Retete si decoratiuni pentru copii

Luca a implinit 2 ani! Au fost cei mai frumosi 2 ani din viata mea si sunt sigura ca si din viata sotului meu. Am vrut sa ii fac o petrecere speciala, in care toate decoratiunile sa fie facute de mine.

Am ales tema “Maimutica” pentru petrecere si m-am gandit sa impartasesc cu voi ceea ce am facut, poate aveti si voi acasa un prichindel care s-ar bucura de o petrecere tematica.

Sa o luam pe rand: invitatia a fost una foarte simpla, pe care am trimis-o pe mail mamicilor:

Apoi am facut 2 bannere, unul pentru usa de la intrare (asta pentru ca ne-am mutat de curand si unii invitati nu au mai fost niciodata la noi). Literele pentru aceste bannere le gasiti pe www.printablebubbleletters.net. Le-am ales pe rand, apoi le-am editat in Photoshop pentru a le colora in concordanta cu tema petrecerii: verde, galben, maro si turcoaz. Am taiat coli de carton colorat in sferturi si am lipit literele pe fiecare, apoi le-am perforat si le-am insirat pe o panglica. In cazul bannerului pentru usa, le-am decupat si lipit pur si simplu pe un carton alb. Apropo, va faceti munca mult mai usoara daca le printati direct pe hartie autocolanta alba, pe care o gasiti la orice papetarie.

Apoi am cumparat sucurile pentru copiii. Le-am dat jos etichetele, le-am lipit pe o bucata de carton maro si apoi am decupat fasii de carton de dimensiunea etichetelor. Le-am lipit pe sticle folosind pistolul cu silicon. Apoi am aplicat o eticheta cu o maimutica, pe care o gasiti peste tot pe internet, dar in caz ca nu o gasiti, am postat-o si aici.

M-am ocupat apoi de cutiutele pentru popcorn. Am listat sablonul pe carton subtire, de 180gr si apoi am facut 10 cutiute, in 2 culori. Le-am infrumusetat putin cu eticheta pe care o gasiti mai jos si cu panglici colorate. Sablonul il gasiti AICI.

Pentru alte mici decoratiuni am folosit rame foto cu poza lui Luca, etichete de tot felul lipte pe carton si apoi pe mini-furculite pentru servit. Betisoarele le-am cumparat de la Metro, sunt din cele groase si plate, perfect pentru astfel de decoratiuni. O punga cu 100 de betisoare costa undeva la 17 lei.

In ceea ce priveste meniul, am avut asa: chiftelute de pui, pe care le-am copt, nu le-am prajit, crochete de peste, facute la tava, cartofi pe care la fel, i-am copt, nu prajit. Tot pentru copilasi am facut si waffele cu sunca si cascaval, bulete de branza si mini-snitele din piept de pui. Apoi am avut pentru parinti salata de vinete, salata de boeuf, zacusca (ca doar e sezonul ei). Pe fiecare fel de mancare am pus o eticheta, asta pentru a evita vesnicele intrebari “asta ce e?” dar si pentru decor, bineinteles. V-am pus mai jos etichetele pe care le-am folosit.

Separat am avut un candy bar, cu tot felul de jeleuri, marshmallows, bombonele, acadele, puse in borcanele si pahare infrumusetate cu panglici si etichete cu maimutici. Au fost dulciuri diverse, astfel incat sa se poata servi copiii de diverse varste si de ce nu, si parintii. Briosele sunt cele cu fulgi de ciocolata, insa fara cacao. Au insa o glazura de ciocolata, care este de fapt…crema pe care o folosesc la amandina.

In final ajungem si la tort, care a fost un diplomat cu fructe in forma de maimutica. Am facut doua torturi, unul cu diametrul de 38 de cm si unul mai mic, de 17 cm. Pe cel mic l-am taiat in doua, pentru a forma urechiusele maimutei. Am pregatit apoi un fondant din marshmallows, pe care l-am colorat galben pal. Am intins fondantul intr-o foaie de grosime medie si l-am taiat folosind sablonul deAICI. Pentru urechi, am taiat un cerc folosind un pahar, apoi am taiat bulina de fondant in 2 parti egale si… gata urechile! Am imbracat diplomatul in aceeasi crema de amandina.

La final, la plecare, fiecare copilas a primit o mica atentie, un mini-saculet cu jeleuri, la care am atasat o eticheta de multumire.

