Aceasta e una dintre retetele din caietul mamei, de pe vremea cand ea si colegele ei de birou duceau fiecare prajituri la serviciu si apoi faceau schimb de retete.
In lista de ingrediente, scrie asa: margarina (RAMA!!!!). Asta imi demonstreaza ca Rama era prezenta in bucataria familiei mele inca din vremea copilariei mele. Pentu prajituri excelente, eu as adauga parca, pe langa cuvantul margarina si Rama Maestro.
Ingrediente pentru 40-60 de bomboane (in functie de marime):
– 1 cub de Rama Maestro (250g)
– 150g zahar pudra cu vanilie
– 200g lapte praf
– 200g nuca de cocos
– 2 foi de napolitane cu vanilie
– 100g migdale intregi
Pasul 1. Folosind mixerul la viteza mare, amestecam margarina Rama (care trebuie sa fie la temperatura camerei), pana devine moale.
Pasul 2. Adaugam zaharul pudra si continuam sa amestecam pana obtinem o crema.
Pasul 3. Adaugam laptele praf, amestecam din nou.
Pasul 4. Apoi adaugam cele 2 foi de napolitane maruntite. Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de minute la frigider, pentru a se intari si a fi mai usor de modelat.
Pasul 5. Luam cate putin din compozitie, o aplatizam intre degete, asezam in mijloc o migdala intreaga.
Pasul 6. In jurul migdalei, modelam o biluta de marimea unei nuci si le dam prin fulgii de nuca de cocos.
Sa va fie de bine! 🙂
O sa incerc si eu, sunt foarte usor de facut.
Grozava reteta, pacat ca se foloseste margarina.
Asta e merge odata pe an. 😀
Bravo Teo! Si eu imi amintesc ca mama folosea Rama pentru prajituri si de cate ori lipsea incerca sa o inlocuiasca cu unt sau untura unde se putea, dar intotdeauna cu Rama erau mai bune. Poti sa imi spui cam cate bomboane au iesit?
Multa inspiratie in continuare!
Te pup, Oana.
Oana, au iesit in jur de 60 de bomboane 🙂
Buna Teo,esti minunata, felicitari pt fiecare reteta si pentru site-ul minunat si pt sfaturi si ce mai multumesc pt tot. As avea o intrebare… din cate am fazut pe site nu mai apare prajitura dobos as fi interesata de reteta daca se poate, multumesc. Multa bafta pe mai departe si succes in toate.
Buna. Felicitari pentru site.
Mama face dintr-astea si sunt grozave. In loc de migdale ea pune alune. Si nu stiam de foile de napolitane. Si ea l;e numeset "Rafaello". 🙂
rafaelo…hm..ce bun
de vreo cateva zile am facut si eu.reteta mea este cu unt, si in compozitie, pun si fulgi de cocos. am dus la servici si colegelor mele.mi-au propus ca data viitore sa aduca ele migdalele!(in cantitate cat mai mare, binenteles).de restul sa ma ocup in continuare, eu.
felicitari TEO,iti urmaresc de ceva vreme retetele.sunt extraordinare.iti apreciez rabdarea de a posta fiecare amanunt.oricum!aviz barbatilor!!ardelencele sunt bune bucatarese!ma stiu pe mine, pe mama mea, si de ceva vreme, pe TEO!:)
Normal ca mama ta folosea Rama pt ca era o delicatesa in comparatie cu cea romaneasca, Unirea parca-i spunea, numai ca era o raritate in vremurile acelea, tin minte ca si mama cumpara cat de multe pachete era posibil si le congela. In legatura cu polemica margarina vs unt, oare de ce in toate retetele frantuzesi sau italiene se foloseste unt, n-am vazut niciodata scris unt sau margarina?
cu unt nu merge, sau trebuie neaparat margarina?
Mmmm, pare tare delicios, sigur voi incerca si eu reteta. Mult succes in continuare!
Buna Teo, o intrebare: in compozitie nu se pune nuca de cocos? Doar se dau bomboanele prin ea?
Astept raspunsul tau, multumesc
Nu stiu, dar mi se pare putin exagerata polemica unt vs margarina – fiecare face cu ce ii place sau cu ce ii iese mai bine. Mie imi place mult mai mult cu margarina, mi se pare ca iese mai bun, dar nu ma apuc sa ma iau de cine prefera unt 😛 Apropo, Ema, eu am vazut retete cu margarina si la francezi, si la italieni. Oricum, la italieni nu o sa prea vezi nici unt 😛
Salut Teo,
Imi poti spune cam cate grame au cele 2 foi de napolitane?
Multumesc,
Ana