Nu stiu daca ati incercat vreodata White Chocolate Mocha de la Starbucks. Mie imi place foarte mult si cand mai am ocazia sa ajung pe la cafenea, mai iau cate una la pachet, asta daca imi permite bugetul din ziua cu pricina. Dar am ajuns la concluzia ca o putem face si acasa, m-am documentat putin si… tadaaaam, am facut o super mocha cu fulgi de ciocolata alba, cu lapte si frisca (pe care o puteti omite pentru o varianta mai light).
Ingrediente pentru 2 cani:
– 200 ml de lapte slab sau lapte de soia, merge la fel de bine
– 70 gr de fulgi de ciocolata alba
– cafeaua voastra preferata
– frisca, scortisoara, sos de caramel (optional)
Procedura e mai simpla decat ne-am putea inchipui: intr-o craticioara cu fund dublu sau la bain-marie (umplem un vas cu apa, il punem pe foc si peste el asezam un alt vas, in care punem ceea ce dorim sa incalzim/topim/fierbem la abur) punem la incalzit laptele. Il lasam la foc mic, sa se incalzeasca suficient pentru a topi ciocolata. Atentie, nu il lasati sa dea in clocot, aveti ce curata dupa el.
In laptele cald punem fulgii de ciocolata si lasam vasul pe foc, amestecand in continuu, pana cand se topeste toata ciocolata.
Impartim amestecul de lapte in doua parti egale, in cele 2 cani. Peste turnam cafeaua, care poate fi ori un expresso tare, ori o cafea la ibric, ori cafeaua pe care o folositi voi cel mai des. Eu am facut cafeaua mea preferata, cea la presa.
Daca vreti sa ornati cafeaua cu o frisca proaspat batuta, cu un sos de caramel sau niste banuti de ciocolata, nu strica. Dar daca vreti sa o beti asa, pur si simplu, cu sosul de lapte si ciocolata alba, cu atat mai bine. Sa va fie de bine!
P.S. Ieri am avut musafiri sau musafir, mai corect spus, pe Andrei Crivat in persoana, altauri de care am gatit, pozat si mancat niste super chiftele cu sos de ananas. Reteta am postat-o pe ebucataria.ro, va ofer aici insa un mic preview:
Miamii deabia astept sa o incerc
arata delicios 🙂
Vai ce bine arata, salivez la greu… in timp ce sorb incet dintr-un 3 in 1 :((
senchiu, senchiu veri maci 😀
Cristina, cum poti sa faci asemenea sacrilegiu cu 3 in 1? 🙂 Mai stai 5 minute si-ti trimit rapid pe curier… pup
Teo,arata super super, nu ma indoiesc ca e excelenta. Spune-mi, te rog, unde ai gasit fulgi de ciocolata alba? Multumesc.
Teo, si eu sunt maaare fan starbucks, dar la ce preturi au si la cat zahar pun in cafele, am inceput de mult sa le fac acasa. De obicei cu ciocolata neagra, dar pana acum nu am fost multumita de poze si nu am pus reteta pe blog. Te invit cand o sa postez sa gusti cu o dark mocha 🙂
Corina, banutii de ciocolata alba i-am cumparat de la Real din Cluj, sunt facuti de firma Festina si costa cam 5 lei un borcanel de 300gr 🙂
Furnicuta, sa ma anunti ca pui pe blog reteta ca vreau sa o incerc si eu 🙂
sa stii ca in Real nu am cautat, nu am fost de multa vreme acolo. dau o fuga repejor!
draga Teo, esti un adevarat talent. te admir foarte mult si pentru felul in care iti redactezi textele.asa ca, mai poti adauga si talentul literar la cel culinar. ma minunez cand ai timp sa faci atatea retete laborioase,ca eu nu mai am timp de nimic, cu al meu bebe de un an.sa stii, ca in fiecare zi, dupa revista presei pe net, instinctiv dau click si pe blogul tau care e la bookmarks.( monica)
Anonim spunea…
Esti invitata mea in Verona .
Admir blogul tau si cateodata ma inspir din el.
Si eu eram pasionata de tot ce inseamna Italia si acum sunt in Verona de aproape 2 ani.Aici a venit pe lume si micuta Daria de 4 luni. Nu stiu daca urmaresti "cotto e mangiato" transmisiunea de pe Italia 1 ,avand in vedere ca intelegi tot si te intereseaza poti sa "arunci "un ochi.Sunt retete simple.luni.http://www.tgcom.mediaset.it/studioaperto/articoli/articolo446153.shtml
buna seara teo!o sa incerc si aceasta reteta,insa am intrat acum pentru ca as vrea sa te intreb daca ai idee cum se face o prajitura figaro! mi-am adus aminte ca imi facea bunica mea si arata cam asa: blat(nu foarte gros) gem de prune (asta punea ea cred ca ar merge si caise),nuca si bezea! am gasit o multime de retete ptr aceasta prajitura,dar am incredere in modul cum explici tu :D! pana sa-ti gasesc blogul faceam o singura prajitura,acum sunt o bucatareasa desavarsita datorita retetelor tale de praji! madalina-bucuresti
O reteta de asemenea magnitudine merge de minune cu o cafea de exceptie. eu as incerca un blue mountain jamaica sau un kopi luwak original (desi aroma puternica a boabelor indoneziene ar putea razbi toate celelalte bunatati). in orice caz, eu voi pune in valoare ciocolata alba cu o cafea facuta incet, la ibric, neaparat din boabe abia macinate.
White Chocolate Mocha de la Starbucks e preferata mea!!!
Beton!
Hello! in 8 mai e ziua unei prietene dragi mie. Stiu ca ai o multime de retete ff faine de torturi dar ea e obsedata de 2 lucruri: piersici si martipan. Ai dat de vreo reteta care sa le contina? si si ciocolata poate…aia pt mine …(eu sunt obsedata de ciocolata) ms E.
Teo, te invit la o portie de dark mocha si pancakes cu afine 🙂
PS: pancakes am facut prima data de la tine, cele cu capsuni
Teo,
Cati ml de cafea se pune la 200 ml lapte?
Tot 200 ml sau?
Vreau sa ii fac mamei mele ca nu a baut niciodata.
Multumesc,
Inna
Inna,in mod normal, fiecare pune cam cata cafea vrea, in functie de cat de slaba/tare prefera bautura. Eu a pus cam 250 de ml de cafea la 200 de ml de lapte si am facut 2 portii.
Multumesc tare mult de raspuns.
O sa pun si eu atunci 250 ml.
Inna
Draga Teo,
Iar ai fost mentionata intr-o emisiune, de data aceasta la Pro TV in jurul orei 9:10. Era un reportaj realizat de revista The One. Subiectul principal erau blogerii care si-au deschis restaurante insa a fost mentionat si blogul tau. Felicitari!
Marina Boeriu
Gilau
Marina, nu am vazut stirile din dimineata asta, insa imediat dupa reportaj au inceput sa sune telefoanele la noi acasa… 🙂
Sunt curioasa sa vad despre ce e vorba. Multumesc ca mi-ai spus
NU ITI MERGE ''PORAJITURA CU DOVLECEI SI STAFIDE'', ZICE SA CONTACTEZ BLOGER-UL; MA DA AFARA DE PE SITE