Cam astea au fost, pe scurt, pregatirile pentru ziua lui Luca. Acum cateva detalii mai mult sau mai putin importante:
– Panglici de toate latimile si culorile gasiti la orice mercerie
– Jeleurile in forma de broscuta le gasiti la Metro, sunt la cutie de 1500g si costa undeva la 17 lei
– Jeleurile banana le gasiti tot la Metro, cutie de 1050g, cam acelasi pret
– Drajeuri colorate tot de acolo
– Marshmellow si jeleuri cu fructe de la Plus
– Acadele de la Carrefour
– Hartie colorata, cartoane si autocolante – orice papetarie, chiar si cele mai mici, “de cartier”
– Pistolul cu lipici (pentru Clujeni) din Piata Marasti, 6 lei plus 1 leu/rezerva de silicon INSA am vazut si la Baumax, la un pret mult mai mare.

Sper ca ideile mele v-au ajutat pentru organizarea unei petreceri dragute pentru cei mici si daca mai aveti si alte intrebari, ne auzim aici, ca de obicei. Sa va fie de bine!

46 Comments

  1. La Multi Ani pt bebe Luca care deja nu m e asa de bebe 🙂

    felicitari pt party! totul arata yumm & cute!

  2. Mihaela(Constanta)

    La multi ani pentru Luca.Sa va traiasca si sa va bucurati de toate momentele petrecute alaturi de el.Te pup Teo

  3. La multi ani,LUCA!Sa fie sanatos!frumoasa petrecere…cand ai avut timp pentru toate?felicitari!

  4. albastrikmik

    la multi ani Luca! ai avut o super idee pt petrecere,felicitari.

  5. Laura Frunza

    Foarte frumos totul, Teo, se vede ca ai muncit mult si cu drag! Am vazut foarte multe dulciuri pe acolo, ati avut copii de toate varstele, nu numai doi ani, nu?

  6. Anonymous

    Felicitari pt imaginatia si rabdarea cu care pregatesti atatea lucruri. Mie mi-au ramas ochii la salata aia boeuf 😀 La cat mai multi ani fericiti pt micutul tau.
    O zi placuta,
    Mihaela

  7. ISABELA

    Sa va traiasca puiul, sa fie sanatos si sa va asculte 🙂
    Va pup cu mare drag!

  8. Anonymous

    La multi ani!Sa va aduca numai bucurii!Cand a-ti avut timp de toate pregatirile?Felicitari pt tot!

  9. foarte frumos Teo:) si noi facem doi anisori duminica:) mi-ai dat niste idei super !!!!!

  10. alexandrachiorean

    La multi ani!

  11. redshoes

    La multi anisori Luca!
    Teo…felicitari………..imi place absolut tot ce ai facut pt petrecere,toate detaliile! esti minunata!

  12. La multi ani pentru Luca! Sa creasca mare si frumos!

  13. Anonymous

    La multi ani pentru Luca! Super tari ideile pentru petreceri tematice! Tine-o tot asa! 🙂

  14. Anonymous

    Teo, sper ca a iesit super petrecerea, arata totul foarte bine! te pup! Raluca

  15. La multi ani Luca! Sa cresti mare si voinic! Grozava petrecere si suuuuper idei! E marcata deja pagina la favorite, la anu' cand Irinuca mea face 2 ani ne inspiram de la tine 🙂

  16. carmen

    Wow !!Nu te cunosc, MAMICO !!!dar m-a impresionat f mult imaginatia ta si disponibilitatea pentru asa ceva !!De o mie de ori " BRAVO !!!"Si felicitari !!Iar pentru Luca : sa creasca mare , sanatos, fericit , voios !!Cu asa mamica…..Esti un exemplu, "MAMICO " ! Te imbratisez, o alta mamica de baiat de 1 an si 2 luni, Carmen

  17. Camelia

    La multi ani! Sa creasc maare!
    Sunt sigura ca ii place si filmul Curious George. E cea mai simpatica maimuta pe care o stiu. Dupa baietii mei, desigur.

    http://www.curiousgeorge.com/#/home

    Sunt sigura ca merita sa faci efortul sa gasesti filmul, daca nu il ai deja.

  18. Teo, in poza cu jeleuri cu fructe, sunt cumva cele de la Plus? Pentru ca am luat si eu cu copiii unele asemanatoare si cand am ajuns acasa am citit si erau cu alcool (cred ca vin), nu se recomanda copiilor. Deja mancasera de la profa de franceza, n-au patit nimic atunci, dar nu le-am mai dat. Le-am mancat eu, dar nu am simtit nimc alcoolic.

