ˜€

    ms

  5. Anonymous

    Draga Teo,

    Nu stiu ce se intampla, dar nu-ti pot vedea niciun clip din SUA. E blocat trilulilu in SUA?

  6. raluca

    Cum a trecut timpul. eu am inceput sa te citesc de cand erai insarcinata… Curaj mult iti doresc cu gradi. Sa fii tare ca nu-i usor. acum o luna s-a obisnuit si al 3-lea la mine, asa ca rasuflu usurata… Felicitari pt tot ce faci, si multumim de retete.

  7. @Blue, colorantii alimentari gel nu se gasesc in Romania in momentul asta, eu i-am cumparat de pe ebay. Poti citi articolul acesta sa vezi exact ce fel de coloranti mi-am cumparat.

    @Anonim: o sa ii intreb pe cei de la trilulilu care ar fi motivul pentru care nu poti vedea retetele video, insa spune-mi te rog mai intai daca poti vedea alte filmulete de pe trilulilu, in afara de retetele mele.

    @Raluca: iti multumesc pt fidelitate šŸ™‚ Te pup!

  8. Cosmina N

    Coloranti gel se gasesc si in Romania, la Lumea Basmelor ( http://lumeabasmelor.ro/ ) si pe site-ul celor de la B&B Super Import ( http://www.bbsuperimport.com/ ) šŸ™‚

  9. Salut! Fara branza topita nu se poate? trebuie sa adaug ceva in schimb? Multumesc anticipat šŸ™‚

  10. experienta mea este jalnica la biscuitii tai, dar din vina mea. Prima data i-am lasat mai mult sa apara deasupra putin mai colorati, ca ai tai si s-au intarit beton. Apoi i-am lasat fix 8 minute dar erau cam nefacuti la mijloc, Abia atunci m-am prins ca ei trebuie sa fie foarte fragezi. Eu ii las 10 minute si ies perfecti šŸ™‚

    • Miha, ma bucur ca ai gasit varianta de succes. Si ma mir ca nu ai venit sa ma injuri, sa imi spui ca sunt de cacao si eu si retetele mele. Putina lume isi asuma greselile pe care le face in bucatarie si prefera sacoboare toti sfintii pe mine. Ai tot respectul meu pentru asta šŸ™‚

  11. fii serioasa, tu ai tot respectul meu pt reteta asta si nu doar pentru asta. cand mai am putin pana la salariu si scartai cu banii, bag biscuitii tai in lucru. Cand fac pt o aniversare, bag o glazura pe deasupra si ies de sarbatoare, deci merg in orice situatie, multam.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.