Nu-i musai sa mergem LA MALL pentru aripioare picante si chiar daca nu avem parte de socializarea de LA MALL, aripioarele astea facute in casa sunt mai bune decat orice aripioare de LA MALL, da?
Abia azi am reusit sa pun reteta, pentru ca momentan ne pregatim intens pentru 2 evenimente importante de saptamana asta: aniversarea a 3 ani de casnicie (te cam iubesc, Dani) si botezul lui Tudor, primul nostru finut. Abia astept sa va pun poze de la ambele evenimente! Pana una alta, o alta reteta culinara rapida: aripioarele!
Ingrediente:
– 1 kg aripi de pui
– 3 linguri sos soia dulce
– 3 linguri sos Worcestershire
– 3 linguri sos barbeque
– 2 linguri sos chili
– 3 lingurite condimente pentru pui barbeque
Mai intai si mai intai spalam bine aripioarele si le taiem colturile. Apoi amestecam toate ingredientele pentru marinata, punem aripioarele intr-o punga cu fermoar, turnam peste marinata si invartim punga pe toate partile, astfel incat aripioarele sa fie complet acoperite de sos. Dam punga la rece 3 ore, apoi prejim aripioarele “la capac”, respectiv umplem o cratita pana la jumatate cu apa, ii punem capacul insa invers, cu manerul in jos. Pe capac turnam 2 linguri de ulei de masline si asezam aripioarele. Turnam si sosul ramas in punga peste ele si le coacem 30 de minute, in cuptorul incins la 200 de grade. Dupa primele 15 minute, scoatem cratita din cuptor si intoarcem aripioarele, astfel incat sa se rumeneasca uniform.
La final, avem niste aripioare bine rumenite, usor lipicioase si foarte aromate. La garnitura, numai imaginatia voastra este limita! Ce vreti voi, aia se potriveste! Va pup si ne auzim in curand cu retete si idei de la evenimentele noastre dragi, in familie. Sa va fie de bine!
felicitari pentru evenimente si sa dea Dumnezeu sa traiti suta de astfel de evenimente sanatosi si in cea mai deplina armonie…….
Spune-mi, te rog, ce este sosul Worcestershire si daca se poate fara el???care este aroma lui si ce plus de savoare da aripioarelor?
am sa le incerc si eu!astept detalii de la evenimente!La multi ani fericiti!
Teo, nu vrei sa faci o carte ??? 🙂 Ma gandeam azi la un cadou pentru cineva si as fi vrut o carte de bucate dar asa cum e blogul tau, cu multe poze din timpul prepararii si cu tot felul de deatalii (asa ca pentru incepatori ca mine) 🙂
Serios vorbesc, cred ca ar prinde bine si o carte in stilul acesta 🙂
tot mai bine la mall…. economisiti timp si bani !!!!
Aripi picanteeee ,aripi picanteee..cn doresteee aripi picanteee? =)) Teo,multi ani inainte sa aveti tu si dani! :* cati ani are puiutul vostru?VA pupa ALEXANDRA
Pacat ca lasi publice doar comentariile pozitive… M-ai dezamagit draga Teo.
Vai, ce buuuuune! Imi lasa gura apa!
nu se poate folosi in loc de aripi piept de pui taiat fasii?
Mariana
aripioare picante ca la KFC (nu neaparat sa fie in MALL) nu cred ca va reusi cineva sa faca acasa, oricat s-ar stradui.
au incercat si altii care lucrau acolo si stiau reteta, dar nu le-a iesit din diverse cauze.
Andreea spunea…
Pacat ca lasi publice doar comentariile pozitive… M-ai dezamagit draga Teo.
Draga Andreea, nu inteleg de ce te-am dezamagit, ai scris un comentariu negativ si nu l-am publicat? Eram obligata sa-l public? Nu cred!
Nu sunt obligata sa-mi strict ziua cu tot felul de comentarii rautacioase, uneori impertinente sau lipsite de bun simt.
Multumesc
oh,haide teo,cati ani are luca?tare sunt curioasa! PS: nu lua in seama comentariile rautacioase..te descurci minunat! ALEXANDRA (again) va pup (again)
MMM CE BINE ARATA SI ACESTE ARIPIAORE, AM FACUT SI EU AZI, DAR RETETA CEALANTA POSTATA DE TINE, DATA VIITOARE LE INCERC SI PE ASTEA, IN LOC DE SOS CHILI POT FOLOSI PRAF?
pofta buna la toata lumea 🙂
Daca acest blog nu se ridica la standardele ridicate ale Andreei sau ale altora ca domnia sa, nu ne aduce decat lacrimi in ochi si tristete in suflet! Va rog sa sesizati ghilimelele de rigoare!
La multi ani, super Teo! Aniversare fericita! Sa va bucurati de finutul vostru, Tudor!
arata minunat. trebuie sa incerc si eu:)
super
am incercat si eu reteta… cu putine adaptari 😛 si am pus in microunde in punga(ca si "punga magica"). Iubitul a fost incantat, iar sosul Worcestershire este incredibil.
multumesc!
Ai un super blog Teo, toate retetele pe care le-am incercat de aici au iesit super. Foarte bine ca nu publici comentariile rautacioase ale tuturor frustratilor, n-avem de ce sa ne batem capul cu ei, nu inteleg de ce intra pe blog daca nu le convine…
mai este o reteta pt aripioare dulci picante cu mai putine ingrendiente…(miere..gulas..si ardei iute tocat dinala de la borcan)
Ce as putea folosi in locul sosului -WORCESTERSHIRE-? Se gaseste in Romania? Despre ce sos este vorba mai exact,din ce este facut?E sanatos? Ar putea fi inlocuit de alt sos? Nu am gasit acest sos Worcestershire….
il poti inlocui cu sos de soia 🙂 Mail multe despre sos gasesti aici: http://homecooking.about.com/od/howtocookwithcondiments/a/worcestersauce.htm
Le am la frigider, inca nu stiu daca sa le fac la tava sau pe capac, sper doar sa iasa delicioase! Felicitari pt blog, retete usoare la indemana oricui, cheesecake-ul marmorat cu sos de zmeura a fost un succes la noi, mi s-a cerut sa fac mai des! Succes in continuare!