Foi cu miere pentru prajituri

Foarte multi dintre voi mi-ati cerut reteta de foi cu miere pentru prajituri. Una dintre retetele clasice la care se folosesc aceste foi este Prajitura Albinita, Albinuta sau cum vreti sa ii spuneti, prajitura cu foi de miere, crema de gris, un strat generos de gem acrisor si o glazura de cacao.

Foile cu miere din comert sunt destul de scumpe unu la mana, foarte mici pentru cat sunt de scumpe si mai ales nu stii niciodata cat sunt de proaspete. Folosind ingredientele din reteta asta ies 4 foi de 33×23 cm, asta daca le coaceti pe fundul unei tavi dreptunghiulare mari. No bine, gata cu discutiile, sa trecem la treaba!

Ingrediente pentru foi:
– 4 linguri miere
– 12 linguri de ulei
– 280 grame de zahar
– 2 oua
– 2 linguri de bicarbonat
– 6 linguri de lapte
– 500 gr faina

Intr-o cratita cu fund dublu, la bain-marie, punem toate ingredientele, mai putin faina. Lasam cratita la foc mic, amestecand in continuu, pana cand se topeste tot zaharul si mierea devine fluida.

Lasam siropul sa se racoreasca putin si il amestecam cu faina.

Framantam un aluat omogen, pe care il impatim in 4 parti egale.

Intindem 4 foi egale, pe care le coacem pe fundul tavii mari. Tava trebuie sa fie unsa cu putina grasime, fie unt topit, fie ulei.

Lasam la copt 15-20 de minute, in cuptorul incins la 180 de grade, pana se rumenesc frumos.

Pentru prajitura Albinuta, dar nu numai, puneti o foaie, peste ea ½ din crema, apoi alta foaie, dulceata, alta foaie, restul de crema, ultima foaie si la final glazura. Foile sunt foarte tari la inceput, de aceea e de preferat ca o data ce le umpleti cu crema (de orice fel) sa le lasati sa stea peste noapte, invelite in folie alimentara, pentru a se inmuia. Cam atat! Sa va fie de bine!

Astept retetele voastre pe www.gospodini.ro

7 Comments

  1. Mihastef

    Buna.Imi place foarte mult blogul tau si retetele tale super gustoase din care tin sa precizez ca am incercat cateva si au iesit super bune.De aceea iti ofer 3 premii virtuale,intra pe http://mihastef.blogspot.com/ pt a le lua.
    Mult spor la gatit.

  2. Mircea Alex

    Arata intr-un fel de fel! Ce-mi mai face cu ochiul!
    Neaparat am sa tratez cu sotia pentru a purcede la geneza acestei prajiturele minunate, preferata mea.

  3. delicioasa

  4. Lexysv

    Buna reteta! Cu prima ocazie voi face aceste foi, mai ales ca sotul meu este ardelean si ii plac prajiturile cu foi multe si ciocolata

  5. Naiada

    Este una dintre prăjiturile mele preferate, însă reţeta mea de foi diferă puţin. O am din caietul vechi al bunicii, însă după mine crema aceea cu gris face totul. 🙂

  6. Anonymous

    Cine poate sa-mi dea si mie crema de gris pentru aceste foi. Multumesc frumos. Apreciez foarte mult acest site si am folosit cu drag multe retete postate aici.

  7. Anonymous

    crema cu gris o afli tot pe saitul lui Teo, la prajitura Albinuta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.