  19. Va multumesc din toata inima mea pentru toate urarile, felicitarile si gandurile bune!

    Toae pregatirile mi-au luat 3 nopti, asta pentru ca nu pot face mai nimic in timpul zilei, maimutica imi ocupa tot timpul, mai ales acum cand am ales sa fiu mamica full-time si sa renunt la jobul conventional 🙂

    Laura, am avut copii cu varste intre 2 si 12 ani, de aceea am pus atat de multe dulciuri. De fapt, am avut copii intre 4 luni si 73 de ani, daca e sa fiu corecta :))

    Cami, nu am vazut alcool la ingrediente, desi ma uit atent. Promit sa citesc eticheta cand merg in PLus si daca ai dreptate am sa scriu si aici sa stie toata lumea! Multumesc ca mi-ai semnalat.

    Va imbratisez cu drag si nu am cuvinte sa va multumesc pentru simplul fapt ca…EXISTATI!

  20. Anonymous

    Absolut superb. Si noi avem o aniversare de 2 ani, in decembrie. Mi-ai dat o idee buna. Esti foarte talentata. Ai un copil foarte frumos. Sa iti traiasca, sa fie sanatos si sa ne revedem an de an, pana ii faci nunta… si mai departe. Te apreciem cu totii enorm. FELICITARI!!!

    Amanda

  21. Anonymous

    LA MULTI ANI LUCA!
    Si pe puiutul meu tot LUCA il cheama si va implini 2 anisori in Iunie, avem timp sa ne pregatim, multumim pentru idei sigur le vom aplica si noi.

  22. iuliana

    La multi ani Luca!felicitari Teo!

  23. Anonymous

    Multumesc Teo pt ideea cu party pt bebe!!!La multi ani cu sanatate pt puiul tau!!!MI-ai dat o gramada de idei pt ziua fetitei mele pe 15 ianuarie va face 1 anisor si vreau sa fac ceva deosebit!!Ms si la mai multe retete

  24. La multi ani pt copilasul vostru frumos!! te urmaresc de ceva vreme, sunt plecata din tara si tot la mancarea de aks ma gandesc!! felicitari!1 si acum imi vin si idei pt nunta mea…decoratiuni, culori, chiar ar fi frumos daca ne ai sfatui si in privinta meniurilor pt nunta, botez, etc! eu te pwp si tine o tot asa! ne incanti!Iulia Ene

  25. bbenyci

    Buna Teo vreau sa te felicit pentru aceasta petrecere super frumoasa.Esti o adevarata artista in tot ce faci si ma bucur ca exista acest blog de unde ma inspir si eu uneori.
    te pup si la multi ani puiutului tau luca. PS. Si eu am doua fetite scumpe sipoate cu ajutorul tau am sa fac si eu la a doua aniversare acelei mari asa o petrecere.
    Multumesc

  26. Anonymous

    super petrecerea!!! felicitari!

  27. Anonymous

    LA MULTI ANI COPILULUI TAU!
    O SA FUR SI EU NISTE IDEI PENTRU PETRECEREA DE 2 ANISORI A BAIETELULUI MEU!

  28. Anonymous

    cata rabdare !!!!FELICITARI si LA MULTI ANI , LUCA! cam asa am vazut o petrecere aici, in irlanda, la o fetita de 4 anisori , totul era cu roz si personalizat cu numele ei dar ….bineinteles cateringul si-a spus cuvantul….insa aic , e munca FELICITARI!!!!

  29. Anamaria Molnar

    Supermamico, in primul rand La multi ani ptr Luca. Sa fie sanatos si sa va bucure. V-a trecut raceala? Va asteptam pe la noi.

  30. Anonymous

    La multi ani Luca!
    Sa va bucurati de el, este frumusel foc si il ador si mai tare ca il cheama ca pe baiatul meu, tot Luca si are o luna.

  31. geta.jessie

    wow!intr-adevar super! nu am mai vazut asa o petrecere niciodata,super a fost totul!as vrea sa ii pot face si eu buburuzei mele asa ceva in februarie cand face 2 anisori dar ma tem ca nu ma prea pricep la decoratiuni!e norocos piticul tau cu asa o mamica!felicitari pt initiativa!si La multi ani Luca,si multe binecuvantari sa-ti dea Dumnezeu!

