Friptura picanta de miel

Am gasit in congelator carne de miel! Evrika! Stiam ca mai am pe undeva, dar cum aveam congelatorul burdusit de fasole verde si spanac, nu am ajuns la miel. L-am gasit acum si m-am hotarat sa il transform intr-o fripturica, dar nu de orice fel, una din aia suculenta, aromata si picanta, cu ingrediente putine si fara multa munca.

Ingrediente:
– 1 kg carne de miel (eu am avut o pulpa si coaste)
– o lamaie
– 3 linguri de pasta de harissa
– o cana ulei de masline
– 3 catei de usturoi
– cateva crengute de rozmarin
– sare si piper dupa gust

Mai intai si mai intai dam lamaia pe razatoare si apoi o stoarcem. Pisam usturoiul si tocam marunt rozmarinul. Amestecam uleiul, coaja si sucul de lamaie, harissa, rozmarinul si usturoiul. Asezam carnea de miel intr-o tava, pe hartie de copt si turnam peste marinata picanta. E foarte important ca marinata sa ajunga pe toata carnea si in cotloanele cele mai ascunse.

Dam tava la rece o ora apoi o coacem vreo 45 de minute, in cuptorul incins la 200 de grade. O intoarcem o data, pentru ca vrem sa se rumeneasca uniform. Asa a aratat fripturica inainte sa intre la cuptor. Deja nu mai aveam rabdare!!!

Si asa a aratat fripturica la final. Ca sa nu o privam de gloria pe care o merita, nu am facut nicio garnitua sofisticata, am fiert doar niste cartofi noi, i-am stropit cu un pic de ulei de masline, i-am garnisit cu o mana de busuioc verde tocat marunt si i-am sarat, nu mult, asa cat sa prinda gust. A fost o masa de duminica foarte buna, zic eu, picanta si bunaaa!

6 Comments

  1. filmari nunti

    wow ce bine arata ! felicitari

  2. fatduck

    aromele fripturii de miel m-au trezit din amortire. am dat fuga in comoara mea sticloasa si am scos de acolo un whisky Bowmore Surf. Suficient de aromat sa tina piept miroaselor fripturii de miel, dar nu indeajuns de afumat pentru a domina festinul pregatit de Teo.
    mda… ca mare fan a mielului si al mamicii lui, tare mi-as dori sa fie pasti in fiecare zi, ca altfel greu gasesti pe la noi bucatele cumsecade de mioare.

  3. Boabe de Cafea

    Desi nu sunt un mare fan al carnii de miel trebuie sa recunosc faptul ca arata minunat! Parca as si gusta o bucatica…

  4. Anonymous

    Buna Teo! Felicitari pentru retete. Am incercat multe dintre ele si mi-au iesit foarte bune.Vroiam sa te intreb daca ai incercat sa faci PUI VIENEZ?

  5. andreea

    Este foarte buna friptura, incercati-o…..

  6. Search Videos

    Felicitari pentru retete .
    Ploua in gura . Multumesc .

    search-videos.info

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.