Am realizat ca am foarte putine retete de bauturi si cocktailuri pe blog, desi le pregatesc destul de des. Green Apple e unul dintre cocktailurile mele preferate si in zilele bune, ii pun chiar si un stop de Martini sau rom alb. Insa de cele mai multe ori, merge pe varianta fara alcool.
Am inceput saptamana foarte foarte obosita. Printre atatea lucruri de facut, imi gasesc foarte greu timp pentru mine. Cred ca prin momentele astea trecem toti, cel putin o data in viata, fie ca suntem mamici, sotii, femei, barbati. Si in momentele astea, una dintre bucuriile mele e cititul. Apuc sa citesc foarte rar si mi-e dor de zilele in care lasam cartea din mana numai in momentele de extrema urgenta. Cand o sa mai fie o zi in care sa nu trebuiasca sa fac micul dejun, pranzul, cina, sa aspir, sa spal haine, sa fac curat, ci sa stau de dimineata pana seara in pat, cu o carte in mana? Nu va fi de curand, e clar. Asa ca, pana atunci, ma multumesc cu o ora pe zi, cand doarme Luca cu un cocktail si o carte buna:
Ingrediente pentru 2 portii:
– o limeta
– 2 linguri zahar brun
– 400 ml suc de mere verzi
– gheata maruntita
Am taiat limeta in felii, apoi in cuburi.
Am impartit-o frateste in cele doua pahare si am pus in fiecare o lingura de zahar brun.
Apoi le-am apasat bine folosind un pistil de lemn (daca nu aveti mojar, buna a fi si o furculita, nu-i panica).
Am completat cu sucul de mere, cel natural fiind bineinteles cel mai bun.
Apoi am pus gheata maruntita, eventual si niste cuburi, daca nu sunt suficiente cele -13 grade de afara sa va racoriti.
La final mai trebuie un pai, 10 minute libere si cartea lui Paul Ekman “Minciunile adultilor” nu strica deloc pentru o pauza excelenta. Sa va fie de bine!
E super bun acest cocktail, noi l-am ales cand am facut la birou petrecere cu cocktailuri non-alcoolice si a fost atractia zilei din toate cele trei cocktailuri alese. Yum, tocmai mi-ai facut pofta, cred ca il voi reface in curand!
imi place atmosfera pe care o creeaza ultimele trei poze!
O sa fac si eu.. arata delicios 🙂
am baut e super bun !
teo, retete de regim nu ai? in special regim hiposodat, hipolipidic si hipoglucidic, acesta e regimul ce trebuie sa il urmeze tatal meu si chiar nu stiu ce sa gatesc, pe net sunt cam contradictorii articolele despre un astfel de regim. ms mult :*
E mult mai bun cu suc de mere rosii la care se adauga sirop de blue curacao. 😉
ador site-ul tau, FELICITARI pt tot, am incercat ff multe retete si toate au fost un real succes MULTUMESC, asta cu cocktailurile si o carte buna langa este super daca se poate sa continui ar fi genial (sper ca nu am indraznit prea mult) :)) MULTUMESC
Oordinea , din cate stiu este urmatoarea: zaharul brun , bucatile de lime care se zdrobesc , gheata (fulgi sau cuburi) se toarna sucul de mere si se presara un praf de scortisoara . se poate pune si o frunza de menta pt decor si aroma.