  32. Raluca

    Buna Teo. Sunt interesata de unul dintre accesoriile folosite de tine, mai exact de borcanul acela verde cu inchidere cu clema. Ai putea sa imi spui de unde pot face rost de unul?
    Multumesc anticipat!

  33. la multi ani! scuze de intarziere. luca este un ingeras si iti seamana. esti o super-mamica. as vrea si eu asa petrecere!!
    cum si de unde iti iei seva? de unde atata rabdare, imaginatie?
    mi-ar placea sa te cunosc.
    toate cele bune!
    maria

  34. terapii naturiste

    La multi ani!

    Foarte reusita organizarea !

  35. Bunatatile din bucataria mea

    "LA MULTI ANI" PT LUCAscuzati intarzierea.ffffffffff frumos ceea ce faci,va doresc tot ce e mai bun pe lumea asta si tot ce va doriti sa vi se implineasca

  36. Loredana

    superba petrecere. numai cate pegatiri ai facut.
    la multi ani, micutei maimutici!

  37. bijuterii

    La muuuulti ani!!! Sa creasca mare si sa fie sanatos!
    Foarte util articolul tinand cont ca si noi ne pregatim de vreo doua mici petreceri de acelasi gen.

  38. Anonymous

    Buna Teo
    La multi ani pentru cel mic!
    Sa fie sanatos si sa aiba parte numai de bucurii.
    Cred ca a fost o super petrecere!!!!
    O rugaminte am la tine….zilele trecute mi-am cumparat din IKEA o tava de copt teflonata sub forma de Mos Craciun…ca tot se apropie Craciunul. Din pacate nu am gasit nici o reteta de prajitura care ar merge pregatita in forma respectiva.
    Te rog pe tine daca ai vreo reteta si poti sa ma ajuti….s-o postezi pe blog sau macar sa-mi dai o idee.
    Sunt o mare admiratoare a blog-ului tau.
    Nu trece saptamana fara sa mai incerc o reteta de-a ta.
    Astept raspunsul tau!
    Multumesc

  39. Foarte reusita petrecerea! Felicitari! si La multi ani lui Luca! Sa va traiasca! Am vrut sa te intreb unde mai exact ai cumparat acel pistol de lipit din piata Marasti si ce "marca" e? Exact saptamana aceasta am vrut sa ma duc la baumax sa mi-l cumpar pe acela scump de care vb si tu! Ce m-as bucura sa-l iau la 6 lei!! :))

  40. Anonymous

    La Multi Ani Luca!!
    Imi pare foarte bine sa il cunosc. Eu stiu de existenta lui de cand era in burtica ;)Si petrecerea, cred ca a fost fenomenala!
    Felicitari!!

    Cu drag, Alina dk.

  41. Chiar din Marasti l-am cumparat, cum intri din strada din statie, pe partea stanga, al 5-lea magazin. Nu e o marca anume. E negru si are butonul portocaliu.

  42. Raluca

    Am dat si eu peste site-ul "maimuticii Luca" cautand idei pt petrecerea de 1 anisor a maimuticei mele. Cred ca a fost super, niste idei extraordinare, as putea sa folosesc etichetele si pozele maimuticilor? Este undeva reteta pt fondantul de pe tortul maimutica?La multi ani Luca, cu intarziere, si felicitari mamicii

  43. Ginutza

    Imi place ca esti foarteee inventiva si ca ai o imaginatie foartee bogata! Cred ca a fost supeeerr petrecerea puiului tau! Felicitari!!! Si retetele tale is minunate..azi merg la cumparaturi :)) sa vedem cum imi dau sotul pe spate :)) pupici si La multi ani!

  44. Teo felicitari pentru inventivitate!
    m-am inspirat din creatile tale pentru petrecerea tematica de ziua buburuzei mele 🙂

    ms de idei!

    PS: am furat si ideea cu ananasul decorat cu bulete de cascaval si chiftelute ca aperitive pentru parinti 😀

  45. Cristina

    Buna Teo,

    Foarte frumoasa aniversarea voastra. Deoarece se apropie aniversarea baietelului meu, asi dori si eu sa confectionez acele etichete pentru salate. Imi poti spune te rog cum ai facut sablonul cu cercuri? Daca il mai ai mar ajuta daca mi l-ai putea trimite. Eu doresc sa fac cu o alta tema decit maimutzica ( noi suntem cu elefantii :))
    Multumesc mult si inca o data felicitari pentru tot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.