Gata cu mancarurile grele, cu mielul si alte cele, e vremea pentru ceva mult mai usor, sa simta si ficatul ca respira! Asa ca trecem la retete culinare de primavara, prima cu spanac si rosii cherry coapte. Mai nou au adus la Auchan rosii cherry vrac, accesibile ca si pret si foarte dulci, asa ca o sa le avem la multe retete.
Ingrediente:
– 500 gr de spaghetti
– 100 gr de spanac (baby spinach)
– o mana buna de parmesan razuit
– 300 gr de rosii cherry
– sare, piper, ierburi aromatice (provensale am folosit eu)
– o jumatate de capatana de usturoi
– ulei de masline
Spalam bine rosiile si le taiem in jumatate, sau in 3 daca sunt mai mari, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu putin ulei de masline, le condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice si le coacem la cuptor, la foc mediu, 30 de minute.
Cat timp rosiile se coc, ne ocupam de paste, pe care le fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, in multa apa. Atentie cand scurgeti pastele de apa, pastrati o cana din apa in care au fiert, o sa o folosim la sos. Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, in care sotam usturoiul taiat marunt.
Peste usturoi punem spanacul si cateva linguri din apa in care au fiert pastele si il sotam si pe el, pana cand frunzele sunt moi. Acum e momentul sa intre in scena rosiile coapte, pe care le punem peste paste, si mai punem si putina apa, dar numai daca vi se pare ca nu este destul sos. Apoi punem parmesanul si amestecam bine. Mai lasam pe foc cateva minute, sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si piper.
Nimic mai simplu si mai bun! Bune de pranz, bune de cina, nu? Pofta mare sa aveti!
yummy! bune, bune!
Pick up your blogger award for best cook 🙂 Retetele sunt f bune si blogul e dragut.
Foarte buna reteta si binevenita dupa atata mancare grea.
Mie imi place de doua ori mai mult pentru ca sunt o iubitoare de paste in orice fel de combinatii.
O reteta foarte light si foarte potrivita pentru aceasta perioada si cred ca este si foarte buna,numai cand ma gandesc la acele rosii coapte…yumm!
Arata foarte bineeee.Am si eu o intrebare de unde ai invatat sa gatesti asa de bine ai vreo carte de unde inveti?nu te supara pt.intrebarea pusa sa stii ca imi plac foarte mult retetele tale.Am gatit si eu multe retete si imi plac foarte mult mult de tot,,prajitura cu moausse de capsuni,prajitura cu inaka,waffe cu cascaval si salam,pui marinat cu lemongrass,strudel cu capsuni etc.dar astea sunt favoritele mele.Te rog sami raspunzi la intrebare,si nu te supara pt ce tiam spus.
Pingback: Spaghetti cu piept de pui si spanac | In bucataria Cameliei
Am vrut de mult timp sa las un comentariu la retetele tale. Am facut multe din retete si mi-au placut foarte mult. Au placut si celor din familia mea si invitatilor. Multumim pt cat suflet si timp petreci ca sa pui pe blog atatea retete. Cand am inceput eu sa gatesc de aici cu ani in urma nu eram foarte priceputa la bucatarie, dar am progresat foarte mult intre timp si faptul ca explici asa de bine si adaugi poze a fost foarte de ajutor.
Reteta asta este delicioasa. Felicitari si tine-o tot asa, sa publici cat mai multe retete.
Multumesc din toata inima! 🙂